0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките - 3!
« Отговор #300 -: Май 11, 2014, 08:59:14 am »
Аз го споделих само заради мненията изказани за размера на коша!

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
« Отговор #301 -: Май 12, 2014, 11:43:17 am »
Здравейте момичета, и аз съм на тема количка и много ама много се чудя на каква да се спра.Бременна съм с първо детенце/момиченце/. За сега ми хваща окото на ABC Design Mamba,моля за коментар,ако някой е ползвал тази марка.Благодаря предварително.
« Отговор #302 -: Май 12, 2014, 13:59:35 pm »
Моля за препоръки за количка за близнаци - може от лични впечатления, може и от чуто и видяно от близки. Объркана съм. Трудно ми е да се ориентирам в аксесоарите, които обикновено не влизат в цената на количката. Значи трябва да намеря съвместими кошове за новородени. Отделно столчета за кола за новородени. А няма ли такива, които могат да изпълняват тази функция /прочетох май само в модела на jane, че кошовете могат да изпълняват и функцията на безопасни столчета за колата/. Когато аксесоарите са отделно, трябва да се съпоставя цената, която ще платим за да набавим всичко необходимо.
Изобщо, много се напрегнах. Моля някой който сравнително скоро е купувал или е информиран за покупки на тези неща за близнаци да ми даде някакво конкретно предложение, от което да тръгна, че да ми стане по-лесно проучването.
« Отговор #303 -: Май 12, 2014, 14:24:49 pm »
Здравейте момичета, и аз съм на тема количка и много ама много се чудя на каква да се спра.Бременна съм с първо детенце/момиченце/. За сега ми хваща окото на ABC Design Mamba,моля за коментар,ако някой е ползвал тази марка.Благодаря предварително.

Здравей, Елисавета,
и аз разглеждам за колички, тази количка, за която говориш, я видях на живо. Направи ми впечатление, че няма опция за пълно легнало положение на дедето, а кошът има ъгъл /нещо като чупка под определен ъгъл/. Самият кош се мести надолу и нагоре, целият, но ъгълът се запазва.  Мен лично това ме отказа от този модел.
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #304 -: Май 12, 2014, 18:24:24 pm »
Моля за препоръки за количка за близнаци - може от лични впечатления, може и от чуто и видяно от близки. Объркана съм. Трудно ми е да се ориентирам в аксесоарите, които обикновено не влизат в цената на количката. Значи трябва да намеря съвместими кошове за новородени. Отделно столчета за кола за новородени. А няма ли такива, които могат да изпълняват тази функция /прочетох май само в модела на jane, че кошовете могат да изпълняват и функцията на безопасни столчета за колата/. Когато аксесоарите са отделно, трябва да се съпоставя цената, която ще платим за да набавим всичко необходимо.
Изобщо, много се напрегнах. Моля някой който сравнително скоро е купувал или е информиран за покупки на тези неща за близнаци да ми даде някакво конкретно предложение, от което да тръгна, че да ми стане по-лесно проучването.

Hope love с две ръце ти препоръчвам количка за близнаци Mountain Buggy Duet.Цената е 1500лв и като купиш зимните чувалчета (в серията),дъждобран ти идват към 1700лв.Много е лека 13,800кг. и много маневрена.Към нея не влизат и кошовете за новородено,но пък те са безмислени,защото другите имат напълно легнало положение.За съжаление хубавите колички за близнаци са доста парички....
Имах такава,но за съжаление се наложи да я сменя с единична.......

Където ходиш да пазаруваш,казвай,че си с близнаци.Правят отстъпки  :wink:

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #305 -: Май 13, 2014, 08:58:13 am »
Аз съм с бейби джогър за близнаци - ползвам е от новородени та досега, децата са почти на 3 и на дълги разстояния си е взимаме, дори още спят в нея. Удобна, здрава, маневрена количка. Купена за 500 лева от англ. амазон. Не влиза в асансьорите обаче, на мен ми стоеше в колата.

« Отговор #306 -: Май 13, 2014, 13:29:02 pm »

Здравей, Елисавета,
и аз разглеждам за колички, тази количка, за която говориш, я видях на живо. Направи ми впечатление, че няма опция за пълно легнало положение на дедето, а кошът има ъгъл /нещо като чупка под определен ъгъл/. Самият кош се мести надолу и нагоре, целият, но ъгълът се запазва.  Мен лично това ме отказа от този модел.
Благодаря за отговора Хейли,честно казано не бях се заглеждала в тези детайли,ще го имам в предвид :) :) :)
« Последна редакция: Май 13, 2014, 13:30:37 pm от Elisaveta »
*
« Отговор #307 -: Май 31, 2014, 14:41:05 pm »
Здравейте момичета,
Препоръчайте ми нааай - леката количка( като перце) :D от тези летните, тип " чадър" ??

