0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
молив беше, не карандаш, май по български беше разказа. Изплувахме трилобитите в темата, това беше преди колко години ... тогава ни учеха да си помагаме и услужваме :)
Не се наемам да тълкувам поуката от разказа  :D. Тогава вероятно съм се натъжила: виж ти каква "приятелка", а към ден- днешен си казвам: чудесно предизвикателство да прояви творчество момичето.
Sygnus, с трилобитите ми оправи настроението за целия ден  :lol: :lol: :lol: смях се сама пет минути.
Рачо, сигурно сме набори, в края на март навършвам 45.
Айде, да сме живи и здрави трилобитите още някоя и друга ера  :lol:

*
Рачо, съвсем направихме темата литературна,  :D
"Памятник нерукотворный" е от Пушкин.
http://az.lib.ru/p/pushkin_a_s/text_0400.shtml
Маяковски е друго - Стихи о Советском паспорте, например.
http://www.stihi-rus.ru/1/Mayakovskiy/47.htm

Относно "Сините листа" - задължителен си беше разказа, от читанката. Там идеята е за поискана, но неполучена помощ. Макар тук, в нашия случай, да разглеждахме предложена, но отказана помощ. Та накратко: рисуват децата, Лена установява, че няма зелен молив (тук и аз не помня хич ли няма или нейният е счупен) и иска от Катя, а Катя се колебае и когато й предлага своя зелен молив, вече е късно - Лена е нарисувала сините листа. Учителят пита Лена защо е нарисувала сини листата и тя простичко му отговаря, че не е имала зелен молив. Катя се намесва, че й е предлагала своя, но... И тук в края на разказа учителят обяснява, че предлагането трябва да е адекватно (не са точно тези изполваните думи, но това е смисъла).
П.П. Марси, добре си го спомняш,  :D

Та няма лошо, когато има изградена схема на размяна - близки, роднини, приятели... Но мнението ми е, че когато става въпрос за хора, които не познаваш добре, е по-добре тактично да ги питаш. Защото това, което за мен е добро, за друг може да не е.
И като съм обърнала темата на литературна, има страхотен разказ за различията в мисленето, на Георгий Гуревич - Осемнулевите. Защото зад хоризонта има страна иначе.  :D
« Последна редакция: Февруари 06, 2014, 17:39:53 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

Crystal

Малко материал за размисъл. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно  :?
http://chronicle.bg/az-s-m-ivanov-ot-16ti-apartament-i-spored-men-tazi-d-rzhava-e-uzhasna/
*
rtfrtf,  добре, че даде повод да си припомним какво сме чели като деца. Да ти кажа, мило ми стана  :D
....а "форумския Балзак", какво- 'зе наградата и изчезна  :wink:  :)

*
....а "форумския Балзак", какво- 'зе наградата и изчезна  :wink:  :)

Еми изчезна...те искат харчене тия милиони все пак  :lol: :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ха така, разбрахте ли сега- на пазар била, не по лИбов........
Хайде тогава сядай пак зад клавиатурата, че таЗ висока титла трябва да се отстоява.
Няма да лежиш на стари лаври, я  :wink: :D
« Последна редакция: Февруари 07, 2014, 19:22:10 pm от marsi »

*
а сисо, ако си мислиш, че декември ще попишеш 2 седмици и айдеееее пак щемграбниш приза, тц, няма да стане - работа си требе :P
*
Ша ви замета, спамърки такива  :witch:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Де е Сандокан, да въздаде справедливост :mrgreen:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
плацика се на басейн на Велинград
*
Попадали ли сте на тази информация? Публикациите са от 1.08.2013г., но аз сега научавам:

"Прокуратурата ще провери случая с ембрионите в I-ва АГ болница"
http://inews.bg/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%8F-%D1%81-%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-I-%D0%B2%D0%B0-%D0%90%D0%93-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0_l.a_c.390_i.310708.html

"Лекарка от звеното по асистирана репродукция извършвала нарушения?"
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2192742

*
Марси, по този повод, в сайта на Репробиомед има съобщение как се съхраняват ембрионите при тях. На мен не ми харесва реклама, основана на противопоставянето, но екипът им има друго виждане, вероятно смятат, че пациентите така ще са по-спокойни.
http://reprobiomed.eu/page/cryobank-105.html
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
http://www.zajenata.bg/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-news15575.html

