Едит, и с двамата имах ядове с това НЕакане. При баткото сякаш беше по-леко положението, щото до свещички и дуфалаци не сме стигали, но го 3ахраних на 5м и половина първо с круша, че да го ра3хлабвам с нещо. С малката скоро и а3 тука се жалвах и след като 3 пъти слагах свещичка след 4-5 дневни пау3и, на 3м и дадох 2 дни по 1к.л. сок от ябълка - домашна наша си. Дето съм против даването на сокчета и ранното 3ахранване
От тогава си ака най-много пре3 ден, че и по 2-3 пъти на ден. не 3нам от сока ли е, и3растна ли го това 3апичане. Сега си е пак само на кърма и не се налагало да правим нищо по въпроса с акането. Но като правеше големи пау3и, акото беше по сухо някак - като гъъъъста лепкава каша, а сега си е типично бебешко. Ама как го обясних само
Според педиатъра ни, Дуфалак(лактуло3а) и сокче е по-добрият вариант от свещички, кли3ми и т.н., 3ащото с първите червата се "учат" да си вършат работата сами, а със свещички - стават лениви.
Бонболини, и Божидар не даваше да му мием 3ъбите, но не сме натискали. В един момент си свикна и даже сега сам си ги мие. Пускахме му филмчета - Маша и Благуните има серии 3а немиене на 3ъбки, ядене на сладко и после болящи 3ъби. Та и сега, като го примър3и нещо 3а миене на 3ъбите или се 3атръшка прекалено 3а 3ахарни храни, му напомням 3а Маша и 3а Гарбър
Не че е лишен напълно от сладкиши, ама всичко да е с мярка и да наблягаме на плодове 3а сладичко, или поне на нещо домашно приготвено.
При нас нищо ново - децата са добре вече, но още не смея да пусна пак на градина момчето ми 3аради грипа. Не че удома имам гаранция 3а отлично 3драве
Дано сме 3драви вече всички - и дечица, и големи. И една статия по темата с боледуването:
http://www.galerini.com/1041108310861075/25.
Сополи, кашлици, варицели, освен треска и живото застрашаващи състояния тук си ходят навсякъде болни, кошмарът на всяка майка в Бг! ама едни сополи зелениии, ужас!
То май така по-бър3о поне и3карват всичко и да се минават детските болести. Стига децата да нямат някакви по-серио3ни медицински проблеми. А и а3 мисля съм го споменавала вече - не виждам смисъл да ограничаваме детето от контакти след като се е ра3сополивило(ра3кашляло) - то е било 3ара3но поне 1-2 дни преди това, т.е. предало си е бацилите и вече карантината е бе3смислена. Освен това, сега питах 3аради грипа дето карахме, колко време СЛЕД сме 3ара3ни - ами още 20тина дни вирусът, макар и преборен е в орагни3ма, т.е. може да сме 3ара3ни. Ама след острата фа3а, децата - на градина, големите - на работа. Та голяма файда от карантината