0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #420 -: Октомври 09, 2012, 21:55:58 pm »

Боги, доколкото аз знам за бременна жена е с 50 гр. в 300 мл. вода.
Ти попитай все пак доктора.
Успех  :D

това май е по някаква американска система.В България е 75гр.Важно е, вечерта преди изследването,да се яде последно към 20ч. и после нищо до сутринта.

Аз с предната бременност бях с ГД и родих в първият ден на 36-та седмица -спука ми се мехура.Бебето беше 4045гр. и беше с много ниска захар,та го сложиха в кувьоз и на системи.Бързо се оправи .Сега изобщо не е дебел,много си е нормален даже.Аз знам,че за майката има риск после да развие диабет тип 2 ,за детето не бях чувала.
С тази бременност вече 3 пъти правя изследването и днес се срещнах с д-р Бояджиева-много мила беше и подробно обяснява всичко.
<br />
*
« Отговор #421 -: Октомври 09, 2012, 22:35:18 pm »
А колко време отнема самото изследване? За да мога да си разчета времето. Предвид, че в същия ден ще правя и изследването за фетален фибронектин. За него знам, че става бързо - за десетина минути.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #422 -: Октомври 09, 2012, 23:41:11 pm »
доста  :( - малко над 2 часа.Първо ти взимат кръв на гладно,след това разтварят глюкозата и я пиеш.Един час след изпиването и ,ти взимат пак кръв и на 2-рият час пак.През тези 2 часа не ядеш и пиеш нищо.
<br />
*
« Отговор #423 -: Октомври 10, 2012, 00:14:33 am »
доста  :( - малко над 2 часа.Първо ти взимат кръв на гладно,след това разтварят глюкозата и я пиеш.Един час след изпиването и ,ти взимат пак кръв и на 2-рият час пак.През тези 2 часа не ядеш и пиеш нищо.
Много благодаря за информацията!  :lol:
*
« Отговор #424 -: Октомври 10, 2012, 11:03:11 am »
 Здравейте,ПКК ми показа доста завишени левкоцити 17 (3.5-10)лекарят се притесни и сега ще повтаряме изследванията.Имала ли е някоя от вас такъв проблем и какво означава?Притеснена съм и си мисля всякакви неща.
« Отговор #425 -: Октомври 10, 2012, 11:11:27 am »
а кое, по принцип, навежда на съмнения за гестационен диабет? стандартните кръвни изследвания могат ли да "алармират" нещо? досега никой не ми е казвал за това.
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #426 -: Октомври 10, 2012, 11:16:11 am »
 sinli,не са чак толкова завишени според мен(не съм лекар) тези от (3.5-10)  не са бременни жени,при бремените винаги са завишени,твоят лекар би трябвало даго знае,изследвай се пак и пусни едно CRP (C-реактивен протеин)ако има инфекция то ще покаже веднага) и една стерилна уруна..)))
*
« Отговор #427 -: Октомври 10, 2012, 11:59:26 am »
Z22, а колко струва изследването в Майчин дом при д-р Бояджиева, та да знам какви парички да приготвя?

