Ефра,направо съм родила. Тя моята госпожица е с характер и въобще не си дава зор
Просто не желая да се намесвам в темата за алкохола,защото първо съм бъдещ лекар и второ съм бременна. На теория е забранен,ама то и шоколадът е забранен по време на кърмене. И какво да направя като гледам моите познати как не спазват правилата на практика- да ги заклеймя ли? Всеки сам си решава.
За себе си преживях някакси тази бременност без алкохол - има безалкохолна бира вече,за наше щастие. Не съм се ограничавала по никакъв начин,просто не ми доставяло удоволствие това да пия дори и по малко истински алкохол.
Но пък вижте темата за кафето...мои колеги всеки ден ми се караха като ме видят с кафе в ръката. Да,пиех по 2-3 кафета седмично от 4-8 месец. Бремеността не е болест,има ограничения,но все пак не е болест.В останалите месеци просто не ми се е пиело.Съобразявах се с кръвното ми основно. След като то беше 90/50 и по-ниско, не виждах нищо лошо да си позволявам кафето в умерени количества,но честно казано ми се отщя след стоте забележки на колегите ми - "ама как така ще пиеш кафе! Бебето ти ще бъде хиперактивно!" Дразнещо е,затова предпочитам непоискани съвети по темата кво може и кво не може да не казвам.
Това не важи за цигарите. Тук съм твърдо против бременната да пуши или да се пуши около нея.
Но нека сменя темата и ви разкажа моята луда глава какво сънува ( в пресекулките сън) тази нощ. Имах някакво кървене и бях на лекар,при което лекарката реши да ме прегледа по доста интересен начин- през устата и ушите някакси да стигне до матката.
.
Аз от два дена не приемам никакви медикаменти вече и с чувствам прекрасно (изключвам спазмите по цялото тяло) , даже вчера след като с йоли обсъдихме темата за кърменето ,ми потече коластра или нещо подобно.
Утре съм на преглед и ще го мислим това раждане,все още не е решен метода. Петък бях и я измерихме 3,400 кг. Предполагам повече няма да наддава. Аз от 3 седмици си стоя едни кг,даже май съм смъкнала някой друг грам. И така
Найстина бъдещи бременни,гледайте си живота и правете това,което ви носи удоолствие. Аз например ходя да помагам на мъжа ми в цеха за мебели. В 9 месец..е ,да,ама там се чувствам добре.
Приятна неделя ви желая