0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #820 -: Декември 13, 2019, 20:17:39 pm »
Хрис успех, стискам палцииии!
« Отговор #821 -: Декември 13, 2019, 22:42:47 pm »
Хриси честит ти цикъл ! Желая ти този цикъл да е последния за 9 месеца ! Стискам палци 🤞🤞🤞
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #822 -: Декември 13, 2019, 22:59:35 pm »
Хриси, страхотна дата имаш за последен менструален цикъл. Нали знаеш после питат такива неща докторите, за да ти сметнат термина - петък 13 няма как да забравиш. :lol:
Успех, момиче!
« Отговор #823 -: Декември 13, 2019, 23:12:12 pm »
Хрис, честит цикъл! Стискам палци, лек път и дано всичко мине както трябва и скоро да се похвалиш! Нали по Коледа стават чудеса!
« Отговор #824 -: Декември 14, 2019, 03:37:19 am »
Дюбрютрю ☕.
Благодаря, ви за подкрепата  :bighug:
 Ще випиша като имам интернет.
Pesheck, аз съм от малкото хора на които петък 13 е любима дата и когато черна котка ми мине път съм на седмото небе  :D
« Последна редакция: Декември 14, 2019, 03:43:18 am от Hris_80 »
*
« Отговор #825 -: Декември 14, 2019, 06:58:19 am »
Хрис, лек път. Стискам палци и съм с вас! Успех!

« Отговор #826 -: Декември 14, 2019, 12:52:21 pm »
Минах прегледа. В десният док се вторачи повече, но  каза, че няма. В Левият първо каза два, после се поправи на три.
 Хапваме сега и се прибираме.
 Почнахме стимулацията.
*
« Отговор #827 -: Декември 14, 2019, 15:59:49 pm »
Хрис,повече от добре си.Аз също разчитах на единия яйчник,другия даде само 1Я,стимулацията там ли ще я правиш или се прибираш сега?
Много успех ти пожелавам!
« Отговор #828 -: Декември 14, 2019, 18:03:31 pm »
Хрис, много се радвам за теб, успех ти желая!  :goodluck: :goodluck: :goodluck:
На мен също вчера ми дойде цикъла и днес отидох в клиниката да ме видят. Моята лекарка я нямаше и ме прегледа друга. Всичко е наред вече за трансфера, но когато обясних, че ме притеснява да приемам естрофем, заради кавернома в мозъка ми, лекарката каза, дали съм наясно, че и по време на бременността се увеличава много този хормон, свързан с плацентата и дали имам становище от невролог, че изобщо мога да съм бременна и това ми състояние няма да доведе до нарастване на образованието в мозъка. Направо ме шокира. Моята лекарка никога не ми е казала нещо подобно, тя има документ за кавернома. Сега ще ходя на 20.12 отново на преглед и ще видим какво ще ми каже моята, но доста съм спек.
*
« Отговор #829 -: Декември 14, 2019, 18:45:47 pm »
До сега никой не ти е казвал, че има проблем да си бременна.
Аз съм на мнение, че ако има естествена О и добра лигавица, а и вече са правени неуспешни опити със същия подход- трябва да се мине на минимално стимулиране и да е близко до естествения цикъл.
Говори си с невролога и той да напише черно на бяло какво трябва и какво не трябва да правиш.

