Mousyt, честита годинка и два месеца и здраве, здраве пожелавам!
За другите ти неволи...да кажа, че знам какво ти е - няма да е съвсем вярно, защото когато бях в твоя сегашен "филм" - не работех поне. Но си имах други екстрички - разводи, ремонти, местенки, та нервите ми не бяха в най-доброто си състояние.
А и моето вампирче не спеше де... Докъм 3 и половина само пък - хич. Бившата ми свекърва да помага за дете - никаква я нямаше и още я няма... Веднъж-дваж годишно да го види за по няколко часа докато направи 3 години - това беше. След 3-тата, вземала го е 4 пъти. Веднъж около коледните празници миналата зима за почти 10 дни
(щЕх да припадна от изумление), после по принуда за 3 дни този февруари, че се тръшнах с една вирусна пневмония пред умирачка и нямаше как да мърда. И след това - 2 пъти за по 2 уикенда.
Майка ми - колкото може ми помага с него, последните 2 години - доста даже, ама то сега вече е друго. Той се гледа сам в общи линии, не е като когато беше малко бебе. Иначе до година и половина - една нощ не беше спал у тях, та реална помощ особена и от нея - нямах. Пък и тя все пак - такава й е работата и все е на работа, че не е въпрос на желание и нежелание да помага повече.
Споделям ти го това, за да ти кажа само, че - няма страшно, оцеляване - има, само по-добре става и ще става с времето. Спокойноооо!
А и ти си сама с детето сега временно, няма да е така още дълго, или вечно, не спирай да си го повтаряш това. Разбирам колко ти е трудно в момента, че всичко ти идва преко сили, че не е да ти идва така от глезня нещо... На моменти е просто нереалистично зле, така е. Ама...няма какво да се направи, освен да се изтърпи това и да се чакат по-добри времена. Май осъзнаването на този факт навремето ме вбесяваше в пъти повече и от умора и от всякакви други ядове.
Чувствах се като животно в капан, понякога вЕрно си мислех, че няма да стане по-добре никога, пък кой каквото ще да ми говори и...сгреших. Става по-добре и то доста и ще е скоро.
Кураж и здрави нерви ти желая за момента. Опитвай съвсем нарочно да си мислиш за всичко, което ти е ОК в живота, а обратното да го игнорираш максимално, ако трябва на лист си го пиши, абе...каквито номерца ти действат за "позитивна настройка" - всички пускай в действие. и това ще мине дето има един лаф, ама докато... Колкото и когато можеш - отспивай. Безсънието, когато е хронично ти е най-големият враг в момента. И на теб и на малкия. Знам защо го казвам.