0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #480 -: Октомври 17, 2012, 12:28:57 pm »
Да обновим малко списъка.
Септемврийските мами не са се включили да се похвалят. Кармен изчезна, надявам се всички да са добре.

2012

Ноември

Андреа Селесте – 06.11.2012
magarence_baby – 09.11.2012
Dragony:)  - 27.11.2012

Декември

Reevs  -  06.12.2012
Лилия 13 – 13.12.2012
Vesta   -  17.12.2012
Milena8  - 19.12.2012
Tanita68 - 22.12.2012

2013

Януари

Perlichka  - 11.01.2013
Marmoranka  - 15.01.2013
Valentina Todorova – 16.01.2013
Didoni2109  -  23.01.2013

Февруари

Zizana79   -   07.02.2013
Kerita     -   13.02.2013
Rumyanau   -   22.02.2013

Март

Sisi_08 -  04.03.2013
Pop4o - 15.03.2013

Април

Zuzenceto  -  09.04.2013

Май

Lozenac_girl     -  02.05.2013

*
« Отговор #481 -: Октомври 17, 2012, 12:31:04 pm »
Врабчо сега видях въпроса ти - аз съм на Л-тироксин 100. Пия ферофолгама. На един лист бях написала всички лекарства, които приемам при консултация с Начев, той ги погледна и просто нищо не каза - може би няма значение.

*
« Отговор #482 -: Октомври 17, 2012, 14:15:19 pm »
Може ли да ме добавите в списъка? Терминът ми е 12.05.2013 г.
« Отговор #483 -: Октомври 17, 2012, 14:32:10 pm »
Врабчо сега видях въпроса ти - аз съм на Л-тироксин 100. Пия ферофолгама. На един лист бях написала всички лекарства, които приемам при консултация с Начев, той ги погледна и просто нищо не каза - може би няма значение.

Благодаря ти!
« Отговор #484 -: Октомври 17, 2012, 18:08:31 pm »
Моля ви да добавите и мен, терминът ми е на 16.04.2013
Краси

« Отговор #485 -: Октомври 17, 2012, 18:17:18 pm »
Да попитам тези от вас, които са на Л-тироксин, дали има някоя, която пие и някакво лекарство за нисък хемоглобин /Сорбифер или др./, дали има някаква схема на пиене, както е например с магнезиевите препарати?
Врабчо, аз съм на 50 мг Еутирокс, Сорбифер Дур.х 1 на ден, Неофолик мета 2х1 и Б12 4бр през 5дни. Последните 3 като терапия за ниския хемоглобин, вземам 20 дни, после 2 седм почивка и пак така. Докато почивам Неофолик мета е по 1 на ден.
Д-р Сигридов каза да има интервал между Еутирокса и желязото. Приемам ги Еутирокс- сутрин около час преди хранене,Сорбифера следобед около 2-3 часа след хранене и съответно поне половин час преди следващо хранене. Прочети листовката на Сорбифера там пише как да се приема, но пак зависи от дозата, ако са по 2 на ден трябва да помислиш как да ги разпределиш. При прием на желязо 2 часа преди и след това не трябва да ядеш млечни продукти, защото пречат на усвояването. Магнезия също не трябва да се приема заедно с желязо.
Дано да съм помогнала :)
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #486 -: Октомври 17, 2012, 18:38:04 pm »
 didoni2109,Б12 на хапчета ли го пиеш?Ако хемоглобина е нисък в следствие на дефецит на б12,с хапчета трудна работа, слагат се инжекций Б12..)))Ако е желязодефецит вече е друго тогава се приема желязо,аз ходих на хематолог и първото нещо което ми каза той е да изследвам желязото и Б12,за да знаем на кое имам дефецит,защото е възможно и от самата бременност да пада желпзото ..))Ти пак можеш да пиеш В12 на хапчета ,не са вредни,но с тях хемоглобина не може да се двигне ако има липса на Б12..))) Добре дошли на новите мами,лека и безпроблемна бременност до термин..)))
« Отговор #487 -: Октомври 17, 2012, 18:46:32 pm »
Здравейте, момичета!
Аз най-после мога да кажа, че бебчо е със сини гащи! :) Днес доктора беше категоричен. Иначе всичко е наред - развива се нормално, 1,640кг. Имаме още време - за два месеца ще си порасне колкото е нужно. :)

