Не исках темата да се измести на За/Против Хомеопатия. Факт е, че много майки са доволни. По моему на самите деца може би по-лесно им минава и са по-здрави по принцип, та за това се приписват тези магични сили на препаратите.
Да си призная давала съм хомеопатични препарати, защото като добра и заинтересувана майка не искам да тъпча децата си с химия. Ходихме на специалист хомеопат, преподавател в тяхното дружество, бла бла.
Дадохме ужасно много пари за "интервю", което правят за характера на детето, как протичат заболяванията и т.н. Като накрая за дъщеря ми някак припряна стана докторката и заключи, че по принцип тя ми е по-здравата и това е.
Тръгнахме си с по три рецепти на дете и аз чинно накупих каквото трябваше.
След около седмица се провлачиха сополи и всеки ден се чувахме с хомеопата /лекар по диплома междувпрочем, защото има и такива немедици/. Какъв е секрета, киха ли, температура и прочие. Всеки ден купувах по нови два препарата и сменяхме, защото ходът на заболяването се променял. Естествено воднистата хрема преминава след някой ден в слизеста. Хайде нов препарат.
На третия ден отивам на преглед, защото синът ми се влоши и започна да кашля - първият ни бронхоспазъм.
Тръгнахме си с рецепта за антибиотик, вентолин и пет други шишенца с гранули.
Е, не - не е за мен.
Този хомеопатичен опит ми струваше в пари около 150 лв в рамките на десет дни, емоционалните последствия и тези за детето не могат да се оценят.
Други майки ме нападнаха, че докторката хомеопат, не била никакъв хомеопат, а трябвало да си заведа децата при "истински" - да, бе!
И сега като ходим на УНГ и на педиатър ни дават рецепти и наред с ксилометазолин, флавамед, дори антибиотик да давам и някакво такова. Кое ще свърши работа, отговорът за мен е ясен. И нито споря с лекарите, нито ги купувам.
Отново казвам целта ми не е нападка към хората, позоваващи се на нея, стига да ги лекува.
Онзи ден ми се обажда госпожата от групата в ДГ да ме пита защо толкова време ги няма децата. И не ме разбра, че ги държа в къщи и не ги пускам защото кашлят, а сме свършили антибиотика.