0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Откакто има отлюспени от Герб независими депутати-Волен е господин никой в парламента, нито БСП,нито ДПС се интересуват от него....а той е за освидетелстване.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Оу, да, това наскоро ми попадна. Ужас някакъв :? Имам едни стари куфари на тавана, една ютия от пра баба ми, трябва да питам имат ли някаква стойност и да ги даря на музея, че иначе ... затвор...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Гане, в къщата на баба ми няма предмет, който да е на  възраст под 50 г. И ся кво, ще трябва да наема 3-4 камиона и право у музея за регистрация  :lol:
*
Кой според вас ще дойде да ви рови по таваните и раклите, за да открие тези "ценности" и да ви глоби?
*
Цигу, най-вероятно тази промяна в Наказателния кодекс ще отпадне, но просто нямаше как да не се посмеем с поредната недомислица. Аз поне се смях и то с глас  :)
*

Ganka

• 5926
Ма веднага стягай камионите и ако не ги занесеш, поне един музей си спретни, такса си плати, виж и бизнес може да завъртиш :lol:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
 :lol: :lol: :lol:

Това е толкова невероятно и смешно - като сътворена статия от пишман-журналист.
*
По тоя повод във Фейса се върти призива "Не попадай под ударите на закона! Регистрирай на баба си хвърчилото!".
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=704682449554006&set=a.365790613443193.87109.365789230109998&type=1&relevant_count=1
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 22:14:36 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
:lol: :lol: :lol:

Това е толкова невероятно и смешно - като сътворена статия от пишман-журналист.

Така де, като поправка в закон, писана от пишман-политик :lol:

rtfrtf, посмях се с това хвърчило :lol: :lol: :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Обаче колкото смешно, толкова и притеснително е. "... проблемът в сегашния закон е това, че вещта се определя за ценност само заради възрастта, а не заради стойността й."
http://www.reporterbg.com/index.php?id=71345
П.П. Коментарите под информацията може да се пропуснат. Има откровени псувни и простотии.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Чудех се къде да го постна това:

Социални помощи за майките в България в новия бюджет на кабинета „Орешарски”

1. Помощ при бременност, по чл. 5а от ЗСПД, еднократно 150 лв., само за тези, които не са плащали осигуровки по КСО и със среден месечен доход под 350 лв., общо 450 лв. месечно;

2. Помощ за раждане на дете, (250 лв. за първото, 600 лв. за второто и 200 лв. за третото дете) общо 1050 лв. еднократно;

3. Помощ при раждане на дете с увреждания, еднократно 100 лв.;

4. Месечна помощ по чл. 8 от ЗСПД (при родители без социални осигуровки и доход под 350 лв.), по 100 лв. месечно до навършване на 1 година;

5. Помощ при раждане на близнаци, по 1200 лв. на близнак, еднократно 2400 лв.;

6. Месечна помощ за дете (35 лв. досега), а от 2014 г. по 50 лв., след това може и повече, при доход по-нисък от 350 лв., или общо 150 лв. месечно;

7. Месечна помощ за деца близнаци до завършване на средно образование, месечно по 52,50 лв., общо 103 лв. месечно за години наред;

8. Месечна добавка за дете с увреждания (70% от брутната МРЗ), по 189 лв. месечно (според годишния доклад на Държавния департамент на САЩ, 47% от циганските деца в България са болни от астма или диабет);

9. Целева помощ на първолаци – еднократно 150 лв., с праг 350 лв., общо 450 лв.;

10.        Компенсация за детска градина (чл.10б на ЗСПД), по 100 лв., общо 300 лв. месечно;

11         . Безплатно пътуване на многодетна майка, годишно примерно 100 лв. всяка година;

12         . Диференциран минимален доход (ДМД) по чл.9, ал.3, т.8 на Правилника за прилагане на ЗСП месечно в размер Х%65 лв. (65 лв. е Гарантираният минимален доход, ГМД), примерно 50 лв. месечно;

13         . ДМД за дете до завършване на средно образование, 91% от ГМД, или по 59,15 лв., общо 197,45 лв. месечно;

14         . ДМД за родител, отглеждащ сам дете/деца до 3 години (самотна майка), месечно 78 лв. (чл.9, ал.3, т.10а от ПП на ЗСП);

15         . Помощ за превенция за изоставяне (при заплаха за изоставяне на новороденото), еднократно 325 лв. (5 пъти ГМД);

16         . Помощ за реинтеграция (да си вземе обратно изоставеното дете) евентуално еднократно 325 лв., може и повече, еднократно 1025 лв. за трите деца.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Оливче, ще ме прощаваш, ама ми се струва, че повечето от тези помощи ще отиват пак към една определна прослойка, която така или иначе и сега си се плоди поголовно.  :x Дано не съм права все пак!
Едно от малкото неща, които биха могли да получат момичета, пишещи тук, са помощите за близнаци.

