0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Нещо ми се струва, че излизаме от добрия тон. Моля, нека се придържаме към него!

Кристъл, слагаш думи "по клавиатурите ни", които не сме изписали. Хайде малко по-умерено.
Имам 3 самофинансирани опита, по ред причини. Имаше Фонд вече тогава, но не се възползвах. Това няма значение. Факт е, че преди изобщо да стигна до ин витро, похарчих достатъчно много пари. Спрете да спекулирате с тази асистирана репродукция. Тя е само върха на айсберга и в процентно съотношение, броя на двойките, на които РЕАЛНО им се налага да прибегнат до АРТ е доста по-малък от общия брой хора с репродуктивни проблеми. На останалите хора кой им помага? Ами никой! Не ми говори за мрънкане и за лукс. Тук никой не говори за лукс, а за базови неща. Ако за теб е лукс да дадеш добро образование и старт на децата си, за други това е базова и задължителна необходимост.

В крайна сметка, всеки преценява сам за себе си по тези въпроси и да се прави оценка на тези решения от външни хора е меко казано неуместно. Ти, от позицията на каква размахваш пръст и определящ кой мрънка и кой не? Ти правиш ли разлика между споделяне на обективни факти, опит и мнение и мрънкане? Аз не знам в този форум да има някой, който да се отказал изобщо да има дете, въпреки "мрънкането: колко е трудно. Така че, замисли се, дали не звучиш обидно.

П.С. Най-важните неща не се измерват във финикийски знаци, но за жалост, без тях е малко трудно да оцеляваш :wink: А за всички в този форум, точно най-важното за тях се постига за жалост, точно с финикийски знаци :wink:
« Последна редакция: Февруари 04, 2014, 10:40:07 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Crystal

За мен е абсурдно държавата да ти дава 15000, а ти да си недоволен, че трябвало да доплащаш. А хората, които умират, защото нямат 120000 за лечение на рак какво да кажат?
Спирам с обясненията, защото все пак имам рожден ден днес. Пийте по едно за мое здраве  :D
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Кристал, и какъв е проблема, ако някой е недоволен? Никъде по белия свят не дават пари за болни от рак, ако това е лайт мотива ти, но за сметка на това в много от страните се покриват изцяло опитите, без да се доплаща нищо.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Буболина, чуствам се щастлива, че имам две деца, а разходите бяха част от пътя към тях, въпреки че не са заченати инвитро. И до сега не съм видяла някой, който се е самофинансирал да се оплаква. Можех да си купя луксозна кола с парите, които дадох, но това нямаше да ме направи щастлива без деца. Не всичко е пари и лукс. А дали твоето е мрънкане-на мен на такова ми изглежда. Аз не живея в лукс, но съм доволна с това, което имам. Не съм ходила на почивка не помня вече от кога, но това не ме прави нещастна. Колата ми не си знае годините, но какво от това? Най-важните неща в живота ни не се измерват с финикийски знаци.
Приемам, че може и така да ти изглежда, просто хората сме различни. Аз не мога и не искам да съм примиренец, тва с преклонената глава при мен не играе. За мен Е проблем ходенето на почивка, аз съм човек и имам право. Работя, изкарвам пари - значи ми се полага. Знам, че не всичко е пари и лукс, но тия там идеализми, че човек трябва да се радва на малкото което има, го оставям на пО възвишените от мен. Аз искам да живея нормално, детето ми да има това, от което има нужда и чат пат да си позволяваме по някоя глезотия. Не си видяла някой самофинансирал се да се оплаква първо, защото явно не общуваш с повечето хора по задълбочено, второ - защото тук по презумпция рядко се говори за това и трето - защото явно си от хората, които сами си противоречат. Пет поста по нагоре обясняваш какво държавата не ОСИГУРЯВА на хората - вкл. лечение на онкоболни и сега ми хвърляш в лицето - как животът бил цветя и рози и пари не Требвали. Да ти опре до гъза, да те питам не трябват ли...До гуша ми е дошло от разни високопарни, надменни и лицемерни изцепки, как трябвало да си налягаме опинците и да въздишаме радостно. Живей си живота както сама намираш за добре, но в моя не се бъркай и не ми слагай думи в устата, нито ми приписвай емоции. Следващият път, ще бъда доста по-груба :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Гане, под  "изцяло покриване на опит" какво имаш предвид -  ин витро процедурата, или с включени режийни ( път, нощувки) и предварителни изследвания?

