0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #860 -: Декември 16, 2019, 23:57:43 pm »
Тери, какво е това 10 на 2ра? Не разбирам. Как да й огранича раЗпространението- още АБ ли имаш предвид? Ох, туй чудо как ще се разкара от матката... ай, ай, ай!  Чудесна идея( и за Турция инфото и за обяда) . Аз покрай мойте безглутенови и беззахарни почерпки гледам, че хората доста им се кефят, защото си мислят, че са много ниско калорични или без калории иЗобщо. Винаги имат успех, а аз не съм някой скрит Шеф Манчев :))) Защо не наблегнеш на десертите ти и едно основно ( за да знаеш, че ще имаш какво да ядеш).     Допълнение: Няма ми го акъла никъде, с тези разправии мойте. И според мене сега си го засечи за първи ден цикъл и ще можеш да пуснеш прогестерона на точна дата и после и МБ. И аз трябва същото да направя. Ще видя на коя дата от мц се пускаше прогестерона. Ще го заръчам наринето. Ще видя и утре листовка онлайн. Почвам да се чудя за биопсия дали има смисъл, но пък на последния преглед ме гледа на клоплоскопа мисля ( едно , където виждаме на камера вътрешната част на влагалището и каза, че не вижда нищо притеснително). Абе забърках се, Тери. Почнах една тема да чета в мамата и ми е лошо вече- завъртя ми се главата.  Тъкмо да те питам носиш ли коланчето и ми го няма- ставам да търся!
« Последна редакция: Декември 17, 2019, 00:06:29 am от Lina88 »
*
« Отговор #861 -: Декември 17, 2019, 00:07:42 am »
Аз бих изпила още един антибиотик. Най-вероятно причината, поради която моята среда не се оправи е, че бях на много и все кратки антибиотични курсове. И всяка микробиология показваше изнемощяване на бактериите. И като им дадях 10 дена почивка и се появяваха с пълна сила. Трябва ударен курс, докато ги избиеш. Разбира се ударния курс да не е като при мен 17 курса антибиотик, но на мен 3 ми се струват сега като нищо, стига да са правилно проведени. Аз бих изпила още един антибиотик с паралелно Гинофит и ако пак са там, тогава бих му мислила. Моята Уреаплазма не даваше никакви симптоми и вече се чудех да не съм от 10% процента, които си я носят за цял живот и не се води вредна за тях.
Иначе Маги Мей беше с Уреаплазма, дали не й направиха и първото инвитро в Надежда с нея, може и да се лъжа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #862 -: Декември 17, 2019, 00:15:10 am »
Да, знам че не е толкова страшно 3 курса, но нали помниш, че бях писла, че преди години имах постоянно течения и нон стоп нещо излизаше на МБ и после горихме образуванията с лазер- биопсията показа чпв 16. Това беше бая време ходене по мъките. Тогава съм го мислела финансово, най-вече, защото бях сама с баба и детето. Страх ме е че пак влизам в този филм и съм притеснена. Ебати, как може цветна снимка да ми пуснат без тези изследвания. Може и да не е била в матката. Е, вече е най-вероятно. Иначе по повод чпв-то Доктора, след като ме огледа с тази камера, каза че е добре е изчистено като е горено и няма смисъл да пускаме за ЧПВ. Фемофлора кога би имало смисъл да го пусна?

Добавка- м/у другото бях на зъболекар да ми вземат мярка за шини, че са ми криви зъбите и да направим място за един имплант, ако стане. Зъболекаря ми вика, айде бе , кой месец си ? Грам не ти личи . И аз му казах на две-на-три к’во що... той също каза, че негативни неща чува за Надежда... Че всички са на конвер и така.
« Последна редакция: Декември 17, 2019, 00:18:26 am от Lina88 »
*
« Отговор #863 -: Декември 17, 2019, 00:27:13 am »
С уреаплазма не бих подновила опитите.
Макар да е отрицателна мб на мъжа ти, Лина, той също трябва за мине курс. Азитромицин и доксициклин са основните или флуорохинолони.
Курс от 10 дена не върши работа. То седмица ще пие мъжът ти само.
Мъжът ми имаше, аз не. Минахме и двамата АБ курс. Ако се разровя ще мога да дам подробности.
Безсимптомната не е проблем, освен при бременност. Там вече има риск.

