0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #460 -: Октомври 13, 2012, 18:44:33 pm »
Да ясно,но кое ви насочи за това изследване,защото то не се прави на всяка бременна,защото са близнаци ли..)в един друг форум на две мамчета този тест се оказа положителен,те го правиха заради скъсяване на шийката на матката,и двете показа положителен,нямаха инфекций и даже преносиха..)))ето това намерих..))Кога се препоръчва изследването

Лекарят може да препоръча да се направи тест за фетален фибронектин в следните случаи:

риск от преждевременно раждане
многоплодна бременност
предишно предтерминно раждане /преди 37 г.с./
проблеми с маточната шийка /напр. травма, конизация, ампутация/
скъсяване на маточната шийка - този прогностичен маркер е описан в статията Оценка на маточната шийка
повече за рисковете от преждевременно раждане можете да прочетете в статията Преждевременно раждане - определение, рискове
симптоми на преждевременно раждане
контракции
абдоминални болки /болки в корема със или без диарични изхождания/
дълготрайна болка в долната част на гърба
промяна на вагиналния секрет
напрежение в тазовата област
предстоящо пътуване ..)))
« Последна редакция: Октомври 13, 2012, 18:56:20 pm от лилия13 »
*
« Отговор #461 -: Октомври 13, 2012, 20:47:07 pm »
Лилия, лекарят ми така реши. Предполагам, че завишения серумен С 3 също го е насочил към това изследване, но и факта, че съм бременна с близнаци. Знам, че е назначавал това изследване и на други мами с близнаци.
Аз влизам само в този форум, но ти благодаря за информацията за щастливия завършек при други мами с положителен тест.
А иначе информацията, която си дала, е предполагам от сайта на пловдивската клиника на д-р Даскалов.
« Последна редакция: Октомври 13, 2012, 20:50:40 pm от Bogi »
« Отговор #462 -: Октомври 13, 2012, 20:49:46 pm »
Здравейте момичета!
В момента съм бременна в 6г.с и 5 дни,миналата седмица видяхме 2 сакчета.Но преди 2 дни получих кървене и постъпих в болница,много съм притеснена,защото откриха хематом в матката,от който кървя.Иначе с постъпването доктора каза,4е имат вече сърдечна дейност ,но едното има леко отлепване в следствие на кървенето.
Много ми е тъжно,тук само лежа,а и докторите се дразнят,че им е писнало от такива жени,след инвитро да ги обгрижват вместо да бъдат настанявани в болниците,които са им извършили процедурата.
Моля ви споделете дали е имала някоя от вас кървене в началните седмици,чувам че някои жени прилагат за такива случаи хомеопатични препарати,но незнам към кой специалист да се насоча.

[/url]
« Отговор #463 -: Октомври 13, 2012, 21:48:49 pm »
Здравей Анджела първо честито за двете бебета! За моя радост не съм имала кървене, ноооо лежах в болница (Майчин дом) в началото. Действително се държат доста гадно с бременни от инвитро. Съветът ми да не им обръщаш внимание доколкото е възможно.
Краси

*

лилия13

• 360
« Отговор #464 -: Октомври 13, 2012, 22:05:54 pm »
БОГИ,да от сайта на ДАСКАЛОВ го прочетох..)))    anjela77,честито близнаци,сега да ти кажа при мен как беше.При мен чухме сърдерчнат дейност 7 г.с. всичко беше ок,и към 9 г.с. получих кървене,веднага отидох на доки и имах отлепване на хориона(сакчето)кървенето изчезна още същия ден и леко имах кафеникаво зацапване доста време..)))НОООО,доки каза само лежане.и така изкарах близо 3 месеца,че и повече,отначло пишках в подлога,храна всичко на легло,слагах утрогестан,и ми биха прогестеронови инжекций,нямах болки нищо..)))След това и хематома от кървенето изчезна.Моят съвет ,плътно лежане,докато се залепи там където е самото отлепване..)))Всичко ще е наред само да лежиш и почваш известно време..)))С лежането се свиква..)))Лека бременост до термин!
« Отговор #465 -: Октомври 14, 2012, 11:56:51 am »
Krasunka, Лилия13 благодаря ви за съветите.Щом трябва ще лежа,колкото и изнервящо да е.