Имел, при нас докторът поиска да направя изследването, тъй като единият бебок е много шишкав в коремчето, а досега вървяха със сестра му горе-долу еднакво. Иначе гледат дали кръвната захар ти е в норма, освен по-едрото бебе има и други индикации, напр. повече околоплодна течност, да си все жадна и да пишкаш често, което пък си е нормално при бременност.
Досега на мен кръвната ми захар е била в норма и съм нямала в урината, но докторът просто иска да се увери, че нашият младеж просто е решил да шишкавее. А ако все пак има проблем, ще можем да вземем своевременно мерки с подходящ режим на хранене.
*
« Отговор #428 -: Октомври 10, 2012, 13:37:06 pm »
 Лилия, Благодаря за отговора,сутринта ги пуснахме-това същото изследване и стерилна урина,дано не се налага да пия антибиотици.
*
« Отговор #429 -: Октомври 10, 2012, 13:52:23 pm »
Не се притеснявай, Sinli, референтните стойности при бременни са винаги различни от стандартните. Един добър АГ-специалист е наясно.
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #430 -: Октомври 10, 2012, 14:26:47 pm »
 sinli,всичко ще е ок ще видиш..)))
*
« Отговор #431 -: Октомври 10, 2012, 14:52:09 pm »
Здравейте, макар и повечето неща, които пишете не са ми много ясни, чета ви с интерес, все някога ще са ми от полза  :wink: Не знам дали тук е мястото за въпроси от този тип, но искам да попитам: Бременна съм в 5-6г.с. и до скоро нямах никакви симптоми даже ми беше странно, но от 2-3 дена ме боли глава чак ми се гади от главоболие/преди ми се е случвало преди цикъл/. Какви лекарства мога да пия? Утре съм на преглед и ще попитам док, но ми е притеснено. Нормално ли е това главоболие предизвикващо гадене?  :ask:
« Отговор #432 -: Октомври 10, 2012, 15:07:08 pm »
andi_s, първо да ти пожелая лека и безпроблемна бременност. По отношение на главоболието и гаденето, с настоящата ми бременност имах такива моменти. Беше точно по време на големите жеги. Убийствено главоболие и тежест в главата, както и няколко пъти повръщане. Измери си кръвното най-напред. Моето е ниско по принцип и тогава ми падаше още повече. Почти нищо не ядях, та бях и много отпаднала и мисля, че съвкупността от всички тези фактори водеше до главоболието. В толкова начална бременност като твоята, никакви лекарства не се препоръчват, освен хомеопатични. На мен ми помагаше колата, макар че не е най-полезното нещо, но наистина ми действаше добре. Още повече, че тогава не можех и да си помисля за кафе.
<br />[link=http:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #433 -: Октомври 10, 2012, 15:13:08 pm »
аз късно разбрах за д-р Бояджиева и ходих при нея вече за разчитане на резултатите и консултация - не ми взе нищо и до колкото знам,тя провежда безплатно изследванията.
 До сега никога не съм плащала,независимо от лабораторията,защото от ЖК ми даваха направления за тези изследвания - тази бременност ми правиха 3 пъти.
<br />
*
« Отговор #434 -: Октомври 10, 2012, 15:20:45 pm »
meshko106 благодаря за бързия отговор  :balk_21: преди малко си направих кафе да видим дали ще помогне, иначе от както разбрах, че съм бременна пия вода с аромат на кафе и само едно на ден :) а кръвното, като се прибера ще си го измеря /на работа съм и нямаме апарат в офиса/ ;)
« Отговор #435 -: Октомври 10, 2012, 17:59:15 pm »
Здравейте, днес обсъдихме резултатите с моята лекарката и по нейно мнение всичко е отлично.  Това много ме зарадва и определено много ме успокои. :) :)
Такаааа имам няколко въпроса и ще ви помоля да ме посъветвате ако може...
Лекарката ми каза да си запиша час в МЦ Фемина за следвашия БХС след 15 сед., който според информацията която имам трябва да е за спина бифида и др. аномалии на гръб. стълб. Записах си аз час за 29 октомври когато ще бъда 16 сед. , но момичето с което говорих като казах за какво се обаждам ми каза ааа да записвам ви за Фетална морфология. В моята брошура обаче пише, че ФМ се прави след 20 сед. и сега се чудя дали си записах час за правилното нещо. Дали да не го променя, дали в 16 сед. може да се види спина бифида и дали не е прекалено рано за ФМ...оф защо така се притесних и аз незнам!????
Във МЦ Фемина избрах доц. Арабаджиева ако някой има наблюдение за нея нека ми каже какво да очаквам.
Благодаря ви мацки предварително за отделеното време :-)
Краси

*
« Отговор #436 -: Октомври 10, 2012, 18:21:30 pm »
а кое, по принцип, навежда на съмнения за гестационен диабет? стандартните кръвни изследвания могат ли да "алармират" нещо? досега никой не ми е казвал за това.

В САЩ това изследване е стандартно и се прави на всички бременни.
Първо еднократно "натоварване" с глюкоза и кръвно изследване преди и след нея.
Ако там нивото на захарта е завишено, се прави тройно натоварване.
« Отговор #437 -: Октомври 10, 2012, 18:50:21 pm »
sinli, на мен миналата седмица при изследване на урината по мое настояване ми излезе резултат 75WBC/ul левкоцити. Доктора не беше много обезпокоен и ми изписа само да пия неоренал, което е на билкова основа. За една седмица прием на тези таблетки всичко се нормализира. Аз много се бях притеснила, въпреки че единствения ми симптом беше по-тъмна и мътна урина и при положение, че пиех същото количество вода както обикновено ходех по малка нужда съвсем малко. Без болки, парене и каквито и да било други симптоми. Изследванията ти би трябвало да покажат  ако има проблем, за който се изисква прием на антибиотици, но все пак доктора ще прецени най-добре.

« Отговор #438 -: Октомври 11, 2012, 09:20:29 am »
krasunka, и аз правих втория биохимичен скрининг във Фемина, тъй като моят лекар беше в отпуск тогава и ме прати там. По принцип преди самия скрининг се прави ехографски преглед. Във Фемина той е доста подробен и си е точно като фетална морфология. Не се притеснявай, всичко се вижда много добре. Разбира се, цялото удоволствие струваше 120 лв., но важното е всичко да е наред. В тази сума влиза и консултация с генетик след като излязат резултатите. Аз бях изпратена при д-р Цолова, а след това ходих и на същинската фетална морфология при доц. Димитрова. И двете ми направиха много добро впечатление. Успех на изследването.
<br />[link=http:
*
« Отговор #439 -: Октомври 11, 2012, 09:49:45 am »
аз късно разбрах за д-р Бояджиева и ходих при нея вече за разчитане на резултатите и консултация - не ми взе нищо и до колкото знам,тя провежда безплатно изследванията.
 До сега никога не съм плащала,независимо от лабораторията,защото от ЖК ми даваха направления за тези изследвания - тази бременност ми правиха 3 пъти.

А спомняш ли си случайно след като си го правила, а може да го пише и на амбулаторния лист, какъв код е направлението. Аз вчера бях на ЖК и жената чистосърдечно си призна, че досега не е пращала бременна на такова изследване. Каза да попитам в Майчин дом какво направление ще трябва, ама на мен честно казано нито ми се разкарва, нито ми е удобно да звъня на д-р Бояджиева, за да я питам. Едва ли ще е много скъпо, предвид обяснението ти разбирам, че просто ще ми изследват 3-ри пъти кръвната захар, а глюкозата ще си я нося аз.