Кристал, честит рожден ден!

п.п. Да вметна само -  грубости, обиди и заплахи няма да допусна в темата :wink:
« Последна редакция: Февруари 04, 2014, 11:39:42 am от Мецани »
*

Ganka

• 5926
Меци, по принцип тук здравната каса много от изследванията ги покрива, затова и разходите за застраховки са големи. Инсеминацията се покрива изцяло, до три опита. Това са лекарства, процедура, всичко, което се включва. За режийни мисля няма опция. При ин витро, не помня как точно беше, но част от опитите са частични, а другата част са изцяло покрити. Не помня обаче в коя държава беше всичко от - до платено от държавата. Забравила съм вече :oops:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Crystal

Мецани, благодаря!
За лечението на онкоболните-Гане, в грешка си. На повечето места в Европа е безплатно. А мисълта ми беше, че като разполага държавата с такъв ресурс-толкова може да даде и нуждаещите се са много, мисля че трябва да има някакво степенуване на нуждите все пак, защото едно е да вземеш кредит 10 или дори 20000, друго е 150000. За съжаление съм лично засегната от проблема с онкоболните и не говоря наизуст. В момента в семейството ми има болен. Това ме накара до голяма степен да преосмисля ценностите си. А в Европа се плащат яки застраховки, срещу които се ползват безплатните здравни услуги, така че пак не е хич без пари.
Няма да използвам груб език, не съм такъв човек. Наистина нямам възможност повече да пиша днес, усмихнат ден и се радвайте на живота, на това че сте живи и здрави и че имате едно или две прекрасни същества в къщи!  :bighug:
*

Ganka

• 5926
Кристал, мога да ти кажа, че специално за онко болните го казвам, като човек от двете страни, баща ми е лекар, онколог, освен това е онко болен. Така че позволи ми да знам малко повече неща по този въпрос. И не, не е безплатно никъде. Ти си плащаш застраховка, която струва около 4-5 пъти повече от това, което плащаш в България. И съответно имаш възможност да получаваш по-голям ресурс от нея. Здравните каси тук покриват част от лекарствата, останалите се доплащат. В зависимост от много неща, сумата също може да бъде различна.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Мецани, благодаря!
Честит и от мене :wink: Да си жива и здрава, да се подредят нещата така, както ти искаш. Винаги съм смятала, че споровете по някои въпроси и личното отношение са две различни неща, дано и ти така да мислиш :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Crystal

