0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Снощи гледах Господари на ефира. Направиха обзор на митингите на БСП/ДПС и ГЕРБ.
Показаха организираната им агитка, но и ги поразпитаха - никой не знаеше за какво е там  :lol:
Отделно стана въпрос за бройката на митингуващите - според политиците и медиите - много, много хиляди, чак стотици, според математиката - съвсем друга цифра излезе.

Абе, цирк пълен. И едните, и другите.

Бареков, който ще ни е премиер ще коментираме ли? Не за друго, смешка да става.

Да и аз го гледах, много се смях.  :lol: Според мен, циг...ромите бяха довлечени с цел провокация, за да се достигне до напрежение и бой с агитките...А пенсионерите са си основна част от електората.
Иначе за Бареков, ако той стане премиер, няма да успеят да ме стигнат до Терминал 2. От всички типове хора, най мразя фурнаджийските лопати...Уважавам повече дори, хора, чието мнение е по-крайно, но си отстояват позицията. Навремето така мислех за Сидеров, но го видях и него каква подлога е... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
как изобщо им дойде да правят партийни митинги и да си мерят бройката и електората? Няма значение дали е красив, богат и умен или обратното. Митингите и идеята за тях е пълно фиаско, а коментарите по отношение на митингуващите също оставям без коментар.
« Последна редакция: Ноември 19, 2013, 12:17:42 pm от cygnus »
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Бареков, който ще ни е премиер ще коментираме ли? Не за друго, смешка да става.

Е, той най-напред иска официално да си похортува с държавните глави като член на Съвета по национална сигурност... Представяте ли си гледката... :) А после сам - герой ще влезе в Парламента, за да го прочисти от мафиотските структури... Само се чудя, как ще остане с "чисти ръце"? Популистите, които го съветват, не са доизмислили добре слогана...

« Последна редакция: Ноември 19, 2013, 12:19:50 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Бубулина

• *
  • 1352
Е, той най-напред иска официално да си похортува с държавните глави като член на Съвета по национална сигурност... Представяте ли си гледката... :) А после сам - герой ще влезе в Парламента, за да го прочисти от мафиотските структури... Само се чудя, как ще остане с "чисти ръце"? Популистите, които го съветват, не са доизмислили добре слогана...
Честно казано, не си го представям дори, но ще бъде по-интересно и от Биг Брадър вероятно  :lol:
Чандра, признавам, че не винаги е било така, но съм приятно изненадана от постовете ти до тук в темата.  :) Показват една доста обективна оценка на реалността, предвид ,че дори не живееш тук. Понякога не е достатъчно само да прочетеш нещо....

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Малко статистика http://www.monitor.bg/article?id=408450

Ето фактите каквито са според Галъп. Само 25% от българите биха протестирали, а 66% не биха, въпреки рекордно ниското доверие в премиера. ГЕРБ и БСП са първите политически сили в момента, а реформаторите може евентуално да достигнат до 10%. ( за сега обаче са на под 2% само). Това са фактите за момента.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
голем смех, точно пък бареката....
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Бубулина

• *
  • 1352
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
голем смех, точно пък бареката....
А, не така към достоверните соц.проучвания!  :lol: Гледай ся ко ми стана ясно на мене:

Бихте ли участвали в протести срещу кабинета "Орешарски"? - 66% казват НЕ
нооооооооо идва изненадата:
"Близо половината българи подкрепят и студентската окупация, която постепенно затихва. " Това ще рече, че около 50% всъщност са ЗА протестите, щом подкрепят студентите, нали?
И тука вече идва противоречието, присъщо на повечето соц.проучвания:
"Около 40% от запитаните обаче са против акциите на младежите, сочат резултатите на „Галъп”. "
Неудобно става някак, да напишеш колко са ЗА, но виж - колко са ПРОТИВ става...

От цЕлата схема, на мен ми става ясно само едно: Както обикновено, малка час от хората биха си дигнали гЪзовете да идат на протест и по този начин, да извоюват правата си....Подкрепяме, ама от стената на ФБ, щот да участваш е едно, да си съгласен друго.....Както и на повечето избори, бтв.... :wink: :wink:
« Последна редакция: Ноември 20, 2013, 09:27:35 am от Бубулина »

*

Ето фактите каквито са според Галъп. ...

