0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кога се вижда ембриона
« -: Юни 20, 2006, 19:50:23 pm »
Здравейте момичета. Никъде не открих кога може да се види дали има ембрион при иначе положителен тест. Колко време след закъснението? Закъснява ми 5 дена, 3 положителни теста, преглед и съмнения за бременност/ видя се петно с вагиналния ехограф,макар и трудно заради обърнатата ми матка/ но още нито плодно сакче, нито ембрион. Затова някоя от вас ако знае кога се виждат вече тези неща, моля да пише.
Другото което ме интересува високи ли са шансовете за задържане на плода при проблемните бременности, защото моята ще е такава. Днес ми биха прегнил, изписаха ми Утрогестан и Фолиева киселина. Имам тъмнокафяво течение и обърната матка. Течението не могат да разберат от какво е, но надявам се да спре от тези хапчета и всичко да се оправи. След година мъки най-после забременях и не искам да го загубя.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Кога се вижда ембриона
« Отговор #1 -: Юни 20, 2006, 21:13:12 pm »
При мен плодния сак (7 мм) се видя на 26-я ден след пункцията  мм). Това прави 12 дни закъснение. След 5 дена - пулс, след още 3 дни - ембриона (8 мм). Късмет!
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #2 -: Юни 20, 2006, 22:02:36 pm »
Мерси.Да, дано всичко е наред. Само това кафявото да спре че ще ме побърка вече от притеснения.  :roll:
Кога се вижда ембриона
« Отговор #3 -: Юни 20, 2006, 22:12:43 pm »
Мисля, че се вижда на 7-10 ден след закъснението. При мен се видя на десетия ден, след 2 положителни теста.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Кога се вижда ембриона
« Отговор #4 -: Юни 20, 2006, 22:51:03 pm »
Чак след третия месец спря зацапването при мен. Заради кървенето бяха ми увеличили утрогестана от 3х2 на 3х3 и пиех 3х1 но шпа за да е спокойна матката. Но твоя лекар най-добре ти знае състоянието и  каква поддържаща терапия ти е необходима. От теб се иска само да овладееш емоциите колкото е възможно :wink:
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #5 -: Юни 21, 2006, 09:14:31 am »
Здравей Боровинка. Опитвах се да ти пратя това като ЛС, но нещо не стана. Нека ме извинят другите ако ги занимавам излишно с моях проблем.
За първи път попадам на момиче във форума което е имало същия проблем а ползва и същите лекарства, затова моля те разкажи ми повече. Бебо нормално ли се роди, всичко ли беше наред. Кога ти се появи това кървене, колко време си слага Утрогестана. Болките ти къде бяха/ че и аз имам и също ми казаха да пия постоянно Ножпа/, кървенето ти какъв цвят беше и обилно или капки? Лекарите какво обяснение дадоха за това кървене?
Осъзнавам че прекалявам със въпросите, но миличка тези неща са важни за мене, защото съм много уплашена. :cry:
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Кога се вижда ембриона
« Отговор #6 -: Юни 21, 2006, 09:22:55 am »
Вече ти отговорих на лични.
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #7 -: Юни 21, 2006, 10:03:19 am »
Благодарря ти и от тук. :D
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Кога се вижда ембриона
« Отговор #8 -: Юни 22, 2006, 19:40:13 pm »
Borovinka,моля те пиши за кървенето си тук,тъй като и аз съм с такова вече 23 дни.Първо беше зацапване,което намаляваше и спираше,докато миналата седмица направо кръв си беше като 1  ден от цикъл.Аз съвсем се бях разочровала и вече се готвех за аборт,докато преди два дни отидох на Узи и се видя пулс(бях 6г.си 5дни).Сега съм в 7 седмица и кървенето значително намаля,но го има.Сега е бледо кафеникаво.Вчера правих вливания в Плевен на Имуновение и започнах Фраксипарин.Ще бъда много благодарна ако отговориш на въпросите на Касиел и тук,защото и аз съм много притеснена. :(
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #9 -: Юни 22, 2006, 19:44:43 pm »
piera
дано всичко при вас е наред. При мен още не може да се види нито сакче, нито ембрион и съм в ужас да не е извънматочна.Като си слагах един ден Утрогестан съвсем кръвнах и получих ужасни болки. Спрях го и пак намаля. Общо взето лекарите изчакват да се види нещо в матката или не.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Кога се вижда ембриона
« Отговор #10 -: Юни 22, 2006, 20:06:39 pm »
Мила Каси,не се притеснявай за сега.И аз като си поставях вагинално Утрогестан,имах чувството,че от него прокървявах повече.Странна работа...
