0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #520 -: Февруари 29, 2012, 10:04:38 am »
"Тцъ, нема артефакт!"
Артефакт няма толкова елементарно значение, колкото обясняваш, но горният израз в кавички показва, че нямаш капацитет да ти го обясня в контекста на IVF.
Дали има артефакт може да стане ясно само при подробен анализ на изследванията на авторите, чиято статия ти предложи. Самата ти си само читател и не можеш да прецениш това. Да не говорим, че статията, която ти предложи обсъжда вариант на IVF, който ние не обсъждаме. Просто не разбираш, за какво става дума. Затова по-добре не предизвиквай по-нататъшна дискусия, защото нямаш база за това.
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 10:19:46 am от doci »
*
« Отговор #521 -: Февруари 29, 2012, 10:15:06 am »
Мисля да го питам дали следващия път да не приложим и излюпване, за да се повиши шанса за имплантация.
В тази връзка, да попитам дали някоя от вас вече е прилагала излюпване и преимплатационна генетична диагностика и какви са наблюденията й.
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 11:19:22 am от Bogi »
*
« Отговор #522 -: Февруари 29, 2012, 11:45:26 am »
Мисля да го питам дали следващия път да не приложим и излюпване, за да се повиши шанса за имплантация.
В тази връзка, да попитам дали някоя от вас вече е прилагала излюпване и преимплатационна генетична диагностика и какви са наблюденията й.
Ако имаш предвид лазарен хетчинг (съжалявам че не го пиша на английски както е редно) Аз съм правила. Моето инвитро от което забременях, правих в Германия и доктора там ми препоръча горещо тази процедура! Факт е че съм бременна
*
« Отговор #523 -: Февруари 29, 2012, 12:35:00 pm »
Ако имаш предвид лазарен хетчинг (съжалявам че не го пиша на английски както е редно) Аз съм правила. Моето инвитро от което забременях, правих в Германия и доктора там ми препоръча горещо тази процедура! Факт е че съм бременна
Да, за това питах. Може да е механичен, химически или лазерен. Явно, лазерният е подействал при вас :).
А дали има момиче, при което да са приложили този метод в Малинов?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #524 -: Февруари 29, 2012, 14:14:35 pm »
"Тцъ, нема артефакт!"
Дали има артефакт може да стане ясно само при подробен анализ на изследванията на авторите, чиято статия ти предложи. Самата ти си само читател и не можеш да прецениш това.

именно поради гореописаните от теб причини е безумен въпросът ти - "Има ли артефакт?", отправен към мен. точно затова и ироничният отговор "Нема артефакт" е идеално подходящ за въпроса ти.

сега разбираш ли защо е абсурдно?

допусни за целите на експеримента, че имам капацитет да ми обясниш какво е артефакт - както в контекста на IVF, така и във всеки друг контекст. допусни, също така, че имам капацитета да преценя, кога някой спекулира с наукообразна реч, подбуден единствено от мотиви да блесне в спора, разчитайки, че останалите са невежи, поради което няма да възразят.

апропо, ти с каква професионална подготовка и опит си?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #525 -: Февруари 29, 2012, 14:28:11 pm »
Jam, не се връзвай на Doci. И аз като теб смятам, че това е типичен пример за някой, който се опитва да "блесне с наукообразна реч". :D Нагледала съм се на такива примери в моята практика - аз съм университетски преподавател, та съм се наслушала на много опит за впечатляване.
Затова и моят избор е да се абстрахирам от такива неща и честно казано в случай, че попадна на нова публикация от същия автор - просто ще я игнорирам все едно не е публикувана.
В крайна сметка, си напълно права, че тук не сме се събрали да "блестим" :lol:, а да обменяме опит.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #526 -: Февруари 29, 2012, 14:33:55 pm »
права си, Bogi, благодаря ти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #527 -: Февруари 29, 2012, 14:37:37 pm »
Omnis definitio perirulosa  :lol:

п.с. това е шега не е наукообразност :) така ни повтаряше един преподавател едно време -"всяка дефиниция е опасна"
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 14:44:35 pm от Тара »
*
« Отговор #528 -: Февруари 29, 2012, 15:23:13 pm »
флатулентна перфидност  

Това само ми напомня Bogi и Тара, които запецнаха на изследователски термин, приложим при всички изследвания, вкл. IVF, след което дискусията спря поради разлика в квалификацията. Този път няма да се поддам на провокациите на Тара, която още в началото отговори неразбиращо арогантно на различно от нейното мнение.

