0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #660 -: Октомври 28, 2012, 17:08:16 pm »
афродита, аз не бих рискувала. Предпочитам да не ям луканка девет месеца отколкото да се заразя с токсоплазмоза. Вероятността не е голяма, но като съм чела какви са последствията за бебето, предпочитам да се въздържа. Някои меки сирена и аз ги обичам, но и тях съм ги спряла в момента. Мъжът ми смята, че преувеличавам, но нали всичкото е на моята глава, ако стане нещо. Няма да прави пак той стимулации и чудесии.

« Отговор #661 -: Октомври 28, 2012, 17:20:30 pm »
Съгласна съм:)ааа,то не може да се яде,защото е като сурово месо,значи.сега разбрах.
*
« Отговор #662 -: Октомври 28, 2012, 17:30:05 pm »
Аз по принцип ги избягвам луканки салами,че кой знае какво има в тях. :?
Тези дни такива киселини ме хванаха,че не мога да стоя на едно място. :(

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #663 -: Октомври 28, 2012, 17:52:27 pm »
За киселини може РЕНИЕ,билкови ,дъвчат се облекчават по малко,и ТАЛЦИД също аз лично напследък се боря с киселини и си дтвча РЕНИЕ,от една седмица..)))За яденето,може по малко от всичко,приятелката ми много ядеше пък пастет,и на мен често ми се дояжда и си хапвам по малко,и пастет и луканка,само знам че ако се яаде пържола и ли друго месо,трябва да е добре сварено и изпекано..)))
« Отговор #664 -: Октомври 28, 2012, 18:45:51 pm »
И да продължа да ви се оплаквам - все още ме боли стомаха, незнам вече какво да правя. А корема ми бълбука все едно имам разстройство, но всъщност имам само газове :( Утре съм на преглед и ще видя какво ще ми каже лекарката, много се притеснявам :(
linapoli, на мен също ми се случи така, две нощи подред много ме болеше, имах много газове. Обадих се на д-р Сигридов и по това, което успях да му обесня по телефона той ми каза, че е от неправилно хранене. Каза да мина два дни на диета - варени картофи, препечени филии, сирене, бистри сокове, без фрешове. Аз подходих малко скептично, но все пак спазих препоръката и след два дни на диета нищо ми нямаше. Говори с твоята лекарка утре, дано да е безобидно като при мен и с лек хранителен режим да се оправиш.

Олив, за количките TFK нищо повече не мога да кажа, освен че на пръв поглед ми се сториха много маневрени. Плюс им е, че са много леки, специално модела, който гледах Buggster.

Относно луканките, както и суджуците, пастърмите, са от групата на сурово-сушените продукти, при които не е минала т.нар. термична обработка, при която се цели достигане на 72°С в центъра на продукта. При тази температура се счита, че са унищожени патогенните микроорганизми, ако е имало такива в изходната суровина. Затова и не се препоръчва консумирането на сурово-сушени продукти по време на бременност.
*
« Отговор #665 -: Октомври 28, 2012, 20:44:16 pm »
За яденето,може по малко от всичко,приятелката ми много ядеше пък пастет,и на мен често ми се дояжда и си хапвам по малко,и пастет и луканка,само знам че ако се яаде пържола и ли друго месо,трябва да е добре сварено и изпекано..)))

Ти или твоята приятелка виждали ли сте дете на четири години с едно око заради токсоплазмоза по време на бременността на майката? Второто липсваше, имаше само една празна очна кухина. Близък мой приятел има две очи, но едното му е абсолютно безполезно, с напълно изгубена зрителна способност по същата причина.

Сега продължавайте да ядете по малко от всичко, ако можете, щом ви се дояжда.
Абе акъл нямате ли да следвате правилата, или всичко трябва със страх и плашене да се постига?
« Отговор #666 -: Октомври 28, 2012, 21:00:44 pm »
Малко отречения няма да навредят....аз съм вегетарианка и все още съм жива и здрава  :D,не съм казала че трябва да се откажете от месото,но внимавайте поне няколко месеца.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #667 -: Октомври 28, 2012, 21:20:45 pm »
Ако пък сте карали някога токсоплазмоза, може да си нагъвате луканка колкото искате, защото втори път няма как да се разболее човек /аз си хапвах, но токсоплазмоза съм карала сигурно като дете/. Меките сирена се избягват заради листерията.