Хрис, добре са 3-4. С какво ще те стимулират и кой ще те следи?
*
« Отговор #830 -: Декември 14, 2019, 20:42:34 pm »
Благодаря много за пожеланията, момичета. Ние днес се прибрахме и преглеждам печата.
Хриси, първо честит ти рожден ден с 2 дена закъснение и най-вече честито ти ходене в Турция. Всички палци са стиснати.
Лина, пробвай Нарине лейди. Скъпи са, но според мен са доста добри. Поне аз се чувствам добре.
Да ви помрънкам и аз. Иде ми да зарежа всичко, казвам ви. Знаете, че вече не се надявам на чиста микробиология, не се надявам на чудеса, искам само безсимптомна бактерия, за да мога да замина поне до Турция. Запазих си час за вторник в Торакс за микробиология. Обнадеждена за приемлив резултат от рода на липса на левкоцити. Нямам оплаквания и вече планувах как януари ще пиша на координаторите в Турция и днес 23ти ден от цикъла съм с видимо зацапване. На 19ти ден може би пак имах, но не бях сигурна, на 21 ден имах нишка кръв пак. И другите месеци ми зацапваше, но никога не е започвало от толкова рано.
Знам за няколко опции: ИЯР (имам 3.1 АМХ от май), нисък прогестерон, лоша група на цитонамазката (нося ЧПВ, но последната ми цитонамазка е от март месец), полип, ендометриоза, хемолитична бактерия, ПКЯ. При всички положения кървене никога не е нещо хубаво. Ако не ми дойде цикъла, във вторник ще пусна микробиология и цитонамазка. Утре въпреки, че ще ми е 24 ден ще пусна прогестерон, ако е драматично нисък, то ще си личи.
Надявам се, че е прогестеронът. Никога не съм имала зацапване, появи ми се за 2-3 месеца след трансфера. След това 2-3 месеца се нормализира цикъла и сега от 3 цикъла пак ми зацапва. В плюс един месец ми подранява, един закъснява. Дали мога да разчитам, че е прогестеронът след като зацапването се появява винаги във втора фаза на цикъла (този месец доста рано, на 19 ден). Извинете, че стана толкова дълго и досадно, но ми е притеснено. А тялото ми просто не ми позволява да си почина от лекари и болници. Така ми е тръгнало след трансфера, казах си, че искам почивка и все нещо се случва.
Иначе на екскурзията много добре си прекарах. Само с Мишо няколко дена. признавам си, че сладко и алкохол не докоснах, но кривнах от диетата с глутенови баварски претцели,  доста пъти. Че и месо проядох, то тези наденички. Според Мишо не, че не обичам месо, явно проСто бе обичам кофти месо
« Последна редакция: Декември 14, 2019, 22:08:33 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #831 -: Декември 15, 2019, 10:04:23 am »
На мен направо май ще ми дойде, рано е 24 ден. Или имам силно зацапване, не мога преценя. Ако се засили, Във вторник ще ида да пусна хормони и ако д-р Даскалов има свободен час за фоликолуметрия, ще си запиша час за преглед, за да се проследят и да пусна един прогестерон на правилен ден. Не мога да преценя кога ми е първи ден от цикъла вече. Миналия месец имах 7 дена зацапване. Един ден нищожно, един ден повече и реално ми дойде чак на  34 ден. Може и сега да е същото и се обърквам кога да ида на лекар. Двуумях се към кого да се обърна, все пак от година и половина съм в Ню Лайф, но само за това да чакам при Петрова особено като не се вижда на хоризонта трансфер, някак не ми се връзваше. От друга страна не съм ходила при д-р Даскалов от година и половина и ми е неудобно да му губя и на него времето, достатъчно му е натоварено. Но ще се възползвам от това, че д-р Мели ни нарича все още техни пациенти и ще си запиша час. Другия ми вариант беше предишния ми гинеколог, който ме беше диагностицирал с липса на овулация и кистозни образования и веднага под ножа с Клостилбегит. Нищо, че просто бях ранна овулация, въпросните кистозни образувания бяха всъщност жълто тяло.
« Последна редакция: Декември 15, 2019, 11:39:39 am от teri_90 »
*
« Отговор #832 -: Декември 15, 2019, 11:45:13 am »
Тери, как не му пи едно греяно вино. Пиеш, не пиеш- все тая. Поне малко се отпусни. Радвам се, че сте изкарали добре.

Не се занимавай да ходиш при други щом имаш Даскалови на една ръка разстояние. Аз съм ходила 2 пъти за 2 години и пак се чувствам техен пациент.

Не мисли за И/НЯР. Не това е случаят.
Според мен нещо О и прогестеронът ти правят номера.
Освен това, при теб факторът психика играе голяма роля. Колкото и да се опитваш да се абстрахираш, реално все нещо правиш- мериш пх, зацапвания и тн. Аз много често си мисля, че при теб е поне 50% психосоматично всичко, което ти се случва.
Обади се на д-р Даскалов.

« Отговор #833 -: Декември 15, 2019, 13:36:34 pm »
 Pav-la, пет дни ще съм  12.00ч ( Бг време) Гонал 150, 18.00ч (Бг време) Мерионал 150.
На 6 ден ( 19.Дек.) съм на преглед в Турция.

Тери, благодаря за пожеланията :-).
Ти щитовидните хормони ги провери и са добре. Киста, задържан фоликул, ако нямаш остава да провериш прогестерона как е.
« Последна редакция: Декември 15, 2019, 13:42:06 pm от Hris_80 »
*
« Отговор #834 -: Декември 15, 2019, 18:54:04 pm »
Teri според мен няма място за притеснение относно това дали да отидеш при Др Дадкалов, отиди при лекаря при койти ще се чувстваш спокойна. Бе си пускай никакви изследвания на свия глава, така или иначе като отидеш при него той ще ти пусне каквото е необходимо.

