0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #440 -: Октомври 11, 2012, 09:55:23 am »
meshko106, много благодаря за коментара. Аз четох доста вчера и в общи линии придобих представа и се успокоих. Ще отида и ще се срещна с тази доцентка. Пише, че трябва да се комбинира с кръвно изследване. Най-вълнуващото е,че живот и здраве ще видим бебчето на 3D.
Краси

*
« Отговор #441 -: Октомври 11, 2012, 10:13:37 am »
...че просто ще ми изследват 3-ри пъти кръвната захар, а глюкозата ще си я нося аз.

Боги, трябва да ти изследват и инсулина.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #442 -: Октомври 11, 2012, 11:48:18 am »
Tanita 68,радвам се че при теб нещата са наред дано и при мен е така-всичко е до навременна намеса.
« Отговор #443 -: Октомври 11, 2012, 13:26:07 pm »
Момичета,сега се прибирам от болницата,приеха ме с кървене преди 4 дни.Докато ми оформят документите кървенето спря,но ме задържаха за наблюдение.Притеснено ми е доста,обадих се на д-р Персенска и ми разреди Фраксипарина през ден,но сега се притеснявам да не стане нещо на бебчо,тя ми каза ако прокървя пак напълно да го спра.Не съм се излседвала за тромбофлибия и се чудя,дали да не си назнача сама изследването.Къде мога да го направя и на каква цена?Добре,че поне НК клетките са ми 8%,чудя се и тях до кога да ги следя,последните ми две контроли са си в норма.Дали да спра да се занимавам с тях?Много въпроси станаха,благодаря на всички за отговорите предварително.Хубав ден!:)
*
« Отговор #444 -: Октомври 11, 2012, 14:46:42 pm »
Емилия, на мен д-р Сигридов ми беше назначил изследване за тромбофилия, Генотип Т/Т за С677Т (MTHFR), Генотип за PAI 4G/4G . Правих ги в Геника и платих около 200 лв. Изследванията съм ги правила 13-14 седмица ( не помня с точност).

Нк-клетки следих до 22 седмица, но при мен те бяха завишени и правих 3 вливания на Киовиг. При теб са в референтни граници, надали ще има нужда да ги следиш стриктно. Предполагам следващият ти преглед вече ще е при д-р Сигридов или д-р Михова, те ще ти обяснят подробно какви изследвания да пуснеш и кога.

Имала съм 3 прокървявания и независимо, че съм с тромбофилия аспирин протекта ми беше спрян. Започнах да поставям Фраксипарин 2 седмици след спиране на последното прокървяване. Разбира се всичко беше съгласувано с д-р Сигридов.

*
« Отговор #445 -: Октомври 11, 2012, 14:50:41 pm »
Емилия, не се притеснявай. И аз на два пъти имах леко кървене през същите седмици. Спряха ми клексана на няколко пъти. Аз си го биех през ден.
А за НК-клетките, ти си реши. Моите никога не бяха в норма. На твое място бих ги следила поне до 4-тия календарен месец. Ако и тогава са в норма, може би няма да има нужда повече.
Ти само бъди спокойна. Търпение и вяра. Това е най -важното.
« Отговор #446 -: Октомври 11, 2012, 14:53:50 pm »
Благодаря ти за отговора,аз на 16.10 съм на първия си преглед при д-р Сигридов,надявам се той да ми назначи каквото е нужно,а дотогава като си бия фраксипарин предполагам,че няма страшно и нищо няма да се случи.
« Отговор #447 -: Октомври 11, 2012, 14:58:18 pm »
Емилия, аз също имах леко кървене първите два месеца след положителния тест и все около датата на цикъла ми. Продължаваше около 3-4 дни. Не съм спирала фраксипарина, казаха ми да бия но-шпа 3 по 2 инжекции.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #448 -: Октомври 11, 2012, 17:52:16 pm »
Емилия, и аз бях със зацапване между 5-10 седмица - 2-3 дни чисти, после 2-3 дни отново зацапване. Побърках се! Бях на терапия Клексан 20мг и Аспирин 75мг, като не съм имала тромбофилия. Но имах други изменения в генетичните изследвания в следствие на които ми назначиха терапията в БГ. Побърках се да ходя по консултации тук в Англия и на всякъде ми казваха, че Клексана неможе да предизвиква кървене. Друг е въпроса, че те искаха да го спра тотално, защото показателите, по които имах изменения, за тях не бяха фактор за назначаването му изначално.
Това, което сама намерих за ефекта на Клексана върху бременноста беше по-скоро позитивно, отколкото негативно, затова не го спрях. По време на зацапването разреждах инжекциите във времето напр.  днес слагам сутрин, утре слагам вечер, пропускам следващия ден и на следващия слагам сутринта.
Прецени сама как да постъпиш, за да си спокойна, че правиш това, което според теб е най-добро за бебето и за теб. И почивай много!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #449 -: Октомври 12, 2012, 16:13:46 pm »
Хайде да и е честито!!!  :-)
Краси

« Отговор #450 -: Октомври 12, 2012, 17:20:49 pm »
Сега видях,че поста ми изчезна.Та пак да се похваля-нашата неродена принцеса получи първия си подарък.Спечелих бебефон от игра във фейсбук :D
*
« Отговор #451 -: Октомври 12, 2012, 20:20:20 pm »
Perlichka, честито. :-) Да си го ползвате със здраве след време

« Отговор #452 -: Октомври 12, 2012, 21:02:24 pm »
Много благодаря :D
*
« Отговор #453 -: Октомври 12, 2012, 21:20:15 pm »
Момичета, направих си и двете изследвания. Гестационният диабет го отхвърлихме. Просто младежът си е шишкав :lol: За съжаление тестът за фетален фибронектин се оказа положителен, т.е. има опасност от спукване на околоплодния мехур. Докторът ми обясни, че при тях има инфекция, която ще лекуваме, за да избегнем спукване. Сега 3 дни ще пия едни хапчета, 5 дни ще слагам супозитории, и 2 дни ще си бия инжекции. След две седмици контрола. Стискайте палци терапията да има ефект!
« Последна редакция: Октомври 12, 2012, 21:26:37 pm от Bogi »
*
« Отговор #454 -: Октомври 12, 2012, 21:29:12 pm »
Вече сме ги стиснали. Успех!  :goodluck:
« Отговор #455 -: Октомври 12, 2012, 21:30:53 pm »
Не се притеснявай, Боги, мехура ще се спука някъде около термин!

[161551.gif[/img][/url]
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #456 -: Октомври 12, 2012, 21:37:18 pm »
Боги,стискам палци да се задържат възможно най-дълго малките мишлета и да си ги гушкате живи и здрави ,когато дойде времето!
<br />
*
« Отговор #457 -: Октомври 12, 2012, 22:01:36 pm »
Боги, добре, че сте открили навреме проблема. Стискам палци за успешна терапия и здрави бебчета на термин  :goodluck:

La vita è bella
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #458 -: Октомври 13, 2012, 17:32:17 pm »
БОГИ,стискаме палци ,всичко ще е наред..))))Как откриха инфекцията?Със излседвания ли?Вжното е че е открито навреме и с терапията всчико ще е ок..)))Хубав ден на всички !
*
« Отговор #459 -: Октомври 13, 2012, 18:34:52 pm »
Лилия, след 22 г.с. във влагалището не следва да се открива фетален фибронектин. Самото му наличие говори за вътрематочна инфекция, доколкото разбрах.