Здравейте, момичета! След проведено Икси през м.Февруари тази година бих искала да споделя опита си, за да бъда от полза на тези, които йм предстои. Това в същност е първото ми ИКСИ, правих го в болница НАДЕЖДА при д-р Шефкетова по дълъг протокол. Стартирахме блокаж с Декапептил, след което с Гонал и Менопур, организмът ми обаче отговори прекалено добре на стимулацията и направих около 18 фоликула, което доведе до риск от хиперстимулация и се наложи да бъда два дни на вливки калций и да пия достинекс. Пункцията мина без проблем, изкараха ми 19 хубави яйцеклетки, от които 6 стигнаха до бластоцисти. Ттрансфера ми беше на 5 ден и то само на 1 ембрион, тъй като според докторката съм много млада, с безпроблемно функциониране на всички процеси, опасност от хуперстимулация при наличие на многоплодна бременност и много дребна по натура, за да износя две деца. Първоначално бях доста недоволна и обезверена, тъй като винаги съм мислела, че поне 3 ембриона трябва да ми върнат. След трансфера лежах 3 дни и не пътувах никъде. В останалите дни се върнах на работа, тъй като работя на бюро и не се натоварвах физически. На 4-я ден корема ми се изду леко, гърдите ми бяха напрегнати още от пункцията и до там със симптомите. Направих кръвен тест на 13-ти ден и резултата беше ЧХГ 169, на 15-ти ден направих и уринен, който показа бледа втора черта. На 18-ти ден ще направя втори кръвен, тъй като получих розово-кафяво течение от 13-ти ден, което не спира и до днес. Лекарката ми каза, че е нормално, но аз съм супер притеснена, въпреки че слагам 2х3 Утрохгестан... Някоя има ли подобно течение? Очаквам коментарите ви, защото просто ще полудея до сряда....