Поредната шизофрения... Не е за първи път да се говорят такива малоумия, но ме вбесява постоянството, с което се опитват да ни промият мозъците и накрая ще успеят :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Сикс, на нас няма да успеят, но на следващите поколения сигурно, щом се продължава така и щом въобще се допускат такива хора до обществени изяви, както и така леко като се премахват от изучаване емблематични факти и моменти от българската история. Ако бях срещу този човек на секундата бих му задала купища въпроси, с отговора дори само на един от тях самия той щеше да си противоречи на първоначалното си твърдение.
Без коментар съм за обществената ни толерантност към подобни твърдения.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Навремето, още в началото когато пристигнах в Лондон, работих в една милтинационална компания и имах и колега турчин. Той ми разказваше как българите били произхождали от някой си "Чичек, турчин и родоначалник на нашето племе". Така, че историята, която се изучава в Турция пък е съвсем различна... Мнооого разгорещени спорове имахме с този човек 8) 

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Как ще успеят? Може да сме много смотани, задръстени и наивни, но има неща които не се забравят. Да сте виждали повече хора на 19 февруари на паметника Левски, отколкото в последните години. Това са млади хора предимно.
*
Мисля тук се обсъждаше продължителността на платеното майчинство, попадна ми нещо интересно по въпроса:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Информацията за Щатите не е вярна. Има ли налични политики за платено майчинство или не, е едната страна на монетата. Не е нужно държавата със закон да изиска такова правило, за да плащат .

На практика платено майчинство има. В повечето фирми то е 3 месеца (12 седмици) и се урежда с тъй наречената "краткосрочна нетрудоспособност" (short term disability), което, виж, вече е уредено много стриктно със закон на федерално ниво.

Има компании, които дават 6 платени месеца. Някои плащат 100% от заплатата през този период, други плащат 70% или 50%, или различен процент през първите 3 месеца и следващите 3 месеца.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Информацията за Щатите не е вярна. Има ли налични политики за платено майчинство или не, е едната страна на монетата. Не е нужно държавата със закон да изиска такова правило, за да плащат .

На практика платено майчинство има. В повечето фирми то е 3 месеца (12 седмици) и се урежда с тъй наречената "краткосрочна нетрудоспособност" (short term disability), което, виж, вече е уредено много стриктно със закон на федерално ниво.

Има компании, които дават 6 платени месеца. Някои плащат 100% от заплатата през този период, други плащат 70% или 50%, или различен процент през първите 3 месеца и следващите 3 месеца.
Цигу, никъде, ама никъде не съм виждала  платени 3 месеца, дори и на най-добрите места на които съм работила с най-добрите бенефити. 3 месеца е FMLA, което е федерален закон позволяващ ти да вемеш 3 месеца неплатени без да те уволнят ( понже преди и това са превели), но не ти плащат през това време и дори застраховката ти отива на COBRA т.е. не ти я покрива работодателя, а само ти позволява да я вземеш чрез него, като ти си я платиш цялата. Краткосрочна нетрудоспособност имаш, ако си имал предварително такава застраховка ( повечето хора нямат), но първо тя покрива проценти ( примерно на мен ми е 60%) и второ пак става същото със здравната ти застраховка, трябва ти да си я поемеш. Да, реално имаш право да вземеш 3 месеца, ако издържиш да си на 60% от заплатата си и да си плащаш здравната застраховка, вече и с дете.

Според мен е нужно държавата със закон да го изисква, защото в момента реално такова няма. Ето аз нямам например, ако не бях докторант докато бях бременна, нямаше да мога да си позволя да си взема и тези 2 месеца дето ги взех, дори и въпреки застраховката ми з акраткосрочна нетрудоспособност. Но понеже минавах между капките и никъде не сме докалдвали, че не съм на работа, реално никой не е разбрал и не беше отразено, а аз си получавах пълна заплата все едно съм там Но това е защото шефа ми е готин, ако не бях на тази позиция никога нямаше начин да стане. А колко хора могат да си позволят да не работят без никакви пари да взимат няколко месеца и да добавят допълнителни застраховки? Много малко са такива, повечето не могат и е наистина трагично, че в САЩ е такава политиката.
« Последна редакция: Март 05, 2014, 22:21:50 pm от Bobbie »

*
Боби, всеки с извадката си, смятайки тази на другия за непредставителна. В корпоративния ъгъл се плаща и това е положението при мен, приятелите и познатите ми.

Как е уредено и как се нарича е различно във всяка страна. Но не е редно да обсъждаме стигат ли 50, 60 или 70% от заплатата - същественото е, че периодът е платен. Дори в България не е 100% компенсацията.