0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #880 -: Декември 17, 2019, 17:06:20 pm »
Прекалено е лично, Яничка. Вие си знаете най-добре.
Аз знам за себе си. Ти за теб.

Лена, това, което знам аз е, че доксициклин е хубаво да се пие в комбинация с азитромицин. На мъжа ми ги изпихме от 1 път. Аз пих само азитромицин. Чак да уврежда сперматогенезата, не мисля, че е толкова драматично.
Те си знаят.
*
« Отговор #881 -: Декември 17, 2019, 17:15:04 pm »
Така, и аз затова си го чакам моя си Док., с който си реших, че ще си работя за да видим какво ще каже той. Мерси , за препоръката- ще го питам какво ще каже той по  въпроса с комбинацията. Аз се отчайвам хора, мисля че няма да се оправи и този път и ще правим ендо биопсия и ще излезе неква страшна драма. Може би, повече ми идва покрай неразбориите вкъщи... Тери, какво реши да им готвиш на твойте колеги?
« Последна редакция: Декември 17, 2019, 17:20:27 pm от Lina88 »
*
« Отговор #882 -: Декември 17, 2019, 19:24:52 pm »
Прекалено е лично, Яничка. Вие си знаете най-добре.
Аз знам за себе си. Ти за теб.

Баш! То по тия теми винаги е много лично.
Пък и ти си по-... (уф ся как да го кажа, за да излезе каквото го мисля) мислеща и практична, а аз съм много емиционална и палеща. Даже съм свръх емоция аз. Мисленето никакво го няма при мен когат се набърка емоцията. Особено пък сега, след загубата.

Лина, нищо никъде няма да излезе. Просто таз година ще те довърши като ти спре пиенето по празниците заради амтибиотика и после новата ще ти донесе най-голямото щастие.

26.09.2019
*
« Отговор #883 -: Декември 17, 2019, 19:50:58 pm »
Това, че гледам да съм рационална не значи, че не съм емоционална. Късна загуба нямам, края на първи триместър не е късна. Синът ми има проблем със сърцето. Аномалии , които може и да не му създават истински проблеми. За това дете,  с което съм бременна, рискът е по-висок, че ще има нещо. Ако знаех, че може на 100% да избегна бъдещо дете да има проблем, щях да го направя.
Жените сме по-добрата половина от човечеството, защото можем да избягаме от чисто рационалното, но изнасяйки в изцяло емоционалното не е по-добре. Всичко е в дозата и в баланса.

*
« Отговор #884 -: Декември 17, 2019, 20:20:04 pm »
То щот няма жена без емоция, та затова не съм го уточнила. Да, това че си рационална не те прави не емоционална. В никакъв случай. Просто исках да кажа, че ти въпреки емоцията, зачиташ и рациоаналното. А при мен второто изобщо липсва в момента. Което въобще не е хубаво.
Права си за баланса.

26.09.2019
*
« Отговор #885 -: Декември 17, 2019, 20:26:53 pm »
Яничка, пишейки може да ти звуча назидателно. Извинявай, ако е така. Просто искам да погледнеш трезво.
Във всеки случай, знаеш, че тук можеш да намериш подкрепа.
Плана ти ми харесва иначе.
*
« Отговор #886 -: Декември 17, 2019, 20:51:41 pm »
Яничка, пишейки може да ти звуча назидателно. Извинявай, ако е така. Просто искам да погледнеш трезво.
Във всеки случай, знаеш, че тук можеш да намериш подкрепа.
Плана ти ми харесва иначе.

В никакъв случай не звучиш назидателно. Винаги като пиша си казвам - дано и Павла да даде мнение  :)