Каквото е във влагавището може да е и в матката. Та не е херметически затворен орган. ЦС не е такова опасна. На много места се пият само АБ и се санира добре. МБ не се пуска.
Тук навсякъде е така, примерно.
« Последна редакция: Декември 17, 2019, 00:31:42 am от Pav-la »
*
« Отговор #864 -: Декември 17, 2019, 09:19:11 am »
Teri, страхотба идея за обяда, браво! А относно микробиологията ще я пуснеш след цикъла. Решила ли си вече, при Дазкалов ли ще ходиш. Аз си чакам моя цикъл и се чудя след това какво следва, дали може да повторим таймирания цикъл и колко често може да се слага хориомона. ММ след нова година ще пусне нова СГ, тъкмо ще са минали 3 месеца от приема на витамините, които поръчахме от Турцуя. Наши познати правят инвитро там и са им ги изписали, дали са мниго добър резултат.
*
« Отговор #865 -: Декември 17, 2019, 09:29:17 am »
Lady, аз също мислех да си взема фертила, но съдържанието на йод ме спря, понеже ми е високо тсх-то и приемам еутирокс. Приемам само иногинол, но честно казано резултат нееиждам.
« Отговор #866 -: Декември 17, 2019, 11:33:03 am »
Момичета, имам останали 13бр. Фраксипарин, неофолик мета - 33бр. таблетки, кронон - 1 кутия (6бр.), ампули тотема - 4бр., регулон - 13 таблетки и мостра prefert gel, ако някой има нужда ги подарявам. Всички са в срок на годност.
Редакция: оказа се, че имам общо 19бр. Фраксипарин и инофолик 25 сашета.
« Последна редакция: Декември 17, 2019, 12:31:36 pm от Mihaela Viyacheva »
« Отговор #867 -: Декември 17, 2019, 11:34:17 am »
Мише фраксипарина колко е 0,3 0,4?
*
« Отговор #868 -: Декември 17, 2019, 11:45:48 am »
Тсх може да е висок и породи ниски нива на йод. Аз също пиех фертилейд про и левотироксин. Не ми е било проблем за тсх.

Мише, ти кърмиш. Доизпий си фолиевата.
*
« Отговор #869 -: Декември 17, 2019, 11:45:58 am »
Мен ме няма няколко дни, а вий какво чудо сте изписали...

Хрис, честит ти цикъл, ходене в Турция и започната стимулация. Тоето Коледно чудо иде!
Тери, аз другите неща не мога да коментирам, но не бих си правила експерименти с други доктори при положение, че Даскалови са ти под ръка. Аз си мечтая само за такива доктори на толкова близко разстояние, ама не би.
Лина, аз ти казах - бързаш много. Коледа иде, успокой малко топката, наслади се на празниците (колкото и да е трудно) и си пий антибиотика. Според мен с един курс няма да стане.

При мен най-накрая има хубаво развитие на нещата. Мисля, че успях да си намеря свестен гинеколог, който да не ми повтаря само, че всичко било наред и ще си забременея ей сегичка без проблем. Изслуша ме много внимателно, което ми беше важно и направихме план за действие. Каза, че според нея това, че в момента резултатите ми от кръвните са положителни за АФС е заради това, че реално аз съм била бременна по време на изследването, което го доказва и стойността на ЧХГ след кюртажа. Отеделно твърди, че всичките ми проблеми, като кръвното и т.н. са от оставената плацента.
Разбрахме се, че ще чакаме да излязат новите резултати за АФС и тогава ще говорим в детайли за забременяване. Принципно ми препоръча ин витро, но аз й казах, че в Испания не мога да правя заради селекцията на ембриони. Просто няма как да позоволя да унищожават ембриони, само защото били некачествени, като това дори не е сигурно. Докторката ме разбра де и каза, че ми предлага таймиран секс с Кломифен (мисля че така беше на български). Правим 6 месеца това упражнение и ако не стане, отивам във Варна да си прибера замразените ембриони.
Оставам опцията за Варна като последна, защото логистиката ще ми е много сложна, а и детето трябва да е с мен, а мъжът да работи. Та искам да товаря детето с тези неща само ако е крайно наложително.

