Добре дошла на shinzou! Хубаво е да има нови попълнения.
И аз да споделя по темата с тръшкането и падането. Макар че вече съм писала за нашите първи опити. При нас темпераментът си пролича още от раждането и засега няма промяна. Ани си е шило, с ходенето започна и тичането, не закъсняха и цицините. Сега за капак си имаме и ожулено чело, макар че този път я държах за ръка. Те и двамата не обичат да ги държа за ръка, все се дърпат, но Пепи е по-спокоен и предпазлив. Но май ще се окаже "скрита лимонка"
. Когато се усамоти някъде, значи е открил нещо, което бих му забранила да пипа. И помни
. Аз го премествам от "забраненото" място, залъгвам го с друго, казвам му "не", а той пак се връща след време. Ани започна да се тръшка, когато я отклонявам от нейните интереси, но засега това трае кратко. Или я заигравам с друго, или я оставям да й мине, или просто си я грабвам и отнасям, където съм решила
.
От няколко дни ги слагам на гърне. За начало поне седят
. Знам, че това е докато им омръзне, защото го имат за игра, но ще продължавам. Все един ден ще разберат за какво става въпрос. Ани беше много учудена, когато видя, че нещо отива в гърнето
. И не разбра защо мама толкова й се радва
. В момента целта ми е да свържат ходенето на гърне със съответните нужди, пък лека-полека ще се научат и да си казват. Не мисля да ги стресирам обаче, не гоня рекорди.
magi_st, все за теб се сещам, като се замисля за постоянното недоспиване. При нас няма нощни игри, но няма и нощ без будене и кърмене. Кърменето е вече като ритуал за успокояване, не толкова за хранене. Преди време пробвах и други начини, но те ме натоварваха повече. Мислех, че като се уморяват повече, ще спят непробудно, но не би. Добре, че сутрин си доспиват, та и аз да дремна, за да съм бодра през деня
.
За деформирането на главичката и нас ни посъветваха да привличаме вниманието на бебето в другата посока. Аз сложих музикалната въртележка отляво на Пепи, за да не лежи само на дясната страна. Сега не забелязвам главичката му да е крива.