Лили, а ти душко що се инатиш за магнезия или взе отново да то пиеш заради тези схващания.
По начало започнах да пия магнезий в 16-та седмица след много контракции за един ден. После намалявах количеството от време на време, но то все се намираше повод да ги увелича - паднах, обраха ни, земетресението, намериха много умрял единствения съсед, когото познавах (много готин!)... При всички тези ситуации някак така се случваше, че бях самичка и ме нападаха засилени от бременността душевни вълнения, които се отразяваха на коремчето ми и си пиех максималната доза (3*2 Магнерич или Магне В6). След няколко дни като отшумят вълненията намалявах дозата, докато в 28-ма седмица съвсем спрях магнезия, защото пък ужасно ми се иска да родя естествено и ми се прииска да си започнат подготвителните контракции, за да може матката да се подготвя за каквото съм и намислила
Лекарят ми от репродуктивната клиника беше и още е много несъгласен с цялата работа, и като цяло не препоръчвам подобни експерименти на никого, аз мога да нося отговорност само за себе си (а кой знае, може и толкова да не мога да нося).
При мен крампите веднага се повлияват от магнезия, затова колкото и да не ми се искаше изпих вчера и онзи ден няколко таблетки и сега съм ок.
bonbolini, за 'МЦ Марковс' мога да кажа само хубави неща. Както каза друг много известен лекар 'няма случайни лекари там'. Личните ми субективни впечатления са, че доктор Марков е ужасно компетентен но аз не успявам да видя нищичко реално на монитора, докато доктор Атанасова е много мила и внимателна - всичко показва и разказва много добре. Все пак на д-р Марков имам като че ли една идея по-голямо доверие, въпреки че не ни прави чак такова густо (ама нас другото ни е по-важно). Ехокардиография обаче направих в НКБ (Националната Кардиологична Болница).
Jerita, милион благодарности за съвета, снощи проведох курс на милото
Аз знам за този метод, но мислех, че сама трябва да го правя и то без да пипам краката... Чудех се защо не е чак толкова ефективно
И аз мажа Palmer`s, според милото мириша на шоколад
. Така или иначе съм на 3000 години, не ми дреме особено и да се нацепя, ама мажа там за всеки случай... Момичета, ако ви се подуват краката мажете и глезените, че и там понякога излизат стрии...
Mousyt, ако пъпчиците са на хормонална основа не мисля че ще можеш да им повлияеш. Все пак нищо не пречи да си правиш някакви домашни маски - хума, кисело мляко, краставица... Така ще ти е още по-приятна почивката.
stoeka71, мисля че може да пробваш следното: легнала надясно се завърташ рязко наляво. Или обратното. Това съм го чела като вариант за наместване на бебчето в идеална позиция за раждане, което би трябвало да върши работа и за обикновено преместване. Виж дали няма да се премести мъничето в другия край на корема и да те поотпусне. Не е голямо утешение, но да ти призная преди няколко дни имах чувството, че цял следобед леко се напишквам
. Много се развеселих от цялата работа, малката ми принцеса така да се закача!
47 Smiles, имаш най-прекрасния Даниел!
П.П. Ох, как ми личи, че пиша от компютъъъъъъър
... Хайде послучай празника (моята среща с компютър) да ви препоръчам филмче за раждането:
http://www.zamunda.net/login.php?returnto=%2Fdetails.php%3Fid%3D138738%26hit%3D1 (Le premier cri)