цигу,Първото изследване, което ми пусна моят АГ беше за токсоплазмоза в началото на 3-ия месец,ти ме изкара някaва нескосопосана бремена която не мисли с акъла си и прави всичко накриво,недей така,не съм казала такова нещо което ти описа с примери,моля те..))))Аз не ям изобщо месо,понеже не обичам,просто хематолога ме задължи да хапвам заради нисък хемоглобин,чакала съм това дете близо 10 години ,така че не съм си позволявала нищо вредно да ям,напротив, просто ми се е прияждадло което рядко се случва и съм хапвала,не мисля че има бремена която не е яла салам,кренвирш или луканка по няколко кръгчета..или ако има са малко..)))мляко сирене ,ами то какво остава да ядем,от къде знаеш какво има в плодовете и зеленчуците които ядем или в пилешкото месо,не можем да сме сигурна в никаква храна на 100% (лично мнение)Господ да пази децата и нас,около нас вече всичко е изкуственно и вредно,та човек да го страх да хапне нещо..)))Ами те казват че и риба не може..)))Защо докторите съветват тогава ,,хапвайте си от всичко с мярка,ето ТЕДИ 81 доки и е казал много извара,тя много ли е полезна,аз лично бременността я изкарвам все едно съм на диета..)))чак се ядосвам понякога защо се лишавам от нещо което ми се яде,а аз не го ям..)))Не искам да споря по темата защото не съм запозната отлично с тезата,и не смятам да пиша повече по темата за храната,пожелавм на всички нас тук изтрадали,борещи се толкова години да родим живи и здрави деца!