М-и, за пъпните хернии нашата док каза да я обръщам по корем често. Така можело да се оправи и да избегнем лепенките и като , че ли вече след няколко седмици, обръщайки я по корем сякаш взе да се оправя хернийката. Ще видим и утре какво ще каже док, защото сме на ДК и ще й бият и първата ваксина след родилното.
Tanita, и моята бебка се роди с ниско тегло 2700, изписаха я 2,520. Ние сме на смесено хранене от самото начало, така и не можах да постигна да минем само на кърма, защото тя е в сънен период при храненето вече доста дълго и не суче достатъчно и ме принуждава да й давам шише. Заспива на 5-та минута, и на шишето ми е заспивала колко пъти, така, че не се притеснявай. Явно когато са с по-ниско тегло много лесно се уморяват и заспиват.
Ние общо взето имахме големи проблеми с храненето преди 10 дни тя отказа да суче и не пиеше и АМ. Смених АМ, отначало не го искаше и него, защото вече прави разлика с кърмата и иска само кърма, но пък и не искаше и да суче, защото свикна от шишето да става бързо. Но, сега започнах да я кърмя отново често и тя започна пак да суче, особено като е сънена, а и през нощта сме само на кърма. Последните два три дни стигнах до само 2 шишета АМ на ден, но тъй като тя заспива на гърдата и не суче достатъчно, не се нахранва и пак и давам и шише. По цял ден се храним, просто с това заспиване се храним с часове. Иначе какво ли не опитвах, даже бях започнала и да се цедя и да й давам кърмата от шише, но тя после не искаше друго, освен кърма в шише, а тя и не е била и достатъчно по това време. Ако, някой от мамчетата е имала подобни проблеми при смесено хранене ще се радвам да сподели. Аз искам да продължа да я кърмя колкото се може по-дълго, докато имам кърма, но, това че не суче достатъчно, макар и често да се опитвам да я кърмя, ще доведе до намаляване на кърмата. Освен да започна да се цедя, ама пък да я хвърлям кърмата после хич не ми се иска. А, от шише да й давам ще свикне пак само така. Приемам всякакви съвети, момичета. Спокойна вечер!