Бубулина, мерси, да си жива и здрава и ти  :D! Малко е трудно с откъслечни постинги, написани в "междучасието " да си изразиш мислите достатъчно ясно. Като имам повече време,ще опитам пак, във всеки случай съжалявам, ако съм била приета като размахваща пръст. А за второто дете ако размислиш, ще ти пазя всички бебешки и детски дрешки и други неща, които не съм раздала до сега. Само гледай да е момиче  :D . И с друго каквото мога бих ти помогнала. Не знам какво е наложило инвитро при теб, за което моля за извинение, но дано е възможно да минеш без него. Ако искаш де, не ти се меся. Аз решението за второ дете го бях взела още когато първото беше бебе, не мислих много, то и време за мислене нямах, бях на 38 тогава. Но не съжалявам нито за секунда  :D Аз съм едно дете и много ми липсва това, че нямам брат или сестра.
За лечението-имам някакви описания на здравните системи в Европа, та според тях, в Австрия и Франция лечението на онкоболните е безплатно (включително лекарствата), за другите не ми е останало време да чета. Но дори и да не е така, техните доходи не могат да се сравняват с нашите, а и едва ли ги карат да си извадят от джоба 60 хиляди евро за лекарство, както казаха на нас. Да пази Господ!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
наистина тук всеки "чува" думите които му се иска да чуе
Рачо, държавата осигурява- детски заведения, образование, държавни учреждения, здравеопазваща система
друг е върпоса дали ни харесва или не
никой не се питва да се изкара  герой за това, че се опитва да даде на детето си по-добър живот
аз лично съм имала избор, направила съм своя
дали е добр или не, никой не може да каже със сигурност, децата ми за сега ме обичат и ми благодарят за всичко, което получават от мен
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Апелирам към умерен тон и спазване на правилата! Някои участници са се разгорещили прекалено - уважавайте събеседниците си!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Меци, по принцип тук здравната каса много от изследванията ги покрива, затова и разходите за застраховки са големи. Инсеминацията се покрива изцяло, до три опита. Това са лекарства, процедура, всичко, което се включва. За режийни мисля няма опция. При ин витро, не помня как точно беше, но част от опитите са частични, а другата част са изцяло покрити. Не помня обаче в коя държава беше всичко от - до платено от държавата. Забравила съм вече :oops:
Държавата е Израел всичко се поема от - до, без ограничение на броя опити. Т.е. до успех.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Гане, в Германия се поемат 50 % от три опита ин витро. Мисля, че изследванията са безплатни.

Имам приятелско семейство във Варна, което едва свързва двата края. Имат и дете. Много желано, чакано почти три години. Когато бебето не ставаше, им казвах да си направят изследвания. Нямаха пари. Със заплати по 400-500 лв. съм убедена, че е така. Та заплата от 500 лв. на мен не ми стигаше преди много години, и то само за мен и половината от сметките. Пращам им дрехите на сина ми, защото, за съжаление, нямат пари да си купят сами. И не, нямат кола, камо ли луксозна, на почивки също не ходят. Наистина има хора, които финансово едва успяват да отгледат себе си, какво остава за дете.

*
Мдаааммм, права си Мини, държавата осигурява държавата осигурява- детски заведения, образование, държавни учреждения, здравеопазваща система. Ако не осигуряваше това, то какъв е смисъла да има държава или да сме и граждани ? Ти сама задаваш въпросът-харесва ли ни или не? Да разбирам ли ,че на теб ти харесва? Поне "услугите" изброени от теб? Защото темата се повдигна точно заради това,че след като не може да подсигури нормални приходи за отглеждащите дете / поне в повечето случаи/ поради ред причини,споменати вече тук,то поне да подсигури качествени услуги ,с които да ги подпомагат.Аз поне мисля.че не се справя добре в тази си своя функция. :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Crystal

Имам желание да помогна с дрехи и играчки на нуждаещи се семейства. Всичко, което вече не ни трябва, подарявам. Ако знаете такива семейства, кажете ми. Ако ние като хора сме съпричастни и си помагаме, животът ни ще е много по-лесен.

А Израел-това е нещо съвсем различно. Там всяка бременна задължително прави амниоцентеза, независимо на колко години е. Пазят си чиста расата.
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 08:53:59 am от Crystal »
*
Момента с предлагане на ненужни вещи някому, за който си мислим, че е нуждаещ е много деликатен. Не може просто да се тресне едни джунджурии на друг  по причина; - "на теб Боже, що мен не може",  въпреки добрите ни намерения.  А съм виждала и хора, които разчистват като за отпадно депо.

*

Crystal

Боклуци на никого не съм давала. Хората, които са взимали мои неща, предварително съм ги питала какво от тях искат. И на мен са ми подарявали дрешки, които са ми от полза. Ако щете, бих купила и нещо ново за нуждаещо се дете. А че винаги ще се намери някой, който да оплюе нечии добри намерения-това е ясно.
*
ех, Cristal, не се люти. Нали и тук има тема тип"продавалник", където може да се разменят /продават/ неща, лесно ще намери на кого да се подарят практически неизползваеми и в добро състояние вещи.
*

Crystal

Питам тук дали някой знае за такива хора, защото те обикновено нямат интернет.