*
« Отговор #668 -: Октомври 28, 2012, 21:41:29 pm »
Ако пък сте карали някога токсоплазмоза, може да си нагъвате луканка колкото искате, защото втори път няма как да се разболее човек /аз си хапвах, но токсоплазмоза съм карала сигурно като дете/. Меките сирена се избягват заради листерията.
И аз щях да попитам ако е карана токсоплазмозата дали може да се яде. Аз като си правих тест при първата бременност излезе, че съм я карала и май имам антитела.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #669 -: Октомври 28, 2012, 22:29:22 pm »
Аз още не съм си направила изследване за токсоплазмоза, сега като отида до клиниката в четвъртък ще пусна. Питах д-р Стаменов, той даже се поколеба дали да правя, после каза само за прясна инфекция.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #670 -: Октомври 29, 2012, 00:50:08 am »
kerita, TEDI 81, linapoli благодаря за бързите отговори. Като мина на преглед ще ви докладвам какво сме видели.

Виждам че разисквате темата за храненето. И даже исках да питам знаещи и опитни (каквито тук има доста) дали трябва да се яде месо по време на бременността, т.е. необходимо ли е. Аз по принцип не съм много месоядна, в последните години постепенно минах на пилешко/ пуешко и риба от месата, някак си другите меса не ме привличат. От известно време насам гледам да спазвам принципите на разделното хранене, но не преигравам, гледам в общи линии да не правя драстични смесвания на различни тип храни. Установих (от малкото време в което съм бременна, че не ми се яде месо... снощи бях направила от любимите ни пилешки пържолки, но след втората хапка бутнах чинията, предпочитам си салата и картофките на фурна)
milena8 , ти си споделила, че си вегетарианка, което означава че изобщо не хапваш месо и това няма да попречи на правилното развитие на бебчето. А от колко време си вегетарианка?
Въпросът ми като цяло е дали след като до скоро все пак съм консумирала месо, а сега не ми се хапва, дали това може да се отрази на развитието на плода?
TEDI 81 пък са я тъпкали с бяло месо и извара за растеж на бебчо... ха сега де...
А, относно пробиотичните млека - наложително ли е да е пробиотично мляко, ако вместо него се вземат пробиотици ефекта не е ли същия - да се поддържа добрата микрофлора, без да се рискува с кисело мляко, в което не сме сигурни освен мляко какво още има в него (нишесте и други)?
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*

