Има памперс-гащи на повечето известни марки. При нас - богатият асортимент на такива неща е в специализираните бебешки магазини за храни, памперси и шишета, а не в хипермаркетите (както вероятно очакваш). За София кои са тези мгазини - да кажат софиянки. Веднъж съм купувала такива гащи, от ДМ, бях много доволна и други доволни познавам от тях. Ама дневни ли са били, нощни ли са били - нямам идея. За плуване купувах на "Либеро" - също квалитетна марка, мисля че и те предлагат памперс-гащи. Ама...има, не е като да няма, ако не намериш позната марка - пробвай някои от тези дето ти ги писах.
Вярвам ти за сушилнята, че е много различна, но по обясними причини - не разбирам от какво си недоволна.
Аз от моята съм доволна, не мога да сравня с уреда, който там си ползвала разбира се, но не мога и да кажа, че нещо не ми е ОК с моя такъв. Ползвала съм все някога за сефте в живота си и друг вид уреди, от които не съм била доволна и съм ги сменяла после. Не защото сравнявам с нещо по-добро, което да съм видяла, а защото не работи така както аз очаквам и на мен не ми е нужно просто да ми "работи така". При положение, че пускам винаги една от най-дългите си програми за сушене, за да наблъскам всякакви неща накуп и тя е около час и 30 минути...не виждам кое е проблем? Вади ги сухи и "изглдаени", хем са смесени материи. Ако сортирам по материи, мога да ги суша и за по 30 -40 мин. на партиди, но това ми е по-голямата играчка просто. Затова мятам всичко на куп и пускам програма, която да е ОК за всичко в барабана. Дълга е програмата, за да може разнородни материи - да се изсушат равномерно и нищо да не се скапе.
Каква сушилня купи все пак?
Това, че всичко ти малее - си е логично.
Напомняш ми на първия ми приятел кацнал от САЩ, след 10 години там без да си е идвал. И ми вика: "Излитам от "Кенеди", то си е цял град и кацам сред нощ на летище София и си мисля....това напомня на частните летища на колумбийските наркобарони, ама не е толкУ лукс.
Оттам хваща такси за Сливен (където е роден и живял) пристига сред нощ и..."Седя на улицата с два куфара, гледам тъпо и ми е адски несмилаемо, че 2/3 от живота ми е минал тук, а аз се чувствам на друга планета. Досрамя ме от мене си чак." Човек много бързо свиква с по-добрата и удобна битова среда, нормално е. Като даде назад към нещо уж познато, но тооолкова по-различно и неудобно - сигурно е много странно чувство, поне в началото.
Ако ще поръчваш контейнер с щатски вещи, в случай че оставате тук трайно - намери местенце за една такава сушилня и за мен, ще си платя целия масраф колкото е - направо ме закрасти да видя какво толкова им е различното на тях и да пробвам и такава.