При мен все още цикъл няма, вече 35 ден, направих два теста отрицателни, подържам БТ 37.1 - 37.4.Приемам дуфастон 3×1 и утрогестан 2×3 вагинално, възможно ли е от тях да подържам тази БТ. Даскалов ми ги назначи след хориомона и каза да ги приемам до начало на следващ цикъл. Преди седмица ме заболя адски много кръсто след това корема така ме болеше все едно ми е дошло, реших, че ще ми дойде и пак нищо не е станало, но уви... От време навреме усещан няйакво придърпване ту от ляво, ту от дясно....
*
« Отговор #835 -: Декември 15, 2019, 20:41:04 pm »
Хриси, как сте в Турция ли сте или ще ходите на 6ия ден? Аз доколкото знам сега (да дава Господ) ще ти замразят ембриони и след това ще имаш ЗЕТ. Питай ги, докато си там всичко. Как ще те следят за ЗЕТ-а например, пак ли трябва да ходиш за 2 седмици. Мисли една стъпка напред и задавай въпроси. Чета из темите все някакви списъци с отворени аптеки през уикенда (тоест има и затворени), някакви паникъосани жени, търсещи лекарства. Така че активно следи отворените аптеки, странно ми е, че ви карат сами да си купувате лекарствата или поне с такова усещане оставам.
Сега осъзнах, че вие май ще си изкарате Коледа на екскурзия в Турция. Две в едно.
на мен пак ми изчезна зацапването. Тоест не ми дойде и днес. Аз все пак ще се опитам да си запиша час за др Даскалов. При мен нещата на 100% са психическа основа. Появиха се тези проблеми след неуспешния ЗЕТ, след това за 3 месеца изчезнаха и сега като се скапах от работа се появиха пак. Естествено и едната година полуподтисната овулация доста ще е дала отражение, но ще го коментирам с доктора.
Мц, според мен отдавна е трябвало да спреш лекарствата. Вероятно не си разбрала нещо доктора. Кога ти биха хориомона? При овулация към 14ия ден в общия случай вече на 100% щеше да знаеш има ли бременност или не. Ти приемаш ударна доза Прогестерон в момента. Подобна съм приемала аз след инвитро процедура. Има жени, на които цикълът въпреки Прогестеронът им идва, но май повечето са като мен и докато не спреш Прогестерона, дотогава цикъла няма да дойде. По стечение на обстоятелствата така на мен  ми поддържаха цикъла 41 дена. И той сам изооообщо не дойде. Поддържах висока БТ (от голямо количество Прогестерон), спрях лекарствата и след 4 дена бях със спад в БТ и цикъл. Сега ти говоря в общия случай и овулация на 14 ден, ако ти е била примерно на 22 ден, не ми обръщай внимание. Но ако си от общия случай, или си припомни точно какво ти е казал доктора, или отивай, защото трябва да спреш лекарствата по някое време.
« Последна редакция: Декември 15, 2019, 21:07:26 pm от teri_90 »
*
« Отговор #836 -: Декември 15, 2019, 22:06:24 pm »
Teri, много ме притесни, много добре си спомням когато лекаря ми каза "от днес започваш с дуфастон и утрогестан до начало на следващ цикъл или до положителен тест за бременист". Овулацията ми изобщо не е на 14 ден, а чак на 18. Когато ми поставиха хориомона бях даже 19 ден.... сега супер много се притесних, дали да ги продължавам....
*
« Отговор #837 -: Декември 15, 2019, 23:21:34 pm »
Чак толкова не се притеснявай. Не е нищо страшно. Направи си кръвен тест след два дена и ако не ти идва цикъла, прецени как ще действаш. На мен не ми идва, когато съм на прогвстеронова терапия и при сигурен отрицателен кръвен резултат, ме карат да спра лекарствата и след 4 дена винаги съм в цикъл. Не се притеснявай, просто направи кръвен тест тези дни пак. При овулация на 18 ден и късна имплантация да е имало след ден два вече теста трябва да е категоричен
*
« Отговор #838 -: Декември 16, 2019, 00:04:51 am »
Днес ми е 16 ден след хориомона, утре ше пусна кръвен, някъде бях чела, че домашните тестове се правят 14 дни след поставяне на хориомона, аз ги направих преди това..... тоест продхлжавам да се надявам чудото да е станало. Утре ще се разбере.
*
« Отговор #839 -: Декември 16, 2019, 08:42:07 am »
Момичета имам почти пълна кутия със сашета на Cycle balance, ако някой я иска да ми пише подарявам я.