лилия13

• 360
« Отговор #671 -: Октомври 29, 2012, 01:06:48 am »
цигу,Първото изследване, което ми пусна моят АГ беше за токсоплазмоза в началото на 3-ия месец,ти ме изкара някaва нескосопосана бремена която не мисли с акъла си и прави всичко накриво,недей така,не съм казала такова нещо което ти описа с примери,моля те..))))Аз не ям изобщо месо,понеже не обичам,просто хематолога ме задължи да хапвам заради нисък хемоглобин,чакала съм това дете близо 10 години ,така че не съм си позволявала нищо вредно да ям,напротив, просто ми се е прияждадло което рядко се случва и съм хапвала,не мисля че има бремена която не е яла салам,кренвирш или луканка по няколко кръгчета..или ако има са малко..)))мляко сирене ,ами то какво остава да ядем,от къде знаеш какво има в плодовете и зеленчуците които ядем или в пилешкото месо,не можем да сме сигурна в никаква храна на 100% (лично мнение)Господ да пази децата и нас,около нас вече всичко е изкуственно и вредно,та човек да го страх да хапне нещо..)))Ами те казват че и риба не може..)))Защо докторите съветват тогава ,,хапвайте си от всичко с мярка,ето ТЕДИ 81 доки и е казал много извара,тя много ли е полезна,аз лично бременността я изкарвам все едно съм на диета..)))чак се ядосвам понякога защо се лишавам от нещо което ми се яде,а аз не го ям..)))Не искам да споря по темата защото не съм запозната отлично с тезата,и не смятам да пиша повече по темата за храната,пожелавм на всички нас тук изтрадали,борещи се толкова години да родим живи и здрави деца!
« Последна редакция: Октомври 29, 2012, 01:35:54 am от лилия13 »
« Отговор #672 -: Октомври 29, 2012, 09:11:03 am »
Мили,момичета Цигу е права за суровите меса,мисля че просто беше по рязка,защото е виждала последствията от токсоплазмозата.От рибите не е добре да се ядат дънните,заради съдържанието на тежки метали(любимата ми риба тон от консерва също е в това число:))Много храни,които считаме за полезни не се препоръчват през бременността(например черен дроб)Лили също е права за токсините и нитратите в почти всички продукти,вие спазвайте основните правила,а другото е божа работа.Дали ще се храните правилно по скоро е важно за вашето здрав,бебето си взима необходимото.И да знаете,че като родите пак ще сте на диета ама за кърмачки:)))Няма боб,лещичка,зеле,чесън...поне моята мома се извъди много нежна и ще се скъса да пръцка и пъшка,ако нещо от менюто ми не и допада:))Пазете се и си почивайте,леки оставащи месеци на всички:))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #673 -: Октомври 29, 2012, 09:59:36 am »
Здравейте. Добре дошли на новите бъдещи майки. На всички спокойна и лека бременност и здраво бебе на финала. По повод на разболяванията в начална бременност мога да споделя как ме лекуваха мен. С тази бременност за съжаление изкарах де що има вируси в началото -имам дъщеря, която ходи на градина, та не можах да се опазя. Първите 2 месеца едвам се мъкнех, то не беше кашлица, отпадналост, повръщане, каквото се сетите. Лекуваха ме с осцилококцинум и инфлуцид. За парацетамола ми казаха да пия само в много краен случай, преди четвъртия месец не е препоръчителен. Бях решила, че няма да пия витамини поне до есента предвид лятото и богатото разнообразие на плодове и зеленчуци, но като минах през всички тези вируси, прецених, че по-добре да стимулирам организма си с витамини, та започнах да ги пия много рано. Въпреки всичко хемоглобина ми продължава да пада. На първото изследване беше 117 и ми дадоха малтофер фол. Пия си го него, пия си и биозин мама, което е имуностимулиращо и благоприятства максимално усвояването на желязото, хапвам си месо и на второто изследване вместо да се подобрява положенито, паднал още повече -109. Ама няма какво да се направи, продължавам си с лекарствата и това е. С първата ми бременност ми беше в такива сточйности чак накрая, но сега всичко е различно. Що се касае до подготовката за кърменето -ами първия път бях изчела няколко книги по въпроса, много статии, форуми и т.н., ами не се получи. Бебето напълно отказваше да засуче, а имах такова голямо желание. Сега гледам по-умерено на нещата, искрено се надявам този път да успеем, но ако не вече имам опит с помпата, та няма да има драми по въпроса. Искам да кажа, че теоритичната подготовка е едно, а реалността след това съвсем друго нещо. Бебето успява да разбие на пух и прах всички теории:) Хубава седмица на всички.
<br />[link=http:
*

лилия13

• 360
« Отговор #674 -: Октомври 29, 2012, 10:14:38 am »
TEDI 81,да права е ЦИГУ,никой не е казал обратното,но никой не говори за сурови меса..)))Не трябва да се има и допир с котки също,много неща има които трябва да се спазват..)))За черения дроб пък има много мненниея,много момичета им препоръчват за хемоглобна,два пъти в седмицата да се яде черен дроб,незнам вече кое верно и кое не,кой да слушаме и кой не..)))Да сме живи и здрави,бебетата и ние..)))Да сменим темата,да ви питам аз каква козметика мислите или ще използвате за бебето?
*
« Отговор #675 -: Октомври 29, 2012, 10:35:44 am »
Купувам козметика на DM. Не е скъпа и е добра. Не виждам смисъл да се хвърлят луди пари за кой знае колко маркова козметика, а и за много на брой продукти. Например пудра - напълно излишна, никога не съм ползвала. Взела съм крем за студено време, душ гел (или олио за къпане, вече не помня), крем за подсечено дупе, и Здраве ще ви свърши работа. И това е. Ако ми потрябва нещо друго, ще си го купя допълнително. Иначе всякакви други мазила - просто им изтича годността и ги изхвърлям. Ако забележа, че кожата й е суха, мога да купя едно масло за след баня. Но не съм имала такъв проблем с големия. А и не забравяйте, че и приятелите и роднините подаряват понякога и козметика!