Вчера бях и на нефролог. В частна клиника. И тук съм доволна. През януари ще ми сложат машинка, която ще ми мери кръвното нон стоп за 24 часа и тогава ще преценят дали и какви лекарства за кръвно ще ми дават. Ще ми направят и ехография и ЯМР пак през януари, а не след 6-9 месеца. Така че в края на другият месец ще имам становище от нефролог дали мога или не мога да забременявам безопасно за мен и бебето.

Реално се очертава, ако всичко е наред да съм при вас отново през март.
Дотогава имате време всички да сте бременни, да се отишли в бременната тема, да сте почистили, изтупали килимите и възглавниците и да ме чакате!
Туй то, направих ви плана - действайте  :D

26.09.2019
« Отговор #870 -: Декември 17, 2019, 11:56:37 am »
yanicka много се радвам за хубавите новини ! Сега остава всички изследвания да са наред и после в бременната тема ! Извинявам се че не се включвам често,но наистина не знам как да помогна,и затова не пиша ! Успех на всички.
*
« Отговор #871 -: Декември 17, 2019, 12:19:12 pm »
Yanicka, как така ще те стимулурат с кломифен в продължение на 6 месеца, до колкото знам този кломифен (клостилбегит) неможе да се пие повече от два пъти, тъй като изчерпва яйчниковия резерв.
*
« Отговор #872 -: Декември 17, 2019, 12:31:19 pm »
Яничка, то за АФС си е така. Хубаво, че си попаднала на човек. Аз 6м кломифен не бих пила на тези години. Това е максималното в живота.
Инсеминация не може ли?
Ямр на кое ще  ти правят?
Холтер само за АН или и екг ще правите? Ако може и за екг.

Успех на всички.
*
« Отговор #873 -: Декември 17, 2019, 13:10:26 pm »
Яничка,не може ли да се таймира и стимулира тоя секс с друго?Аз кломифен не че съм пила,но от прочетеното за него и не бих.Не и толкова време.
Тери,много ти е добра идеята,завърти една баница,една картофена салата с пържени кюфтета и си ти.Класика в жанра😉
Чета всички твои вълнения,много се надявам за теб💓💓
*
« Отговор #874 -: Декември 17, 2019, 13:15:40 pm »
Ами то момичета това ще ми е. Говорихме с докторката, че ще ми заминат яйчицата. Не забременея ли следващата година и край. Не мога да си рискувам бъбреците след 40, все пак имам едно дете за гледане. А няма как да я гледам пълноценно, ако през вечер-две съм на хемодиализа.

Павла, ЯМР на бъбреците ще ми правят. Машинката не знам какво точно ще мери. Аз за кръвното разбрах, че е. Ама може и ЕКГ да има. Доктора каза, че му трябва седмица да анализира данните след като я свалят. МАПА се казва тук.

Забравих одеве да напиша, че януари и до България ще ходя да пусна вродена и придобита тромбофилия. Втората знам, че ще я правят пак тук, но искам да имам и резултати от България.

26.09.2019
*
« Отговор #875 -: Декември 17, 2019, 13:42:37 pm »
Яничка, какви са ти съображенията за ембрионите точно? Написа "няма как да позволя да ги унищожат", което малко ми наподобява моите усещания.  Имах 7 ембриона и бях решила, че ще останат ей така криоконсервирани и четях мога ли да ги даря, какво да ги правя и т.н., защото не исках да ги унищожат. Та в този ред на мисли, ако забременееш сега, това ще се случи и с ембрионите във Варна.
Аз бих си направила инвитрото, Клостилбегита за мен изобщо не е надежден. Колкото момичета тук сме го пили, на всички ни правеше само по един фоликул. Със същия успех ще си пиеш добавки за качество на Я.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #876 -: Декември 17, 2019, 14:53:15 pm »
Това е много лично, но защо не искаш да предпазиш бъдещо дете от тежко заболяване? Аз на твое място бих направила всичко, за да мина по тяхната система за инвитро.
Останалите ембриони можеш да дадеш за науката.