26.09.2019
*
« Отговор #887 -: Декември 17, 2019, 22:17:43 pm »
Лина, и аз мисля, че ги трепах едно време с Доксициклин.
Яничка, аз усещам нещата по подобен начин с ембрионите. Някак не мога да се примиря, че ги унищожават.  Медицинските цели в моите очи си е същото: унищожаване. Затова ти казах, че на твое място бих пробвала с тях.  Първо няма да отидат за медицински цели и второ яйчниците ти са били с 5 години по-млади, когато си правила стимулация и си има разлика. А то един трансфер, стига да се разбереш с лекарите, може да се направи и с 2 дена престой в България: подготовка с Естрофем в Испания и пътуване в България за трансфера само.
И аз съм така с отговорите на Павла и на Маги. Все се надявам да пишат и те. А понякога удрям от тотото и д-р Мели ми отговаря в тази тема.
Днес бях при д-р Даскалов. Не ходих на микробиология, че като ми дойде и не спира. Като чешма съм. Странни цикли. Обсъдихме с д-р Даскалов опциите: ИЯР, инфекция, ПКЯ, проблем с овулацията. Разбрахме се, че започваме сега с изследвания и отхвърляне на причините една по една. Пита ме за щитвидната, нея я покрих миналата седмица с изследвания. ИЯР да кажем изключихме, защото преди май месец бях с АМХ 3.1. Прегледа ме, брояхме антрални фоликули. В единия 5, в другия 12. Имаше и някакви по-малки, но е добре положението там. Нямам кисти, задържан фоликул. Така че утре пускам Естрадиол. ЛХ, ФСХ. Празници са и сега няма да може да ме проследи докторът, но аз ще си правя тестове за овулация и ще пусна прогестерон.
Остава и опцията инфекция. Аз няколко пъти повторих на доктора, че аз бактерии имам, това е ясно, но той по-скоро говореше за инфекция от рода на уреаплазма, микоплазма или хламидия и иска да пусна PCR тестове, да не се е завърнала някоя гадина.
Докторът не каза, че очаква това да е проблемът, но трябва да се отхвърли. И аз по-скоро смятам, че проблемът е някъде из овулацията или втора фаза на цикъла, а не инфекция, защото влияе на продължителността на цикъла и кървенето винаги е във втора фаса на цикъла.
Та така действам.
Д-р Мели ме надъха да пиша на ЦАР. Мислих, че ще се изискват някакви специални изследвания от мен, но тя ми обясни нещата доста по-просто и ми каза, че мога и сама да им пиша без клиниката. Ако не за себе си, то за всички други като мен трябва да го направя и ще пиша.

За петък ще правя най-лесното кюфтета и кебапчета с лютеница. Какво друго му трябва да българина. Една колежка е много оправна и организира 14 готвача за петък. Ще ми се и малко коледно да украся в общата зала, за да е коледен обяд, но ще видим. Може би и нещо бързо постно за постещите трябва да измисля, но нямам идеи. Вие имате ли?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #888 -: Декември 17, 2019, 22:28:53 pm »
Тери,пиши им,отдавна трабваше,ама нищо.Добре действаш,в сигурни ръце си.
Направи им содена питка или боб плакия или постни сарми.Лесно стават.А и картофената салата е постно,аз я правя с кис.краставички и червен боб за разкош.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #889 -: Декември 17, 2019, 22:51:38 pm »
Тери, за гарнитура на кебапчетата - печени чушки, малко кисели краставички, консерва царевица, консерва червен боб и стерилизирани гъби. Подправя се с малко счукан чесън, оцет, сол и олио. Внимаваш с оцета, оставяш да престои поне час и готово. Хем различно, хем постно.
*
« Отговор #890 -: Декември 18, 2019, 12:06:29 pm »
Момичета, след 3 месеца (без 8 дни) чакане, най-накрая имам цикъл йеееееееее. Кръвта е светло червена, но предполагам, че е заради това че е след абразио.

Тери, мен не ме бива много по готвенето, та затова не давам идеи в тази област  :D Ако става въпрос за ядене... веднага съм на линия хахаххаа

26.09.2019
« Отговор #891 -: Декември 18, 2019, 12:18:52 pm »
 Яничка, честит цикъл!

Тая ЩЖ пак ми играе номера.  :(
На 08.11.19г. засякох сринатото ТСХ  при прием: един ден еутирокс 25 на другият ден 1/2 еутирокс 25 -  TSH -0.15 mcIU/ml 0.27 - 4.20