Планираме да сме на море в Слънчев бряг за месец и половина, за там ще ми трябва. Разходки, до плажа и обратно, дъщеря ми е на 2 год. и половина, на вън не спи вече.
Ще бъдем на 100 метра от плажа. Аз ползвам Бейби Джогър, но не ми се иска нея да помъкна, понеже е 7 кг все пак. А мъжа ми даже е на мнение, че в Сл. Бряг ще ми бъде съвсем излишна, понеже нямало къде и как да я бутам..?
Но аз ще съм сама там с дъщеря ми и затова ми се иска, все пак да имам нещо на колелца за посядване :D
Давайте съвет и идеи?
Благодаря и хубав ден!

*
« Отговор #308 -: Май 31, 2014, 16:46:40 pm »
Здравейте момичета,
Препоръчайте ми нааай - леката количка( като перце) :D от тези летните, тип " чадър" ??

Планираме да сме на море в Слънчев бряг за месец и половина, за там ще ми трябва. Разходки, до плажа и обратно, дъщеря ми е на 2 год. и половина, на вън не спи вече.
Ще бъдем на 100 метра от плажа. Аз ползвам Бейби Джогър, но не ми се иска нея да помъкна, понеже е 7 кг все пак. А мъжа ми даже е на мнение, че в Сл. Бряг ще ми бъде съвсем излишна, понеже нямало къде и как да я бутам..?
Но аз ще съм сама там с дъщеря ми и затова ми се иска, все пак да имам нещо на колелца за посядване :D
Давайте съвет и идеи?
Благодаря и хубав ден!

Babyzen YOYO
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #309 -: Юни 01, 2014, 01:43:02 am »
Ако детето няма да спи в нея, искаш най-леката възможна, без да е луди пари - "Макларън воло" (около 4кг. с всичко). Иначе силно симпатизирам на "офертата" на Авалон, но за временна, или втора количка - цифрата си я бива  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #310 -: Юни 01, 2014, 12:18:49 pm »
Привет,
avallon, разгледах Babyzen YOYO, хубав дизайн наистина, но са към 6 кг. А моята количка си е 7 кг, затова исках нещо, което да е наистина СУПЕР ЛЕКО.
Благодаря за насоката на Jbrul за Макларън, разглеждайки Волото, открих един друг модел, който е още по - лек :D.

За всички тези като мен, търсещи лятна количка лека като " перце" ето:

MacLaren Mark II
Der leichteste MacLaren Buggy aller Zeiten ( extrem leicht nur 3,3 kg ). Сравнявайки с моята количка е два пъти по - лека, устройва ме :D

И като дизайн е ОК, който иска да я види ето:
http://www.kiddies24.de/shop/de/Kinderwagen-Tragen/Buggies/MacLaren-Mark-II-Buggy-SILVER-2014::36956.html

Благодаря момичета, слънчева неделя!

*
« Отговор #311 -: Юни 01, 2014, 12:39:43 pm »
Пак става към 4 кг. с всичко. На доста марки теглото се дава без сенник, кошница за багаж и дъждобрана (който обикновено возиш в количката). И за този модел го има това уточнение. Но пак си е много добре, по-лека няма да намериш.  :D Според мен ти е идеалното решение тази. Приятно и ЛЕКО возене!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #312 -: Юни 02, 2014, 10:40:19 am »
Някой ползвал или виждал в употреба количката за близнаци на Фил и Тедс,модел Е3?Моля за мнения,защото я видях на промоционална цена, а по принцип е един от вариантите,от които ще избирам.
« Отговор #313 -: Юни 02, 2014, 13:54:03 pm »
Аз съм с бейби джогър за близнаци - ползвам е от новородени та досега, децата са почти на 3 и на дълги разстояния си е взимаме, дори още спят в нея. Удобна, здрава, маневрена количка. Купена за 500 лева от англ. амазон. Не влиза в асансьорите обаче, на мен ми стоеше в колата.
В кой сезон са родени децата ти и за новородени какво ползваше - специалните кошове за новородени, които се поставят на количката или?
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #314 -: Юни 02, 2014, 16:53:11 pm »
Децата са родени на 14 юни, не съм ползвала други кошове, само летния вариант. Ще ти пратя снимка на лични, ако желаеш, довечера, че сега на работа нямам достъп. За зимата купих чувалчета, тогава вече седяха.