« Отговор #488 -: Октомври 17, 2012, 19:04:57 pm »
didoni2109, благодаря ти за подробната информация  :D. Сорбифер пия по един на ден и реших да го пия следобяда. Това за млечните продукти ми го каза доктора, но просто пропуснах да питам за Л-тироксина.

tanita68, хайде честити сини гащи  :D! И нашето момченце е толкова, вчера на прегледа беше 1,700 кг.
*
« Отговор #489 -: Октомври 17, 2012, 19:21:22 pm »
tanita68,,честити сини гащи  :bori_002:
Аз нямам търпение да дойде понеделник да си видим нашето момченце. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #490 -: Октомври 17, 2012, 19:48:18 pm »
И аз съм на преглед в понеделник и също съм нетърпелива да видя колко са наддали девойката и младежа. Дано сме добре. На мен ми останаха само 2 инжекции от терапията и се надявам да подейства, и сладурите да останат възможно най-дълго при мама. Почивам си и си нося колана за бременни, защото вече ми натежа корема.
Гледам, че подновявате списъчето с термина, ама аз с мойте двамата, пък и предвид другите обстоятелства, честно си признавам, че не смея да посоча дата.
« Отговор #491 -: Октомври 17, 2012, 20:31:47 pm »
Здравейте момичета!
И нашето бебче ще е момченце. Днес бяхме на 4D ултразвук. Станали сме
347 гр.,всичко си му е наред.Вървим с една седмица напред. Засега терминът ми е на
9.03.13 г. :P
Спокойна и щастлива бременност на всички ни...
« Последна редакция: Октомври 17, 2012, 20:35:21 pm от dara ivanova »

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #492 -: Октомври 17, 2012, 23:00:51 pm »
Много ергени ще има за моята мома, като гледам.   :lol:
Аз днес бях на преглед. Девойката си е все така дребничка - малко над 2,5 кг. Смъкнала се е надолу, но засега нямам нито контракции, нито разкритие, така че се надявам да покротува още известно време, за да може да качи някой друг грам. Иначе не се спира почти. Чак се чудя кога спи. Голямо шило е.

Боги, и аз имам колан, но все още не съм стигнала до извода, че ми тежи, така че въпросният си стои в шкафа.  :lol:

Лека бременност на всички!

« Отговор #493 -: Октомври 18, 2012, 09:19:53 am »
Боги, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред!  :D

blue_sky, добре си ти, ще имаш избор, ами ние да му мислим от къде ще търсим снахи  :lol:. Ти решила ли си вече как ще раждаш, че не си спомням дали си споменавала по-напред в темата. Аз започвам нещо да се притеснявам  :?, защото като лежах преди месец в болницата единия лекар беше категоричен, че щом бебето е ин витро - задължително секцио. Д-р Сигридов е на мнение, че за момента няма основание за секцио... А трябва да се вземе все пак някакво решение.

« Отговор #494 -: Октомври 18, 2012, 09:21:59 am »
Здравейте момичета :)
Отдавна не съм влизала, защото тези дни в къщи е някаква лудница. Захванахме се с ремонт на кухнята и не можем да се разминем от майстори и прах:) До два-три дни би трябвало да приключат и вече да си отдъхнем :)

Преди два дни бях на преглед заради еднократно зацапване сутрин. Док. ми направи обстоен преглед и каза, че всичко е наред. Дори каза, че не вижда и кръв във влагалището. Дано вече тези зацапвания свършат, че само се стресирам като ги видя. Вече сме пораснали и бебчо си е наваксал с дните, защото в началото изоставаше с една седмица. Пак потвърдиха, че е момче :)

На новодошлите пожелавам леки девет месеца, изпълнени само с хубави мигове и без много притеснения :)

*
« Отговор #495 -: Октомври 18, 2012, 10:15:13 am »
Врабчо, и аз имам твоите притеснения. Вчера бях на преглед и доктора ми каза, че след като е ин витро трябва да родя секцио. Можело и нормално, но си имало рискове. И аз сега съм доста притеснена. В края на месеца ще ходя пак на преглед и тогава иска да определим датата на секциото. От една страна всичките ми приятелки родиха секцио (с малки изключения) и се възстановиха доста бързо, но аз все се притеснявам, че това си е операция и няма да съм толкова пълноценна в грижите за бебчо. Забравих да попитам за упойката.
Драгони, ти реши ли къде ще раждаш? Какво ти казаха на теб?