Днес пуснах за всеки случаи да видя как е при прием на 1/2 еутирокс 25 и  TSH  е 2.00 mcIU/ml 0.27 - 4.20
 Дали от Гонала и Мерионала се е покачил? С 1/2 еутирокс 25 преди летните трансфери поддържах TSH около 1.70 и под него и не очаквах да е  2.00?
*
« Отговор #892 -: Декември 18, 2019, 12:20:27 pm »
Не съм вярвала, че ще го кажа, ноооо : Ай, честит цикъл, Яничка. Стига с тез емоции, файда няма да ги държим. Остави ги да си минат през теб  и толкоз- ние сме тук за теб!  Тери, мисля, че наистина е важно да се документира, това, през което минаваш, дори и като опит. Да има едно "упътване" за други по този път. Аз вярвам, че с опита, независимо дали болезнен или не, върви това ,че споделяки го, помагаме и ако щеш нашата карма, енергия, път, душа олесняваме.  Аз бих се почувствала по-добре.  Знаеш ли, когато имам добра сесия (въпреки, че вече нямам) , но усещането, когато хората ми благодарят- не мога да го сравня с нищо друго. Някак си ме вдига.
Метода на изключването го уважавам и мисля, че ви е супер подхода. Моя гинеколог ми каза да пием с Митко , по две на ден AHCC (Активен хемицелулозен компонент) за имунитета, Арилин рапид (1000 mg Metronidazole) е вагиналната глобула за БВ, гелчетата за средата и началото на Януари контрола. Че това , че сме я хванали уреата, не значи че не ми е хронифицирана и ДНК теста не измервал количество. Просто се следим и така. Каза да засиля имунитета и средата и да престана с АБ. Вече съм тотално шаш и се чудя дали да не си изпия Вибрамицина?
Пешчек, напрао си скрийншотнах рецептата! Аз снощи ви четох, но не писах и направо преглъщах като невиждала хахахха
*
« Отговор #893 -: Декември 18, 2019, 14:39:32 pm »
Какво ще рече, че не значи, че не е хронифицирала. И хронифицирала тя пак е там и е опасна за плода. Лина, уреаплазма не е някоя банална бактерия. Ти си знаеш най-добре, но 3 курса антибиотик не са кой знае какво. Аз изпих 17 и съм здрава и права все още. Помисли си сериозно. Само ще ти цитирам вчера доктора какво ми каза: "А някои жени идват бременни с бактерии без да са знаели, някои дори са с бактерии от рода на Уреаплазма и се чудим как да им запазим бебетата". Ти сама си прави изводи. Уреаплазма е много коварна, при бременност обезателно се лекува, ама тогава явно се чудят с какво да я лекуват. Има едни 10% от хората, които са носители, но на теб ти щипе във вагината, ти си имаш инфекция в момента.

Яничка, честит ти цикъл. Най-сетне. Хайде дано сега хормоните ти бързо влязат в ритъм и скоро пак да си бременна. Вие първият път защот правихте инвитро, мъжки фактор ли или неизяснен стерилитет?

Аз днес ходих да изследвам хормони.
LH   Serum        8.5       U/l     2,40 - 12,60     ECLIA
FSH   Serum        5.63       U/l     3,5 - 12,5     ECLIA
Естрадиол   Serum        53.37       pg/ml     12,40 - 233

ЛХ е 1.5 точно. На ръба на рисковата зона с ПКЯ. От определен период от време си мисля за скрита ПКЯ при мен, вчера и д-р Даскалов го повдигна като опция, но пък нямах никакви кисти. Та да кажем, че е добре.

Пуснах и ПКК и CRP, Които исках да ползвам като доказателство пред ЦАР, че в тялото ми няма инфекции и резултата доста ме изненада.

Хематология   
     Левкоцити       3.7      G/l    3,5 - 10,5     LD
     Еритроцити        4.51      T/l    4,20 - 5,40     DC-det.
     Хемоглобин        130      g/l    120 - 160     SLS
     Хематокрит         0.395      l/l    0,370 - 0,440     calc
     MCV                87.6   fl    82 - 98     Calc.
     MCH                28.8  pg    28 - 33     Calc.
     MCHC                 329      g/l    320 - 360     Calc.
     Тромбоцити          169      G/l    140 - 440     DC-det.
     RDW-SD            42.6      fl    36,40 - 46,30     calc.
     RDW-CV            13.2      %    11 - 14,40     calc.
     PDW                21.90      fl    9 - 17     calc.
     MPV                13.7      fl    9,4 - 12,3     calc.
     P-LCR                55      %    13 - 43     calc.
     PCT                    0.23      %    0,17 - 0,35     calc.
Специфични протеини, витамини
C-реактивен протеин       1.02       mg/l     0 - 5     TURB

