Боби, не сме си дошли на думата хич. Аз лично, на протести не съм ходила. Не защото не ги подкрепям по принцип, а защото имам критики към някои неща в тях. Не ми се пишат пространни обяснения кой какъв е в тая държава, честно. Пак казвам, прави разлика между повод и причина.
Ще ти кажа аз как виждам нещата и кой как гласувал не ми е проблем на мен, защото знам мотивите на повечето гласоподаватели. Дали съм съгласна с тях - няма значение, тяхно право е да гласуват както решат.
Моето лично мнение е, че настоящото правителство бива да остане на поста си, единствено и само, за да гласува необходимите промени в ИК, както и в някои други закони, след което да си подаде оставката. Оттам насетне вече можем да говорим за алтернативи.
Като не искат доброволно да гласуват промени, бива да бъдат принудени с всички средства да го направят. Едно от тези средства е сваляне, да. Като дойдат следващите, ако и те не искат - сваляме и тях. Докато разберат всички, че тоя филм не щем вече да го гледаме и НЯМА да го гледаме. Звуча наивно, недемократично? Ми нека. Обаче, на този етап, в тази политическа ситуация, това са алтернативите, независимо дали ни харесват. Не нов политически субект, не обещания, не 50 лв отгоре на майчинството и пенсиите. "Бой" /забележи кавичките/ по канчетата до откат, точка. Знам, че на много хора това не се харесва, агресивно е, недемократично и прочее. За друго, дето да има някакъв ефект да се сещате? Защото аз не се, справка - последните 24 години.
Между другото, аз лично, когато говоря за комунистите, няма предвид лявата идея по принцип, имам предвид определени политици и кръгове около тях, които от години действат по един и същ начин и ще продължават, ако продължаваме да им го позволяваме. Да си мислим, че сега като са дошли на власт отново, под друга форма, па в коалиция, па с не знам какво, ще са различни и няма да си действат пак по познатите схеми, просто е смехотворно. Кое ще ги спре? Някаква съвест, която я е нямало преди, ама ще се появи от нищото сега? Някакви последици за тях, които нито някога е имало, нито ще има, ако все тъй чакаме демократично да се спрат със свинщините? Наистина ли го мислите? Ако сериозно вярвате на това, то наистина трябва да ни е страх. Точно в този момент, точно в тази ситуация, драги съфорумци, мен ме е страх много повече от наивитета и упоритото инатене - сакън да сме демократични, отколкото от агресията.