Лилия13,при теб след спиране на кървенето ли изчезна хематома или по-късно?
И при мен стана кафеникаво,но ме е страх да не изкървя отново след като все още има хематом.Решила съм като ме изпишат от болница и всичко е наред с бебоците веднъж седмично да ходя на преглед за собствено успокоение.

[/url]
*

лилия13

• 360
« Отговор #466 -: Октомври 14, 2012, 12:17:19 pm »
Щом е спряло лежи и почивай,никакво натоварване,кой каквото ще да говори,лежането в този случай помага най много..)))Хематома изчезна на по късен етап,но това да не те притеснява,важното е кървенето да е спряло,хематома ще изчезне с течение на врмето.Лека бременност до финал ти пожелавам.
« Отговор #467 -: Октомври 14, 2012, 13:36:06 pm »
Здравейте момичета!
В момента съм бременна в 6г.с и 5 дни,миналата седмица видяхме 2 сакчета.Но преди 2 дни получих кървене и постъпих в болница,много съм притеснена,защото откриха хематом в матката,от който кървя.Иначе с постъпването доктора каза,4е имат вече сърдечна дейност ,но едното има леко отлепване в следствие на кървенето.
Много ми е тъжно,тук само лежа,а и докторите се дразнят,че им е писнало от такива жени,след инвитро да ги обгрижват вместо да бъдат настанявани в болниците,които са им извършили процедурата. Моля ви споделете дали е имала някоя от вас кървене в началните седмици,чувам че някои жени прилагат за такива случаи хомеопатични препарати,но незнам към кой специалист да се насоча.

Ух, че се ядосах! Ами каква им е работата в болниците - освен да обгрижват. Ама, ха. От стерилитет не разбират и се бъркат неадекватно, след като има бременност пак недоволни. Некомепетентност и незаинтересованост, комбинирани с липса на човещина - това е почти навсякъде.
Ин витро клиниките не са създадени за проследяване на бременност и няма кой знае какви сериозни данни, че бременностите след ин витро са по-рискови.
Съжалявам за изблика, но ужасно се ядосах. Как ще го говорят това пред бременнан жена.
Анджела, съчувствам ти, аз по това време в 7-8 седмица също имах кървене. Случва се и е много неприятно, добрата новина е че е спряло.
Няма друго какво да се направи освен максимално да почиваш, но шпа и другото е Божа работа.
Вярвам, че всичко ще е наред с теб и с бебетата.
« Отговор #468 -: Октомври 14, 2012, 14:52:36 pm »
Мерси Vera за подкрепата и пожеланията.Най-смешното беше,че лекарката в приемното отделение не беше наясно как да изчисли гестационните седмици при инвитро :)явно много от докторите в нашите държавни болници още не могат да приемат инвитрото като отдавна практикуван и наложен метод на забременяване в световен мащаб и да се опитат да прочетат нещо за него от обща култура.

Лилия13,пожелавам ти и на теб живо и здраво бебче на термин,имаш още не много,така че сега си почивай,че после няма да ти остава много време за теб. :)