PKK винаги ми е била перфектна и винаги съм имала CRP 7, това се води при мен нормалното CRP. Сега имам завишения в някакви показатели и CRP е 1. В интернет пише, че се приема, че при бактериална инфекция CRP е над 60. А тези завишените са свързани с обема на тромбоцитите в кръвта, който се влияел от много неща едно, от които инфекция. И ми се струва, че не мога така да я пратя тази ПКК. Ясно е, че няма бактериална инфекция според мен при CRP  Почти на долна граница, може би трябва да пусна още едно ПКК по някое време, Нищо не разбирам от ПКК
« Последна редакция: Декември 18, 2019, 14:42:03 pm от teri_90 »
*
« Отговор #894 -: Декември 18, 2019, 15:18:29 pm »
Lh пише 8, 5, или ?PDW  и MPV са по-важни при бременни жени защото индикират потенциал за преждевременно раждане, доколкото прочетох. Другото ми изглежда ок. Хемоглобина обче ти е чудесен, Тери (нали още не ядеш месо) . Не знам вече какво имам и какво нямам (освен + ПСР на парвума) . И аз мисля да си изпия антибиотика- прекалено био ми идва. Едва ли е толкова тежък вибромицна , а и да гъбясам от него , то к'во една кандида не пречи на бременеене(въпреки че както е тръгнало, тря си търся донор )Страх ме е, честно казано доста. Мисля да го почна заедно с гинофита или направо наринето. И Януари пак контрола.  Тери, в кои стадии на цикъла се пиеше алоето на Хербалайф?
Добавка- той ми каза, че щом при партьора я няма, може и да не е активна при мен ли ..не разбрах
« Последна редакция: Декември 18, 2019, 15:29:54 pm от Lina88 »
*
« Отговор #895 -: Декември 18, 2019, 15:29:13 pm »

Яничка, честит ти цикъл. Най-сетне. Хайде дано сега хормоните ти бързо влязат в ритъм и скоро пак да си бременна. Вие първият път защот правихте инвитро, мъжки фактор ли или неизяснен стерилитет?

Неизяснен. Двама мъже, 5 години опити и нищо. При опита извадиха 9 яйцеклетки, 6 се оплодиха и накрая само един ембрион беше хубав. Върнаха го с един некачествен, но пък на 5-ти ден. Замразените два ембриона не са с добро качество и са замразени на 6-ти ден.

Лина, аз бих си пила антибиотика. Като се има предвид, че ти целиш бременност - това чудо трябва да се лекува.

26.09.2019
*
« Отговор #896 -: Декември 18, 2019, 15:37:22 pm »
Дам, ще се пие. Арилина мисля да го сложа след АБ, ако има нещо да го Утрепе. Вие какво ще кажете ?  Яничка, аз не помня вие тогава хормони и О. следляли ли сте? Най-вероятно да.
*
« Отговор #897 -: Декември 18, 2019, 15:59:28 pm »
Лина , слагай Наринето. После си купи още една кутия. Няма нужда от Гонфит мисля. То си идва с хранителна среда, (тоест с течност с ниско ПХ).

Яничка, значи наистина при теб вероятно си трябват добавки за качесто на яйцеклетките. Въпреки, че на тероия, те ако не са били качествени трябва да го кажат при пункцията им.
*
« Отговор #898 -: Декември 18, 2019, 16:00:28 pm »
Хрис, 2 ТСХ е ок. Кое те притеснява? От стимулацията, път, спане, неспане- нормално е да се вдигне малко.

Лина, пий си АБ и мъжа ти също да пие. Толкова ли драматично става с караници? Ако искаш пий си АБ и дай малко въздух на връзката ви, че след всичко, знаеш, мъжете изпушват по- лесно.

Яничка, честито. Ти първо си виж как е положението с АН, бъбреци и тн. Цикъл и подобни ще се наместят ей сега :)

Тери, тези показатели нямат общо с наличие или не на инфекция. Размерите на трмбоцитите са странни и затова са стойностите такива. Да не говорим, че са много близо до нормата. Трябва да видя, но дислипидемия може да е причина. Пусни си холестероли, триглицериди. Не вярвам да ядеш свински джолан с кисело зеле, нали? Картофите мазнина нямат. Вземи се в ръце и започвай да хапваш :) Иначе е сигурно, че си клинично здрава. Кое те притеснява?
*
« Отговор #899 -: Декември 18, 2019, 16:09:17 pm »
Нищо не ме притеснява от здравословна гледна точка. Чудех се мога ли в този вид да пратя изследването на ЦАР с това ПКК без да се захванат за тези стойности и да кажат: "Ето, тя има инфекция".
Благодаря, Павла, знаеш, че на теб се надявах :D