*
« Отговор #676 -: Октомври 29, 2012, 10:54:53 am »
Цигу и аз мисля, че много е крайно изказването ти - и аз си хапвам от време на време луканка и салама - но това е защото ИЗРИЧНО ПИТАХ ЛЕКАРЯ СИ ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ НЕ МОГА ДА ГИ ЯМ - а док ми отговори СПРИ ДА ЧЕТЕШ В ИНТЕРНЕТ И ЯЖ КАКВОТО ТИ СЕ ЯДЕ  само по-малко люто и подправки. Така че ако не вярваме на лекарите но кого ?!

« Отговор #677 -: Октомври 29, 2012, 10:58:18 am »
Лили,аз почти не ползвам козметика,като изключим душ гела.Здравата бебешка кожа няма нужда от козметика,не я мажа ни с масла,ни с млека.Само дето ги купих ей така си стоят.Не ми се е подсичала досега,за всеки случай съм купила Судокрем.Мисля че козметиката на Бочко е съвсем прилична и на добра цена.Аз се засилих с Мустела,всъщност съм доволна от душ гела,защото се слага по съвсем мъничко и ще го ползваме сигурно година:)Онзи ден в На кафе пак говориха за парабените доста тревожни неща,така че е хубаво ако сега ще купуваш да избереш продукти,в които ги няма.Аз купих мноооого излишни неща-помпа за 180 лв,която никога не съм ползвала,шишета цял комплект,подгревател за шишета,четки за шишета и да не изреждам колко още дреболии,а ние се кърмим и засега всичко си стои опаковано.Добре,че ми се роди племенница ,та да влязат в употреба:)
Купих дрешки ню борн,които не носихме и месец,абе не правете като мен:)Мъжът ми с право ме овиква:)Купете само най необходимото,някои от нещата в списъците за пазаруване са напълно излишни,а никак не евтини:))Всичко има по магазините,а и в нета може да се поръча и да се достави "до врата" на другия ден.Аз като някоя стара свекърва давам акъли,ама може да съм полезна на някой:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #678 -: Октомври 29, 2012, 11:14:29 am »
TEDI 81,напълно съм съгласна с теб!Наскоро бях на една лекция и казаха,че ако бебето не е подсечено няма нужда се маца с крем.
Аз съм се ориентирала към Бочко.Помпи,шишета залъгалки,нямам намерение да купувам.Ако се наложи,само тогава.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #679 -: Октомври 29, 2012, 11:20:06 am »
Аз пък да ви кажа- относно токсоплазмозата- аз пускам кръв всеки месец (започнах още преди инвитрото),защото живея с котка с малки котенца и макар да се пазя и да не сменям аз тоалетната,по-сигурно ми е да си пускам изследване.Аз също знам,че последствията са ужасни и разбирам защо се ядосва цигу,т.к. ги е виждала на живо. Според Стаменов не трябва да си пускам повече,защото щом досега не съм карала, и нямам настояща инфекция,най-вероятно и котката не е преносител.Но аз за по-сигурно си правя- 24 лв е и не е кой знае какво да ме боднат за пореден път.
Аз не обичам месо и ям много малко,но четох,че е изключително важно да приемаш достатъчно протеин. Казаха ми,ако не ми е приятно да го ям,да пия от протеиновите шейкове на спортистите,но аз и тях не ги обичам и засега не правя нищо по въпроса.Отделно, като изключим,че ми се гади и напоследък нищо не ми се яде, бях направила едно пиле преди 2 седмици и така ми се услади,че изядох сигурно 2 цели бутчета и можех още- никоха не съм изяждала толкова месо наведнъж.Така че,предполагам,организмът си иска своето:)