Не според Галъп, а според Монитор!
Тук цифрите и фактите говорят други неща. :wink:

http://dnes.dir.bg/news/ostavka-galap-izbori2013-15551278?nt=10
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/19/2185442_galup_blizo_polovinata_bulgari_podkrepiat_studentskata/

*
И кое му е  достоверното, че да го приемем за ФАКТ..
Ако има трети източник, вероятно ще излезе и трета статистика на Галъп. Я да видим?
 http://www.mediapool.bg/galap-neodobrenieto-kam-kabineta-oresharski-dostiga-65-news213698.html
Как пък до сега след толкова проучвания на толкова социологически агенции веднъж не са ми се обадили на мен  :ask:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Авалонче, сигурно не си представителна извадка за целокупния български народ :lol: Явно и аз не съм, ще взема да се обидя.....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Бубулина

• *
  • 1352
Авалонче, сигурно не си представителна извадка за целокупния български народ :lol: Явно и аз не съм, ще взема да се обидя.....
да вземем да се обидим вкупом  :lol: Ся като се замисля, не познавам някой, който да е участвал в подобно проучване... :oops:

*

Ganka

• 5926
Бубулина, аз много ги обичам тия проучвания и статистики, винаги слагат мойто прасе в кочината на съседа :lol:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Бубе, не се движим явно в правилните кръгове :wink:

Гане, любими са ми и на мен, то само прасето да слагаха на грешното място :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
Цитат
Начи да ви кажа аз отдавна съм обидена. Даже снощи като гледах Референдум-а и статистиката накрая пак се обидих.
Цитат
Ся като се замисля, не познавам някой, който да е участвал в подобно проучване... :oops:
И това мислех да споделя, ама реших, че малко като преиграване може да изглежда.
Та така мили дами  за "достоверността" според мен.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Ganka

• 5926
Добре де, а какво трябва да направим, че да влезем в правилния кръг все пак?

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..

Боби, и аз хвърлих едно око на статистиката. Първото, което ми прави впечатление е, че липсва източник на данните от изображението (тортичката) с резултатите от въпроса: "Бихте ли участвали в протести срещу кабинета Орешарски", които ти цитираш (илюстрацията е като "залепена", без цифрите да са споменати в текста). Което поражда у мене желанието да видя изследването на "ГАЛЪП" в оригинал, не цитирано - а там тортичките изглеждат по различен начин...

Между другото, като споменах "ГАЛЪП", ти нали знаеш, че се спори около социологическата агенция "Галъп Интернешънал" у нас, която в крайна сметка е агенцията на г-н Андрей Райчев и носи друго име, за което четох тук, че се водели съдебни дела.

Но да се върна към "фактите", които цитираш. Фактите са важни, но крайна сметка ги определя техния източник. Ето пример:
КАПИТАЛ
ДИР.БГ
ДАРИК
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!

Боби, и аз хвърлих едно око на статистиката. Първото, което ми прави впечатление е, че липсва източник на данните от изображението (тортичката) с резултатите от въпроса: "Бихте ли участвали в протести срещу кабинета Орешарски", които ти цитираш (илюстрацията е като "залепена", без цифрите да са споменати в текста). Което поражда у мене желанието да видя изследването на "ГАЛЪП" в оригинал, не цитирано - а там тортичките изглеждат по различен начин...

Между другото, като споменах "ГАЛЪП", ти нали знаеш, че се спори около социологическата агенция "Галъп Интернешънал" у нас, която в крайна сметка е агенцията на г-н Андрей Райчев и носи друго име, за което четох тук, че се водели съдебни дела.

Но да се върна към "фактите", които цитираш. Фактите са важни, но крайна сметка ги определя техния източник. Ето пример:
КАПИТАЛ
ДИР.БГ
ДАРИК
Същата е тортичката на конкретният въпрс, който цитирах. Но разгелдах всички тортички и изглежда Монитор избирателно не са сложили другите зададени въпроси. Според другите тортички обществото си е разделено на половина.

*
Из фейсбук:

Мъглив неделен обяд. В пресечката на ул."Батак" и ул."Места" общината е струпала малко строителен материал, с който в понеделник да оправи тротоара и любезните граждани, живущи в к-с "Лазур" да бъдат приятно изненадани. Изненадите обаче не могат да чакат чак до понеделник и започват още в неделя Любезен гражданин с регистрационен номер А 4936 КН решава, че неделя не е време за почивка и отива да си набере малко строителен материал. В крайна сметка прав е човекът- щом нещо е на тротоара, значи е загубено, щом е загубено, значи който го намери- негово си е Две торби пясък, три плочки, няма значение- авантата си е чиста проба печалба... Но господин любезен гражданин, няма да е честно от тук нататък да обвинявате държавата, кмета или циганите, че живеем в кофти място. Мястото такива като Вас го правят кофти. Щото и зад волана на Смарт, кокошкарското мислене си остава кокошкарско.
*

Ganka

• 5926
Оф, тва пък... Идиот такъв :x

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ужас, егати идиотията....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!