Jbrul, не става въпрос, че някой ще замени АБ, ако вече се е стигнало до него, с нещо друго, става въпрос как да не стигаме изобщо до АБ, да предотвратим усложняването на боледуването.
Не го намирам това за наормално, да чакам вирусната инфекция да се превърне в бактериална и нищо да не давам през това време.
Ето миналата седмица Дани започна с тази кашлица още от понеделник. Във вторник го заведахме на лекар и нищо друго му нямаше - нито гърло, нито Т, гърди чисти и т.н. Предписаха му сироп за кашлицата, калциев глюконат и ериус.
Да ама аз като знам, че всяко боледуване му е с гърло, трябваше още тогава да почна да давам нещо, а не да чакам да дойде четвъртък и пак да отидем на лекар и вече да сме за АБ.
Знам какво ще ми кажеш, да не го пращам на ясла. Нямам избор вече.... Започнах с работата и добре, че засега е от вкъщи, че да успявам. Но когато и той е у нас, нищо не мога да направя.
А ти с тези таблетки, ще ме умориш Направо и уискито на таблетки, ако може да го вземаме
Аз идеално те разбирам за какво става въпрос Смайли, както и Неда и другите писали. И аз НЕ отричам спомагателната роля на билките и пр. природни методи, чак толкУ малоумна не съм.
Казвам само, че "предържането" с опити "природно" да се пресече дадено състояние, та да няма АБ - за жалост, хеле при малки деца - най-често води до прием на два и то за 10 дни. Съседката ми е от вчера в болница с малката, щото то било мед с вестници, хардал, сок от н'ам какво, "хомеопатия" - една неделя. При изписан АБ, ама не - няма да го даде, че детето пак пило АБ декември. Ми найс - сега не го пие - през абокат е в болницата + други "екстри" вкл. и "Вентолин".
Разбирам те, ама как те разбирам по тези въпроси като майка - идея си нямаш. "Хапала съм се отзад" от яд и безсилие, че на всичкото ми старание, живеене на село за огромни периоди, хранене с каквото трябва, възможности да го държа изолиран в пикови за болести периоди - твърде често (според мен) опираме до АБ, като единствено възможно и адекватно решение накрая (не като застраховка). Едва ли ма "имуностимулатор" - от аптеката, "народен", който да не пробвах - файда йок. А го полази вирус - тръгва задния ринит. Тръгне ли...СЕДМИЦИ съм драпала да се оправи с консервативни методи - капчици, нещо откашлящо... Еми и месец така се е влачил и накрая набримчи темепературите и айде АБ пак. И за к'во го мъча месец - не е ясно.
В случая на моя Дани - поне имам отговор защо става така и то отдавна. Веднъж проблемът го реших - насладих се на резултата - година здраво дете (без ряпа, бъз и пр.), вирусите "на крак" за два дни и пей сърце. При него всичкото е от третата сливица. Сега като пак прорастна - пак стана мазало. Ама поне знам как да реша проблема - както миналия път ще е, а вече на 5г. - тя не е толкова активен орган и няма пак да никне пущината.
В случая - може да се каже, че "имам късмет", защото знам причината и мога да я отстраня. И да, наясно съм, че при твоето дете - причината може да е съвсем друга. Просто споделям, че не е ли ясен източника - на челна стойка да застанем - ситуацията е повтаряема, за жалост - с години повтаряема.
Аз
Смайли съм последният човек, който ще ти каже "да не го пращаш на ясла". Не защото това не е малко от малко помощ при разклатеното му здраве, а защото знам добре каква е "цената" да можеш да не го пратиш детето си на ясла/градина в подобни ситуации.
Повярвай ми - отстрани сигурно изглежда, да съм "голяма късметлийка", че можах да си седя 5 години в къщи, но всъщност - бих дала какво ли не, за да го нямам точно "този късмет" и да имам друга по-добра опция. Нямам я засега. Силно се надявам до края на тази година нещата по въпроса да са други, стискай ми палци.
П.П. Има "уиски на таблетки" бре! Просто търговските наименования са му други и се купува със зелена рецепта, не е да няма
Ама аз съм старомодна и засега го джуркам в оригинал. Като заместител на ряпата - спиртоса вирусите, или поне ги опиянява до степен - да забравят за какво са дошли.
Хубав ден момичета и да сте здрави - вие и децата!