[/url]
*

лилия13

• 360
« Отговор #469 -: Октомври 14, 2012, 15:12:17 pm »
anjela77,мерси миличка,спокойствие и почивка за теб и всичко ще е наред..)))  *vera ,и аз се ядосах,права си ,така е,не са наясно каква борба е това,през какво минаваш,и колко е дълъг пътя,смея да твърдя,че в БГ има доста некомпетентни лекари,които нямат ни морал ни нищо,само гледат да ти вземат парите,като кажеш че си инвитро и те гледат като голям какмък.Ами така е,оправия няма..)))Успех момичета ,дано всичко се промени за всички които имат проблем със стерилитета и со скоро.Дано..)))
*
« Отговор #470 -: Октомври 14, 2012, 15:15:27 pm »
anjela77, и при мен имаше прокървяване на 4 пъти в ранните седмици заради отлепване на плодния сак. Спираше още същия ден и после само зацапваше кафяво за ден-два. След лежане вкъщи и терапия с утрогестан и но-шпа всичко отмина благополучно и вече два месеца нямам оплаквания. Но наблюдението ми е, че няма общо дали зачеването е инвитро или не - познавам момичета спонтанно заченали с кървене в начална бременност. Не обръщай внимание на неуместните коментари - важно е да си спокойна и всичко ще е наред.

Успех и поздрави на двете точици!   :bighug:

La vita è bella
*
« Отговор #471 -: Октомври 15, 2012, 14:07:52 pm »
Да се впиша и аз в темичката. След изненадата от положителния тест преди 2 дни, започваме трепетното очакване на нашето второ детенце  :D

Желая лека и безпроблена бременност на всички

« Отговор #472 -: Октомври 15, 2012, 16:56:13 pm »
Охоооо, браво Иванита това е чудесна изненада! Да сте живи и здрави и дано щъркела ви донесе едно момиченце този път!
Краси

*
« Отговор #473 -: Октомври 15, 2012, 21:19:11 pm »
Благодаря Краси :-) Ще стане весело вкъщи догодина :-D

*
« Отговор #474 -: Октомври 16, 2012, 18:54:00 pm »
ivanita, честита изненада :) Лека и безпроблемна бременност до термин :cloud9:

La vita è bella
« Отговор #475 -: Октомври 16, 2012, 22:46:56 pm »
Иванитка...страхотна новина...Благовест ще си има приятелче :) Лека и безпроблемна бременност ти желая :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #476 -: Октомври 17, 2012, 08:05:09 am »
Добро утро,бъдещи майчета!Вчера ми мина първия преглед при д-р Сигридов(най-накрая имах удоволствието да се запозная с него:))Обстойно ме прегледа,каза че засега всичко е наред и през две седмици ще се виждаме:)Вече Шумен ми се струва като квартал на София,вчера дори пътуването ми не ми се видя толкова дълго:)След малко отивам да давам кръв за БХС и тромбофлибия и пак тръгваме на път.Това което ме зарадва доктора,че повече няма нужда да изследвам НК клетките,при положение че и двете ми последни контроли са в норма.Снощи от вълнение и срешата с бебчо толкова от близко не можах да спя.Хубав и успешен ден ви пожелавам:)
*
« Отговор #477 -: Октомври 17, 2012, 09:42:33 am »
Леле, ти пътуваш от Шумен! Браво!  :youwoman: Желая ти още много хубави вълнения покрай бебчето!

Иванита, честито и лека бременност!
*
« Отговор #478 -: Октомври 17, 2012, 10:07:19 am »
Благодаря на всички за пожеланията. За сега нямам никакви бременни симптоми, ама то и първия път беше така. :)  Мисля вече другия месец да тръгна по докторите за следенето на бременността. И без това с таз допотопна техника в нашия град няма видят кой знае какво, със сигурност ще посешавам 2 доктора - по ЗК и частно.
Честно казано нямам търпение да видя малката точица, но ще трябва да почакам :wink:

« Отговор #479 -: Октомври 17, 2012, 12:25:41 pm »
Еми, честит първи преглед при д-р Сигридов!  :D И аз вчера бях на преглед от 10.30 ч., може и да сме се засекли  :D.

Иванита, честита чудесна изненада!

Аз рядко пиша напоследък, че правихме ремонт, малко по малко се приготвяме. Но вече ще имам повече време.

Да попитам тези от вас, които са на Л-тироксин, дали има някоя, която пие и някакво лекарство за нисък хемоглобин /Сорбифер или др./, дали има някаква схема на пиене, както е например с магнезиевите препарати?