Princes, успех днес, почивай и си мечтай.
Аз пак съм тук да си споделя мъката. Вчера пратих Мишо при др Мели да ни вземе резултатите от кариотипа. При него всичко е ОК, но има "проблем" при мен 46, XX, 9qh+ /вариант на норма/. Което е промяна в размера на горното рамо на 9та хромозома. тъй като е +, означава, че е по-високо. Мисля в този случай се води дупликация. Др Мели (благодаря за което) се опитала да обясни на Мишо, че вероятно не е толкова страшно, даже ми е пратила към 40 страници разпечатани изследвания. Тази аномалия се среща по-често при двойки с репродуктивни проблеми, но пък и може при такива по-често да се търси също. АКО има някакъв проблем, то не води до малформации на плода, но пък може да е причина за евентуални спонтанни аборти. И точно сега, когато се чистя от биохимичната, ми е трудно да приема леко тази възможност. Както каза Мишо, не успя да ми представи информацията така че да не се психясам, та що рев изревах. както не си позволих да рева след отрицателния тест, сега си изкарах всичко. Сили нямам днес да дишам. Писах на др Кременски, дано скоро ми отговори какво е неговото мнение по въпроса. Ама пуст му късмет: мъжки фактор и проблем в кариотип при мен.