0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Оценка на моториката №3
« Отговор #800 -: Февруари 15, 2013, 23:19:14 pm »
Боби, как си издържала по 5 нощни една след друга? Аз 7 години съм работила на смени, по 6-7 нощни на месец и накрая просто издъхнах. То и при мен нощните не бяха през определен интервал, но не са били нощ след нощ, но поне през нощ. Ала, дето викаш ти като знаеш, че си само нощни, а не след нощна почивка 24 часа (ако не съм спала през деня ме цепи тиквата, ако съм спала не мога да заспя през нощта и става едно) и после 12 дневна  не ти се обърква биологичният часовник. Абе, нощните смени не са за мен. Тогава и дете нямах, направо, ако съм сега не знам.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #801 -: Февруари 15, 2013, 23:20:47 pm »
Девойки, вижте какви....хъм ДЕТСКИ песнички изнамери мъжа ми, до като търсеше с какво да приспива наследника. Пускам ви двете, дето най-ме грабнаха!  8O 8)
http://detskipesni.net/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0/

http://detskipesni.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5/
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #802 -: Февруари 15, 2013, 23:23:44 pm »
Боби, как си издържала по 5 нощни една след друга? Аз 7 години съм работила на смени, по 6-7 нощни на месец и накрая просто издъхнах. То и при мен нощните не бяха през определен интервал, но не са били нощ след нощ, но поне през нощ. Ала, дето викаш ти като знаеш, че си само нощни, а не след нощна почивка 24 часа (ако не съм спала през деня ме цепи тиквата, ако съм спала не мога да заспя през нощта и става едно) и после 12 дневна  не ти се обърква биологичният часовник. Абе, нощните смени не са за мен. Тогава и дете нямах, направо, ако съм сега не знам.
Защо как - аз така си карах години наред с нощни смени. По-често са били по 4 подред, но 5 дена в седмицата често. Или пък 4 дена, но 3 ц 12 часа и една 8ч си беше редовно. Тук всички така работят- само един вид смяна, не се въртят. Нощните си работят само нощна, следобедните само следобедна, сутрешните, само сутрешна. Така е по-лесно.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #803 -: Февруари 15, 2013, 23:32:13 pm »
Девойки, вижте какви....хъм ДЕТСКИ песнички изнамери мъжа ми, до като търсеше с какво да приспива наследника. Пускам ви двете, дето най-ме грабнаха!  8O 8)
http://detskipesni.net/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0/

http://detskipesni.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5/

Бубулина, ето тук е мястото за такива находки:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=60.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #804 -: Февруари 15, 2013, 23:35:28 pm »
Боби по-лесно да, но вероятно изисква повече персонал, следва повече пари  :)
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #805 -: Февруари 15, 2013, 23:39:23 pm »
Джам, благодаря ти мила, само дето не съм сигурна, че са подходящи за раздела. Текста ми е малко странен  :D

*
« Отговор #806 -: Февруари 15, 2013, 23:44:39 pm »
Хихихи малката скумрийка Сийка, я чух при Енчо и направо щях да падна  :D :D :D
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #807 -: Февруари 15, 2013, 23:51:33 pm »
Хихихи малката скумрийка Сийка, я чух при Енчо и направо щях да падна  :D :D :D
Рака я нарязал, па плеснали и се оженили!  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #808 -: Февруари 16, 2013, 06:21:37 am »
Боби по-лесно да, но вероятно изисква повече персонал, следва повече пари  :)
Не разбирам защо да изисква повече персонал?  Както и да го въртят, все еднакъв брой човешки часове им трябват, независимо кой работи дневни и кой нощни и дали се въртят. Аз работех с гравик една седмица 44 , друга 48 часа.

*
« Отговор #809 -: Февруари 16, 2013, 09:43:42 am »
Ами тук след нощна почиват 48ч мисля, което няма как да се получи със същия брой работници. Отделно нощния труд беше по-добре заплатен(сега не е, на моя мъж за 8ч нощни му дават 1лв в повече или нещо от рода) и съвсем няма да има мераклии.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #810 -: Февруари 16, 2013, 09:55:49 am »
Ами тук след нощна почиват 48ч мисля, което няма как да се получи със същия брой работници. Отделно нощния труд беше по-добре заплатен(сега не е, на моя мъж за 8ч нощни му дават 1лв в повече или нещо от рода) и съвсем няма да има мераклии.
Тук не почиват, но и да почиваха няма разлика. В едно отделени винаги ще има еднакъв брой хора през нощта или през деня, независимо кой работи и кой почива.  Тук им се плаща на час. На болницата и е все тая на кого ще ги даде тези пари - дали на един човек или на 5тма, които се въртят.  За тях са си все една бройка часове, които трябва да платят. 

Аз лично не бих могла да работя различни смени през няколко дни, това е убийствено.