« Отговор #315 -: Юни 02, 2014, 18:33:26 pm »
Да прати ми снимка.Аз това се чудя, може ли без допълнителен кош да се возят новородени през лятото и топлата есен.Само постелка се поставя отделно,така ли?
« Отговор #316 -: Юни 05, 2014, 16:19:38 pm »
Аз продължавам да си разглеждам колички за близнаци и да си питам. Сега съм на вълна Peg perego. Някой купувал ли е модел от тази марка за близнаци, кой модел, от къде, какви са предимствата и недостатъците.
И очаквам да се включат скоро станалите майки на близнаци - Биляна, Евита, хайде разкажете какви колички взехте, пробвахте ли ги вече. Чакам съвети! :)
*
« Отговор #317 -: Юни 10, 2014, 16:54:14 pm »
Аз упорито си вървя по стъпките на 47 Smiles, ама какво да се прави :lol:
Та ако може да сподели (и други ако са ползвали вече де) впечатления от употребата на Graco Evo :) Как е по неравен път, качване на тротоари и стълби, спирачката удобна ли е....
По-конкретно в описанията на магазините не се ориентирам:
1. Дали се регулира височината на дръжката,
2. Дали се сваля да се пере тапицерията
3. Има ли в комплекта (2в1 или 3в1) чанта, дъждобран, чувалче за крачетата?
Друго си спомням, че я беше поръчала онлайн, може би ще дадеш насоки отнякъде по-евтино :)
И може да прозвучи малко смешно, ама нали е с черно шаси :oops: Нещо тези сивите не ме кефят :lol:
« Отговор #318 -: Юни 10, 2014, 17:26:35 pm »
Mousyt, ще ти кажа всичко за количката  :P
1. Височината на дръжката не се регулира.
2. Тапицерията се сваля и може да се пере в пералня.
3. Няма чанта, дъждобран и чадърче за слънце в комплекта. Чувалче има към летния кош. Зимният кош (кошът за новородени) е с покривало.
Шасито е черно.
Мисля, че е много маневрена и се кара лесно по неравности. Само че нямам база за сравнение с други колички  :?
Спирачката се пуска и вдига много лесно с крак.
Аз си я поръчах от Rayatoys за 808 лв. (3 в 1). Не се плаща за доставката. Мисля обаче, че вече навсякъде цената е толкова.

Мога да ти кажа плюсовете и минусите, които аз виждам към момента.
Най-големият плюс е, че е много лека (вдигам я заедно с бебето без проблем и се качвам по стълби, когато се налага). Много лесно се сгъва и разтваря. Много лесно се сменят кошовете. Могат да се монтират с лице към майката и с гръб към майката.
Недостатък е, че когато е сложен кошът за новородени, кошницата за багаж е малко трудно достъпна. Например като ходя да пазарувам пъхам покупките една по една, не мога да напъхам цяла пълна чанта. Това обаче не е проблем с летния кош.
Бях писала и преди, че столчето за кола ми се струва недостатъчно полегнало.

Смятам, че като съотношение цена/качество е много добър избор.
Разбира се има по-хубави модели за малко повечко пари. Аз например много харесвам марката Jane. Моделът Jane Muum е много добър и като цена не е много по-скъп от Гракото. Може да се намери за 950 лв. (вариантът 3 в 1). Но е по-голяма като размери, а ти беше писала, че и вашият асансьор е по-малък.

Пожелавам ти успех в намирането на вашата количка. На мен изборът и пазаруването на количката ми беше най-интересен от всички покупки.
 :bighug:
« Последна редакция: Юни 10, 2014, 17:28:09 pm от 47 Smiles »
*
« Отговор #319 -: Юни 10, 2014, 17:54:45 pm »
47 Smiles,

Много ти благодаря  :bighug:
Трябва да видя в магазина как ще ми дойде само дръжката на височина, защото гледахме една на Phil&Teds и някак я чувствах висока :)
Иначе аз се бях огледала също на Jane Muum, при това доста. Сега я има намалена в Дундьо за 800 и нещо лева във варианта с коша Матрикс, каквато ми беше и първоначалната идея за нея. Отказах се обаче, защото аз голям и удобен стол (кошница) за кола за новородено имам, но не се сваля (перманентно монтируема е), и искам по-лека кошница за да го разнасям докато е съвсем бебе, защото ще е зима и като ходим някъде да не го вадя само. Моя близка приятелка има Jane Muum Matrix и ми разказа подробно, дори я тествах ;) Много плавно върви, много е добра, но и тя каза че този кош сама ще ми е трудно. Отделно аз някак не я почувствах количката, имаше и доста избеляла тапицерия за едногодишна количка и за тази цена :?
Взех и да размислям доста за цената.... така или иначе не мога да си взема количката, която най-много искам, не ми се дават такива пари... знам, че и другите колички са хубави, толкова хора ги ползват, по-добре да си харесам нещо по както ти казваш съотношение цена/качество ;) Graco-то е най-близко в този ред на мисли до дизайнът, който ми харесва :)
Но аз сериозно си мисля за 2 в 1, защото наистина не мисля, че ще използвам този големия кош повече от няколко пъти познавайки се...
Странното е, че в някои сайтове пише и чанта и дъждобран, ама като знам как подават информацията по инерция може би ще трябва да проверя на място :)
Утре съм на ЖК в МД и ще надникна в Дундьо да огледам на живо ;)