0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #420 -: Юни 25, 2012, 23:48:15 pm »
аз хич не се притеснявам за хемоглобина й, сега ще направя изследвания като се приберем и ще рапортувам, но няма никаква причина да се притеснявам (аз пък и повечето от вас, освен ако няма нещо конкретно, което да е причина за тревоги, естествено). зная, че мазнините са им необходими, но някой може ли да ми каже холестерола е вид мазнина или ?
« Отговор #421 -: Юни 25, 2012, 23:54:26 pm »
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 23:56:26 pm от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #422 -: Юни 26, 2012, 09:28:20 am »
От кой месец се дават кайсии - четох, че мъхестите праскови са алерген, но за кайсиите не съм сигурна. Имаме домашни та се чудя дали да давам на малките. До момента сме въвели круша, ябълка, слива все от бурканчета?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #423 -: Юни 26, 2012, 09:55:29 am »
аз хич не се притеснявам за хемоглобина й, сега ще направя изследвания като се приберем и ще рапортувам, но няма никаква причина да се притеснявам (аз пък и повечето от вас, освен ако няма нещо конкретно, което да е причина за тревоги, естествено). зная, че мазнините са им необходими, но някой може ли да ми каже холестерола е вид мазнина или ?
то и аз нямам нещо конкретно, ама анемията изникна на рутинна проверека на 9 месеца. хем че сме на АМ и пак. аз жълтъци не давам и с месата съм скарана, не натискам да яде месо, може би затова стана.

« Отговор #424 -: Юни 26, 2012, 15:42:37 pm »
Боби, мислиш ли, че липсата на месо в диетата може да е причината? Според мен това с хемоглобина трудно може да се дължи на липсата на един продукт САМО в менюто на човек. Ако е така то вегетарианците трябва да са анемични обикновено, а те не са.
Ако се хранят здравословно и приемат достатъчно плодове, зеленчуци, зърнени храни и т.н. /без месо/ не би трябвало да станат анемични си мисля. Аз лично не съм любител на месото също и дори като бях бременна и кърмех не пиех допълнително витамини, но нямах проблем с хемоглобина. Има хора пък, които набиват всичко и дори са пълнички и пак са анемични. Явно проблема не е в неприемането на желязо отвън, а в неусвояването му. Поне така си го обяснявам аз.

« Отговор #425 -: Юни 26, 2012, 17:14:50 pm »
От кой месец се дават кайсии - четох, че мъхестите праскови са алерген, но за кайсиите не съм сигурна. Имаме домашни та се чудя дали да давам на малките. До момента сме въвели круша, ябълка, слива все от бурканчета?
Рина, аз дадох кайсии на Митака преди няколко дни-на навършени 6 месеца и половина. От бурканчетата пише, от 4 тия месец. Не сме имали проблем, дори много му харесаха. Праскови също му дадох, пак нямахме проблем. За сурови ако му пасираш,по-добре ги бели и тогава пасирай-аз лично така бих направила. Пробвах със сурови праскови, обелих ги и ти пасирах, но не му харесаха-явно прасковата е била кисела, но той като цяло не ги долюбва.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #426 -: Юни 26, 2012, 17:48:17 pm »
Боби, мислиш ли, че липсата на месо в диетата може да е причината? Според мен това с хемоглобина трудно може да се дължи на липсата на един продукт САМО в менюто на човек. Ако е така то вегетарианците трябва да са анемични обикновено, а те не са.
Ако се хранят здравословно и приемат достатъчно плодове, зеленчуци, зърнени храни и т.н. /без месо/ не би трябвало да станат анемични си мисля. Аз лично не съм любител на месото също и дори като бях бременна и кърмех не пиех допълнително витамини, но нямах проблем с хемоглобина. Има хора пък, които набиват всичко и дори са пълнички и пак са анемични. Явно проблема не е в неприемането на желязо отвън, а в неусвояването му. Поне така си го обяснявам аз.
Не знам защо при някои  става, а при други не. Обаче мисля, че при тези  при които става може би е ако им се давало повече месо или жълтък  можело и да не стане. Анемии има много различни видове, това е различно според мен. Андреа не е била силно анемична, беше съвсем малко под нормата, я 1-2 точки, но все пак е добре да се следи това. Не съм се шашнала, но си давам сега желязо за всеки случай.

