Гане, конкретно.
1.Посочи ми начините/механизмите, по които според теб трябва да се променят нещата у нас, взимайки предвид ДНЕС. Не преди 20 години, не какво "би било добре". Так-так, както казва една нашенска "гърла"
2. Работа, работа и пак работа - конкретика моля. По точки и параграфи. Кой, какво, къде, кога, как точно "да работи", че да замяза малко от малко.
3. Как предлагаш да не изберем ПАК някой от тези депутати /и "управленци" изобщо/, които се въртят от 24 години вече по върховете на държават, при ЛИПСА на механизъм да бъдат издигнати изобщо други лица? Все едно добри, или лоши - просто ДРУГИ.
Напомням и съжалявам, че се налага да го правя - тази тема изобщо не е за емигрантските неволи, с които всички ние дето сме още тук сме наясно да ти кажа. И поне аз - никого не обвинявам за избора му, нито го съдя за причините му да го направи.
"Стига да искаме и да имаме воля...". Пак питам, ако с искане и воля става - не само ти, защо всички не се върнете и да го направи заедно? Защото всички знаем, че не става с искане само бе човек! И с протести без ясна цел - пак не става, очевидно е, в момента се доказва.
vaci , разбира се че всички българи живеещи в чужбина вкарват значителни пари в родния "алъш-вериш". Неслучайно използвам това понятие обаче. Лошото е, че тези пари изкарани навън от вас - не идват тук във вид на инвестиции в нещо, завъртане на производство, изкарване на още пари... Попадат в една бездънна каца на консумация на салам и лекарства за роднините в нужда. Т.е. - да, вкарвате ги, ако някой го отрича това - ще се смея аз лично. Но от изкараното от вас там и вкарано после тук - няма трайни ползи, в смисъл да дръпне държавата напред като цяло. Нормално, защото никой от вас не иска да инвестира в напрактика липсваща бизнес-среда, а тя не липсва защото мен ме мързи, а защото онези които правят политиките - не създават среда подходяща за бизнес. Ни за вас , ни за мен.
Затова - патим всички. И аз тук и Ганка - там, дето всъщност предпочита да е тук, но няма как да си позволи подобен "лукс" вече.
П.П. Гане, не му се впрягай на Алекс. Първо още е малък за да осъзнава понятия, каквито ние можем, второ - нормално е да се чувства немец. Там е родено детето, там живее, ти какво очакваш? Аз сега, ако бях от немски произход да кажем, но съм родена тук, живея тук...каква да се чувствам? Германка ли?
Ще поотрасне и ще разбере всичко това, което сега искаш, но не разбира. Спокойно за тези неща.