П.П.Кога ти беше последната М?
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #11 -: Юни 22, 2006, 20:51:41 pm »
piera
последната ми М беше на 18.05, 10 дена след това , когато трябваше да бъде овулацията ми се появи това тъмнокафяво течение. Още тогава отидох на лекар, като версиите бяха имплантацията или от самата овулация. Да ама не. Това продължава и до днес, вече 6ти ден закъснение, 4 положителни теста, сума ти и ехографи и още нищо не се вижда. За болките да не говоря. Никой във форума не е споделил при извънматочна как са разбрали, имали ли са болки и кафяво течение. :cry:
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Кога се вижда ембриона
« Отговор #12 -: Юни 22, 2006, 21:11:46 pm »
На мен зацапването също ми започна на 10 ден след ову и си продължава и до днес.Чела съм,че при извънматочна има болки и то силни и зацапване,но дано да не е това.Стискам палци!Аз болки нямам,ама си кървя.Обаче след 2-3 дни отиди пак на Узи да те видят.Би трябвало да се види плоден сак.Успех!
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #13 -: Юни 22, 2006, 21:56:35 pm »
Извинете ме за тъпия въпрос ама УЗИ и ехограф едно и също нещо ли е?
Кога се вижда ембриона
« Отговор #14 -: Юни 22, 2006, 21:58:57 pm »
Да. УЗИ е съкращение на ултразвуково изследване. Някои му викат и видеозон, но е същото.
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #15 -: Юни 23, 2006, 09:52:44 am »
Здравей Каси само да кажа аз също съм имала извънматочна бременност без никакво кървене и прицапване,съответно и никакви болки.Абе изобщо не разбрахме докато не се получи руптура на тръбата а 4 дни преди това ме кюртираха защото ми беше поставена диагноза гроздовидна бременност.
Много е рано да се разбере при теб дали е маточна или извънматочна.
Най добре си пусни две контроли през два дни на ЧХГ за да се види динамиката на хормона.
Дано не е извънматочна.Поздрави от мен.
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #16 -: Юни 23, 2006, 10:46:14 am »
Деси, какво е пък това гроздовидна бременност? :roll:
ЧХГ вече ми пуснаха вчера.В понеделник ще е второто. После ще ви пиша резултата от него. :wink:
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #17 -: Юни 23, 2006, 10:59:31 am »
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=170
Ето ти линк но моля те не си втълпявай разни диагнози.Знам че ти е много трудно и място не можеш да си намериш,главата ти бучи от въпроси на който няма кой да ти даде отговор/поварвай всички сме така/За съжаление чакане и само чакане.Желая ти от сърце да нямаш усложнения.Няма да ти казвам да се успокоиш защото от личен опит знам че това не е възможно.
Поздрави Деси.
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #18 -: Юни 23, 2006, 13:26:55 pm »
Мойта извънматочна беше с кафяво течение и с доста силни болки! Течението се усилваше на моменти, болките стигаха до ужасни (а, аз имам доста добра търпимост към болка)
А тръбата си ми беше здрава, дори и след 3 седмици, откакто започнаха симпомите, но това е една друга история за диагнози, поставянето им, тези, които ги поставят или не ги поставят и т.н.
ЧХГ ще ти бъде най-добрия показател!
Късмет и вътрематочна!
*
Кога се вижда ембриона
« Отговор #19 -: Юни 23, 2006, 18:10:21 pm »
Първото ми ЧХГ от днес е 2010 при 7 дни закъснение на М. В Понеделник ще ми е вторто ЧХГ.