« Отговор #496 -: Октомври 18, 2012, 10:25:08 am »
didoni2109,Б12 на хапчета ли го пиеш?
Не Лилия, не съм на хапчета,а на инжекции  4бр. през 5 дни. След първите 4, хемоглобина ми се вдигна с 5.
« Отговор #497 -: Октомври 18, 2012, 10:44:05 am »
Reevs на мен доктор Александров ми каза - ти ще раждаш нормално...и аз се нацупих, че ми се искаше да ме срежат и да не се мъча...ама неее... каза ми, че не било хубаво да ме реже и че ще родя бързо  :( Даже малко поплаках, защото това значи, че няма да раждам при него (той не се занимавал с естествено раждане) и още нищо не знам - при кой лекар и т.н. Знам само, че ще е в АГ-то, но дали на 7 ет. или на 4 ет....не знам ... Уж на следващия преглед в началото на ноември щял да ми обясни всичко и каза още..."ще намерим най-доброто решение" :)
Вече се примирих и се опитвам да мисля за раждането...не за операция  :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #498 -: Октомври 18, 2012, 10:53:48 am »
 Reevs , Врабчо, предполагам и двете сте наясно, че методът на зачеване сам по себе си - не е показание за секцио. Ако лекарите ви имат и някакви други съображения освен това, за да ви препоръчват оперативано раждане - друга ситуация. Ако си държите на естествено раждане все пак и само "защото е ин витро" ви натискат за друго - дръжте си на вашето.  :D

Лично аз предпочитам секциото пред етсетвеното раждане по ред причини, но това си е за мен. Сега ще раждате вие - вие решавате. От личен опит, мога да кажа само, че не съм имала период на възстановяване след секциото, грижех се напълно ефективно за Дани, не съм имала нужда от ничия помощ, нищо не ме боля, нямаше нещо което да не мога да правя. Относно анестезия - категорично препоръчвам да се ползва спинална упойка, ако това е възможно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #499 -: Октомври 18, 2012, 10:54:18 am »
Врабец и Рийвс, първия път родих нормално. Сега пак ще е така, освен ако не се наложи по спешност да вадят бебето. За момента няма причина да е секцио. В Западна Европа ин витро-то не е показател за секцио, дори и при близнаци. Има някои майки, които държат да раждат естествено, дори ако бебето не е с главата надолу, но тогава лекарите препоръчват секцио. В крайна сметка не могат да се наложат на родилките. Моята девойка е правилно разположена, дребна, както казах. Пътят вече е проправен, така че се очаква да излезе доста по-лесно и по-бързо от брат си. Единственото, което бих направила по друг начин, е, че дори и да пренося, ще чакам до последно да излезе от само себе си. Синът ми беше голям, изобщо нямаше намерение да излиза и докторът каза, че може и да не се накани, а ще стане 4 кила. Затова се съгласих да ми предизвикат раждането, което много го удължи. Този път ще чакам доколкото е възможно. Ако бебето е много голямо - над 4 кг, тогава сигурно бих се замислила за секцио на ваше място. Тук жената не може да си избере да роди секцио без лекарят да го реши и разреши.
И двете ми деца са резултат от икси. Първия път раждах в друга държава, така че лекарите са единодушни и на двете места.
Иначе съм чувала само за една приятелка, която я бяха питали как иска да ражда второто. Тя е ужасно слаба, такава й е структурата. И при първото се беше наложило секцио след 12 часа и само 3 см разкритие.
По въпроса за възстановяването - всеки организъм е различен. Познавам жени, които се възстановиха по-бързо след секцио отколкото аз с моята епизиотомия. Просто е различно, но тук се смята, че е най-добре естественото раждане. Дори и да ме било страх първия път, сега вече знам за какво става въпрос, така че просто ще дерзая.  :)
Поисках си епидурална. Вероятно и този път няма да пропусна, ако имам време, че вторите деца понякога са толкова бързи, че докато дойде анестезиологът и вече няма смисъл да се слага упойка.

« Последна редакция: Октомври 18, 2012, 10:59:50 am от blue_sky »