Стоека, ако измислят бебе, което да не реве, ще се наредя на опашката за още едно.
Мъжът ти все едно от Марс пада. Ами, реве. Как по друг начин да изрази, че нещо не й наред?!
Щом и работиш, просто върши само най-нужното в домакинството. Ако трябва, купете миялна, сушилня и всякакви други улеснения. В съседната тема ме зарибиха и за робот, който чисти, въпреки че в момента си имам жена, която ми помага (но след щерката мога да пусна една кокошка да се нахрани от това, което е съборила на пода. Така че пак позачиствам. Но и това минава.).
Лили, не е от възрастта, от манталитета е. Моят мъж със сигурност е по-възрастен от вашите. И за съжаление, това е начинът на мислене на повечето български мъже. На повечето, не на всички. Това виждат като модел в семейството, това прилагат след години. Реплики от рода на "ама аз ти помогнах - изведох бебето на разходка (докато жената чисти, пере, глади, готви) или купих хляб (ще рече човек, че само жената ще го яде тоя хляб) - просто са показателни как все едно е дошла съседката да ми помогне, а не че това е наше общо дете и домакинство.
В Германия традицията им е такава, че вечерят филии и като ги гледам, живеят по-дълго от нас. Не че ме кефи, аз на друго съм свикнала, но няма да се повреди никой, ако си извади една лютеница и си изпържи три яйца сам.
Благодаря за статията, Лили! А истината не е ли някъде по средата?