Аз с кломифен направих 3, но странно големи бяха.
« Отговор #877 -: Декември 17, 2019, 15:35:40 pm »
Круела, 0.4 е фраксипарина.
*
« Отговор #878 -: Декември 17, 2019, 16:17:04 pm »
Тери, Павла, много ми е сложно да го обясня.
Като начало - ембрионите във Варна така или иначе са с подписана декларация за даряване за медицински цели. Няма просто да ги унищожат. А тук питах и със сигурност “негодните” ги унищожават. Няма друга опция. Поне в частните клиники. А аз в тая нашата държавна болница за ин витро не отивам. Те едно просто абразио не можаха да направят,та какво да говорим за ин витро.
Мисленето ми е малко странно, знам... но съм такава. Какво да направя. Ако мен ме бяха селектираши като ембрион, или дъщеря ми - ми нас просто нямаше да ни има. Ами ако един от унищожените ембриони има потенциална възможност да открие лекарство за рака, или измисли платка за компютър, която да позволи изграждане на космическа станция, на която могат да живеят хора, или пък измисли безопасна пластмаса... не казвам, че
е ще е баш моят ембрион, ама има потенциална възможност. Искам да кажа, че не съм аз човекът, който да решава кой ембрион да живее и кой да умре.
Преживях наследственото прехвърляне на болестта когато забременях и родих дъщеря си. Вярвам, че до момента в който тя или евентуално бъдеще бебе ще имат проблеми с бъбреците - вече ще са измислили как да регенерират органи. Вече се правят тестове все пак.
Не мисля, че успях да опиша пълният обхват на мислите си, но поне се опитах.

И да не забравяме, че в уравнението с решенията за бебе обичайно са намесени двама. Моят мъж второ дете не искаше. След целият ужас, който преживя заедно с мен сега, изобщо се чудя как склони да пробваме пак. Но за ин витро е категоричен, че няма да се прави и това е. Евентуално можех да го навия, ако правим финансиран от държавата опит. Но и това е в сферата на научната фантастика.
Той има ужасен брат, който нон стоп се меси в нашият и на свекървата живот. В нашият по-малко де, защото не му се позволява, но се опитва доста усилено. И мъжът ми не иска да дадем един куп пари, за да родя дете, което би се отнесло по-същият начин с дъщеря ни. То това не е сигурно де. Може да няма такъв проблем, може тя да стане лошата. Божа работа. Но аз го разбирам. Имаме едно дете, той е щастлив с него и иска да му осигури най-доброто и затова се бори.

То пак станаха едни обяснения... ма се надявам поне малко да ме разбрахте.

А иначе за хапчетата - аз няма да се правя на упорито магаре. Ако не правя добър отговор, няма да се блъскам насила да ме тъпчат с лекарства. Даже още съм в процес на обмисляне да пробваме 3 месеца само с проследяване на овулация. Все пак дотогава ще съм пила 3 месеца FH Pro-то. Но имам време да го мисля де. Тя докторката ми даде само опция. Каза, че ще я говорим като излязат всички изследвания. Може пък за това време да измисли нещо друго.

26.09.2019
*
« Отговор #879 -: Декември 17, 2019, 16:57:01 pm »
вибрамицин изписаха 10 дни, 2 х 100 мг.  Това от АГ на КИРМ, Пловдив. Чакам да се включи и моя си АГ да обсъдим и решим дали ще е това. Доколкото четох при Авелокса, с който правих 10 дни , активната съставка е моксифлоксацин . При вибрамицина, активното вещество е доксициклин. Това май са различни неща. Чудя се дали мога да си взема проба и да ми направят антибиограма. Чета различни неща- че за парвума нямало антибиограма.. не знам https://www.lina-bg.com/bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B8-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B0 в тази лаборатория Лина, уж правят. Някой ползвал ли я е?
Павла, от КИРМ ми казаха изрично, че тези АБ увреждали спермата и щом било чисто няма как да е етично да се изпишат. Не знам. Чакам си моя лекар, дето ме изроди да ми каже какво що.
Яничка, а този препарат няма ли алтернатива. Де да знам, нещо дето ти понижава резерва, струва ли си? Няма ли алтернатива? Тези апаратчета, дето мерят 24 кръвно налягане, колега ги ползва и каза, че най-после с тях са успяли да му натъманят хапчетата. Добре е , че ще сложиш. А аз, още в началото като ви казах за бактерията, бях писла, че грам не съм настроена от 1 път да се излекува...такова ми беше усещането. Дано сега върже, А, много странно от КИРМ казаха 21 дни след АБ контрола- не е ли бая? НАвсякъде пише поне 10 дни.