И от друга страна, всички тези увеличения пак се плащат с нови кредити, които нашите деца трябва да връщат.  :x :x :x

*
Оливче, ще ме прощаваш, ама ми се струва, че повечето от тези помощи ще отиват пак към една определна прослойка, която така или иначе и сега си се плоди поголовно.  :x Дано не съм права все пак!
Едно от малкото неща, които биха могли да получат момичета, пишещи тук, са помощите за близнаци.

И от друга страна, всички тези увеличения пак се плащат с нови кредити, които нашите деца трябва да връщат.  :x :x :x

Мдааа, точно там ще отидат. И ще ги връщат не тези, които са се възползвали, а нашите,  невъзползвали се деца. 
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Аз спестих остатъка от статията, откъдето ги копирах, но вас човек неможе да ви излъже - надушвате ги отдалече :lol:
Дано все пак са полезни и за българи :wink:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
А коректно ли са цитирани всички точки? Всмисъл ако не пише в постнатото изрично, че помощта е при някакви доходи/осигуровки, значи важи за всички - без ограничение?
И наистина ли е такава помощта за близнаци?  8O
Честно да си призная, знаех че има някакви помощи за майки и т.н., но досега не съм се интересувала, именно защото не допускам че нормалните хора имат лесен достъп до тях и  :(
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
А коректно ли са цитирани всички точки? Всмисъл ако не пише в постнатото изрично, че помощта е при някакви доходи/осигуровки, значи важи за всички - без ограничение?
И наистина ли е такава помощта за близнаци?  8O
Честно да си призная, знаех че има някакви помощи за майки и т.н., но досега не съм се интересувала, именно защото не допускам че нормалните хора имат лесен достъп до тях и  :(
Такива са помощите за близнаци, да. И "нормалните" хора имат достъп до тях. :D Циганите също, те от това живеят....Ще си позволя и тук да цитирам Росен Петров:
" Българската нация е най-изчезващата нация в света - с по 8 човека на час! Това е повече, от колкото по време на Първата и Втората световна война! Това не е демографска криза, това е катастрофа! Камерън казва: Искаш да вземаш социални добавки, положи изпит по английски език. Защо ние не кажем - искаш да вземаш помощи и да правиш мургави или руси ангелчета - положи изпит по български език! "Диктаторът" Путин дава по 12хил. евро за ВТОРО дете! Петте приоритета трябва да бъдат : 1. Хората да имат какво да ядат и да стоят на топло и светло. 2. Да се стимулира раждаемостта на БЪЛГАРИТЕ. 3. ДАй пари на лекарите да ни лекуват. 4. Дай пари на учителите да ни учат 5. Оправи армията и полицията, за да ни пазят.
Ако не се положат усилия през 2124-та година, националният химн ще е "Чшай шукарие", а всички "българи" ще са мургави...."
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 23:29:34 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Чудех се къде да го постна това:

Социални помощи за майките в България в новия бюджет на кабинета „Орешарски”
.............
.............

Тоя списък го гледам от няколко години да се върти, та не е новост.

Съгласна с Бубулина. То да се подпомага някой, защото е родил при положение, че преди това и него сме подпомагали просто е....глупаво.
*

Ganka

• 5926
Съгласна с Бубулина. То да се подпомага някой, защото е родил при положение, че преди това и него сме подпомагали просто е....глупаво.

Мне, там е тя работата, че е преднамерено, щото утре тия дето получават парите по тоя списък, ще ги получат под формата на субсидия, за да идат да гласуват :? За да ни управляват същите тия мизерници, дето 200 дена не може да ги изгонят :x

*

Мне, там е тя работата, че е преднамерено, щото утре тия дето получават парите по тоя списък, ще ги получат под формата на субсидия, за да идат да гласуват :? За да ни управляват същите тия мизерници, дето 200 дена не може да ги изгонят :x
Ето защо никой не предлага мерки като на Камерън  :wink: