Момичета на 11.09 съм на преглед при д-р Персенска защото разбрах че д-р Шефкетова е в отпуск.Тогава ми е 9-ти ден и Шефкетова ми беше казала да отида на 9-ти и ще направим ин витро на ЕЦ.Обаче не ми каза дали и кога трябва да се правят някакви изследвания.Не се ли прави поне микробиология преди пункцията.Аз в сряда като отида ще питам д-р Персенска де, но все пак се притеснявам малко да не пропусна нещо.Също така ме тревожи малко и факта, че пункцията ще ми я прави друг лекар, а най-вероятно трянсфера моята лекарка, но ме успокоява факта, че знам че и д-р Персенска е добър специалист и ще бъде в добри ръце.Момичета а горе-долу кога се превят пункциите, колко трябва да са големи фоликулите?Като отида за пункцията трябва ли да си нося нощница и чехли, защото все пак нали ще ме упоят и ще лежа известно време.И кога ще ми кажа дали са извадили яйцеклетки от фоликулите?Ох извинявам се за многото въпроси.Но явно сега като наближава момента и нещо взех малко да се паникьосвам и притеснявам.Благодаря ви за информацията която ми давате.
Отиването на преглед на 9-ти ден от МЦ означава, че тогава ще имаш преглед и ще се прецени евентуално колко време още ще е необходимо, за да пораснат фоликулите в размери, при които ще се очаква да имат зрели яйцеклетки. Пункцията ще ти бъде в ден, в който докторът прецени, като това зависи от големината на фоликулите, от стойностите на ЛХ и Е2. Когато лекарят реши, че е дошъл момента ще ти назначи инжекция Прегнил/Овитрел, с коя
то ще се таймира пункцията. За нея ще ти поискат задължително ПКК, вирусология, така че откъм изследвания не се притеснявай - няма да ти се разминат. В деня на пункцията ще те извикат в 7.30 сутринта /гладна и жадна/ за преглед, за да е сигурно, че фоликулите са там и не е настъпила преждевременна овулация. След което ще те заведат до стая, в която ще се съблечеш и облечеш необходимите нощница, калцуни, шапка и чехли, които ти дават от клиниката. После изчакваш реда си за пункция. Преспиват те, след което се събуждаш в стаята на леглото. /поне аз винаги се будя там, преди това нямам спомен
/, изтичат 1-2 банки с някаква течност, след което когато си вече освестена минава лекарят, който ти е направил пункцията, за да ти каже как е минала процедурата и колко яйцеклетки са извадени, както и ще начертаете план как продължавате.
Успешна процедура и да споделиш за резултата !