допусни, че имам капацитета
Нямаш го. Jam, никога не съм се стремяла да блесна, още по-малко във форума.
Дискусията е подходяща за конференция, но във форума - един разбрал, друг недоразбрал, трети разбрал погрешно и т.н. Крайно време е да се успокоиш, приключихме.
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 15:50:59 pm от doci »
*
« Отговор #529 -: Февруари 29, 2012, 15:25:15 pm »
При първото ми инвитро на ЕЦ преди 3 г. направихме хетчинг. Резултатът е в подписа ми, а на ранен етап си имаше и еднояйчна близначка. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #530 -: Февруари 29, 2012, 15:47:33 pm »
При първото ми инвитро на ЕЦ преди 3 г. направихме хетчинг. Резултатът е в подписа ми, а на ранен етап си имаше и еднояйчна близначка. :wink:
Благодаря ти за отговора. Радвам се да чуя, че има ефект и в нашата клиника. А каква е цената?
*
« Отговор #531 -: Февруари 29, 2012, 15:49:41 pm »
Няма разлика. Ембриолозите преценяват, кога се налага.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #532 -: Февруари 29, 2012, 15:51:19 pm »
Да разбирам ли, че щом не са ми го предлагали, значи не е имало нужда според ембриолозите?!
« Отговор #533 -: Февруари 29, 2012, 15:59:28 pm »
 Не знам дали съм писала-май не..или 1-2 пъти/няма значение,важното е,че чета,стискам палци,радвам се и плача с вас,защото съм една от вас/....но нека продължим с нашите си неща,с вяра и надежда,с подкрепа и опора взаимно...а по повод  на "doci"--моя девер,който е архимандрит в един манастир и ни подкрепя за всичко, свързано с опитите ни за бебе, когато се ядосвам,или съм непримирима с несправедливости,грубости и обиди,ми казва-прости им,те не са ти,значи-не могат да те докоснат и не могат да те засегнат, и не могат да спрат "ТВОЯТ" път:))) Късмет и надежди на вас..и на мен,де :D
*
« Отговор #534 -: Февруари 29, 2012, 16:03:32 pm »
Да разбирам ли, че щом не са ми го предлагали, значи не е имало нужда според ембриолозите?!
Предполагам да, но не пречи да питаш доктора другия път.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #535 -: Февруари 29, 2012, 16:26:52 pm »
но нека продължим с нашите си неща,с вяра и надежда,с подкрепа и опора ...
моя девер,който е архимандрит в един манастир и ни подкрепя за всичко, свързано с опитите ни за бебе
Права си. Благодарим на всички религиозни хора, които ни подкрепят.

Я, какво правят хората по света:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1256574

Аз не нападам, Lisisko, пазя се от провокации, отдавна им казвам, да спрат. Отдавна им писах, че различното мнение не е вражеско мнение. Благодаря ти.
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 16:47:47 pm от doci »
« Отговор #536 -: Февруари 29, 2012, 16:39:05 pm »
doci ,да,подкрепям те,не знам дали ще го приемеш/не съм религиозна/..но не съм и злобна,голословна,многословна,хиперпсевдодезинформационна-просто съм една бъдеща мама-моля те,спокойно....всеки има своята истина,не бъди нападаща,тук няма врагове.
« Отговор #537 -: Февруари 29, 2012, 16:50:26 pm »
   През 2010г. ми казаха, че имам по плътна обвивка на яйцеклетките и затова се налага хетчинг с лазер при ИКСИ.
Правила съм и предимплатационна генетична диагностика на ембриони през м. 11.2011г. и изследването струваше 2500 лв.И двата  опита бяха неуспешни, но ми казаха че е необходимо да се направят съответните процедури.
*
« Отговор #538 -: Февруари 29, 2012, 17:41:50 pm »
MiSi18, благодаря за информацията!
Съжалявам, че не се получило! :(
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #539 -: Февруари 29, 2012, 22:06:48 pm »
Боги, обещах да пиша след срещата с док. Няма отговор защо не се е получило, но пък ме изненада с предложение да почнем от утре опит с лека стимулация - с аримидекс и меногон. Аз се съгласих веднага, все пак е още една възможност да сбъдна мечтата си. Това предполагам е близо до ин витрото на ЕЦ, до сега не съм правила, така че не знам. Някой пил ли този Аримидекс и изобщо бил ли е на подобна схема? Стискайт ми палци и този месец :) Моята надежда бързо се възроди отново :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)