*
« Отговор #811 -: Февруари 16, 2013, 10:01:28 am »
Тук през нощта има по-малко хора мисля. А за смените - свикват вероятно, като нямат избор.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #812 -: Февруари 16, 2013, 10:46:57 am »
Тук през нощта има по-малко хора мисля. А за смените - свикват вероятно, като нямат избор.
И тук има по-малко хора..

« Отговор #813 -: Февруари 16, 2013, 11:49:05 am »
Работила съм 3 дни денонощно (нищо, че не съм в тази сфера) и това ама и на най-заклетия си враг не го препоръчвам!
Боби, това което казваш, ми се струва много логично, а и организмът се настройва така, и планове човек може да си направи, но не е ли пак трудно все нощни?
*
« Отговор #814 -: Февруари 16, 2013, 17:42:39 pm »
В Бг не може само нощни, след нощна почивката е минимум 24 часа (по закон). Освен това майки с деца до 6 години са освободени от нощен труд.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #815 -: Февруари 16, 2013, 18:18:33 pm »
Работила съм 3 дни денонощно (нищо, че не съм в тази сфера) и това ама и на най-заклетия си враг не го препоръчвам!
Боби, това което казваш, ми се струва много логично, а и организмът се настройва така, и планове човек може да си направи, но не е ли пак трудно все нощни?
На мен ми беше по-добре. Няма я лудницата, няма семейства, лекари( с изключение на спешното, лекар на етажа по принцип няма), къпенета, разходки и т.н. Е като бачкаш 12 часа е от 19:00 до 7:00, но общо взето хората си отиват към 21:00, освен в частните стаи и поне с тях не трбява да се занимаваш  Аз по-голяма част от времето работех с агенция те.е. аз решавам кой ден искам да работя и каква смяна, а те ми казват къде има такова и ме пращат по различни болници всеки път. Та мисълта ми е, че аз съм си правела графика сама, и съм избирала коя смяна да е и пак само нощни, с много редки изключения за толкова години, съм работила. Много хора работят така. Не виждам какъв е проблема. Ако ми е било неприятно, съм щяла да го сменя. За мен най-гадната смяна е следобедната, понеже никъде не можеш да отидеш, просто нямаш никаквъ живот.

*
« Отговор #816 -: Февруари 17, 2013, 01:25:42 am »
съвсем различно е, но аз предпочитах да уча нощем и така изкарах години наред, беше ми по-спокойно и по-лесно да се концентрирам. беше ми трудно между 3 и 4.30, но прескочи ли се този прозорец съм като кукуряк
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #817 -: Февруари 22, 2013, 12:23:29 pm »
Можеш да тъпчеш един народ безкрайно.
Можеш да го превърнеш в стадо, рая.
Можеш безкрайно да му говориш за "кризи" ( несъществуващи никъде другаде), крадейки го зад гърба.
Може да даваш "пенсии" по 50-100 Е, и да говориш за "икономическо оздравяване" ( вървящо вече 24 години, докато Германия за 5-7 се възстанови от война).

Но на всичко това идва един ден край- народа запряга дълго. После обаче става "ела да видиш".
Бедната България... .
« Последна редакция: Февруари 22, 2013, 12:52:46 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #818 -: Февруари 22, 2013, 14:18:02 pm »
Недялко Йорданов:
Днес, когато нашата Българска държава
всеки я купува и я препродава,
днес, когато всеки кръгъл идиот
прави се на лидер и на патриот,
днес, когато бившите пак се подредиха
и от демокрацията шапка си скроиха,
основаха фирми, построиха банки
на социализЪма с гнилите останки.
днес, когато новите наши демократи
спяха във палатки, спят сега в палати,
а народът гладен в никого не вярва
и със много мъка хляба си изкарва,
ако не открадне, ще загине инак,
днес, когато кражбата стана ни поминък,
днес, когато гинат нашите войничета
и проституират нашите момичета,
днес, когато властват рекет и пиратство
и си пълнят гушите с нашето богатство,
наглият престъпник има нова роля –
вместо във затвора пуснат е на воля,
граби, и насилВа под път и над път,
днес, когато няма ни закон, ни съд,
днес, когато вредом тържествува злото –
трябва да му сложим прът във колелото,
кърлежа да смажем, стига кръв е локал!
Ножът във плътта ни стигнал е до кокал.

И вместо да скочи, да извика кански,
спи във сън дълбок юнакът балкански.
Защото България вече е свободна,
но къде си, вярна ти любов народна,
но къде си, съвест, но къде си, смелост?
Или се превърнахте пак във вкаменелост?
Тъй ли ще си иде цяло поколение
с жалкия инстинкт за самосъхранение?
Българино кротък, българино хрисим,
докога от други ти ще си зависим,
докога съдбата ти ще решава друг?
Я впрегни магарето в дървения плуг,
изори земята от гнилите бурени,
смачкай паразитите, върху тебе турени,
отгледай грижливо своя собствен плод,
за да се докажеш, за да си народ.

Но търпим как бавно и без съпротива