« Отговор #427 -: Юни 26, 2012, 22:23:43 pm »
Аз дадох кайсии, праскови /нектарини/, пъпеш, круша все пресни. Прасковите въпреки, че са нектарина ги беля. Всички плодове ги минавам на най-дребното ренде и стават идеални, много й харесват.
*
« Отговор #428 -: Юни 26, 2012, 22:26:29 pm »
Още беля всички плодове иначе вадя кори от устата му, но вече давам парченца.
*
« Отговор #429 -: Юни 27, 2012, 00:19:48 am »
аз мисля писах и преди, но ади ако не й харесват корите си ги бели сама - круши и ябълки специално, понякога плюе корите. говаря за бебе на 7-8 месеца и с два зъба.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #430 -: Юни 27, 2012, 00:21:49 am »
аз мисля писах и преди, но ади ако не й харесват корите си ги бели сама - круши и ябълки специално, понякога плюе корите. говаря за бебе на 7-8 месеца и с два зъба.

А Тони на 6 и половина месеца с 4 зъба  :lol:.
*
« Отговор #431 -: Юни 27, 2012, 13:54:07 pm »
Мами, искам да попитам кога дадохте за първи път спанак на бебоците си ?

*
« Отговор #432 -: Юни 27, 2012, 14:03:54 pm »
Аз дадох рано спанак към 7м. Нитратите са натрупвали най-много в листните зеленчуци, но не го знаех, а и купувам замразен и си мисля, че като е бран в сезона няма да е толкова "нитратен".
*
« Отговор #433 -: Юни 27, 2012, 14:49:09 pm »
И аз замръзен имам, но като чета рецепти май все от 7 м. почват и затова питам. А ние в къши много го обичаме, но малчо ще почака още малко. :D

« Отговор #434 -: Юни 27, 2012, 15:08:44 pm »
Мами, искам да попитам кога дадохте за първи път спанак на бебоците си ?

Аз и спанак съм дала. :oops:
*
« Отговор #435 -: Юни 27, 2012, 15:43:58 pm »
не мисля, че има голяма разлика дали 7 или 8 месец и две седмици. след като се започне захранването след 6тия месец няма такова значение, според това, което аз съм чела, пък и от опита ми с малката.
*
« Отговор #436 -: Юни 27, 2012, 16:34:37 pm »
Аз май към 6-я дадох без да искам с някакво пюре. не е имало проблем

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #437 -: Юни 27, 2012, 17:10:07 pm »
Аз дадох рано спанак към 7м. Нитратите са натрупвали най-много в листните зеленчуци, но не го знаех, а и купувам замразен и си мисля, че като е бран в сезона няма да е толкова "нитратен".
То всъщност зависи от слънцето. Ако са брани след като растението е било на слънце, имат по-малко нитрати т.е. сутрин имат повече, а следобяд по-малко. Ако е било облачно пак имат повече , от колкото ако е било слънчево :-). Вероятно си права за сезона, понеже в сезона не е необходимо да го гледат в парници и са повече на слънце.

« Отговор #438 -: Юли 03, 2012, 09:38:07 am »
Ние скоро ще навършим 2 месеца и искам да знам от кога трябва да започвам да давам сокче ,с какво да започнем ,по колко на ден ,как се увеличва количеството и такива неща :D.На мен ми се струва рано ,моята лекарка не споменава нищо .А на коликите няма ли да се отразят тези сокчета толкова рано?
« Отговор #439 -: Юли 03, 2012, 09:57:53 am »
rouzi-anna, сокчета не се дават изобщо. Захранването е желателно да започне при навършени 6 месеца (ако други причини не налагат по-ранното въвеждане на твърда храна), с плодове, зеленчуци, каши и пр.по твой избор,  в зависимост от това, на коя от схемите ще избереш да се довериш.
За бебе на 2 месеца е немислимо да мислиш за захранване.
Защо след като педиатъра мълчи ти мислиш, че нещо трябва да правиш?