Да ти кажа, барбонче, на мен след абразиото ми се оттичаше и то малко само първия ден, на втория нямах почти нищо, но на третия,четвъртия и мисля петия ден имаше, но то беше по-малко от първия ден. До осмия ден все имах някакви кафеникави и съвсем слаби истории, но тогава имах и час при гинеколожката, тя ме прегледа и ми предписа Methergine като ми каза да го вземам само 3 дни по 2 табл. дневно, за да може каквито още там останали нещица има, да се оттекат / медикаментът предизвика контракции на матката и да се изхвърли каквото има още за доизхвърляне/и да се затвори вече матката. Също така ме пита дали имам гъби след аборта, но аз нямах такова усещане, но тя ми каза,че ще имам ,защото това било нормално след аборт и тогава тя ми предписа Mykomax - 2 табл. по една седмично /то и цената си "заслужава"- само едната табл. е 4,60/. Значи при мен общо трая около 10 дни, но не беше изобщо интензивно.Но съм чувала от някои момичета, че е нормално дори да ти се оттича до първия цикъл след абразиото, но всичко си зависи от организма и индивидуалността.Така ,че спокойно-ако исаш,все пак обсъди с твоя гинеколог и варианта за медикамента, който аз използвах.
Аз пък иначе от 7-8 години си имам някакво бяло течение, което все си го влача, въпреки всички медикаменти, които са ми предписвали, без дори да го изследват-тривиалните медикаменти.Но това е съвсем нормално течение, нито ме боли, сърби и няма никакъв мирис, но все пак е неприятно и гинеколожката ми каза,че след първия цикъл ще ми вземе цитонамазка /влагалищен секрет , за да може на база резултата да ми предпише и някакви медикаменти и за това, ако не се оправя от този медикамент за гъби/мисля,че нямам такива надежди/, но си мисля,че това течение така и няма да се излекува и не зная как да подходя. Дори съм си мислила да не би то да стане и пречка за забременяване...
Ако някой знае нещо по въпроса, ще бъда по-спокойна да ми пише.
Разбира се, бонче, че ще си имате и вие своето/своите бебчета, най-важно е спокойствието и подкрепата на половинката! И вземай отсега фолиева киселина-някъде четох, че е хубаво 3 месеца преди забременяване да се взема фолиева киселина! Мойта докторка пък ми каза да вземам и дуфастон от 16 до 25 ден след цикъл, но аз не съм сигурна, че имам нужда от това /той не е ли по-скоро за задържане на плода и защо трябва да се пие предварително, когато не съм бременна/. Все пак това са хормони и не е ли най-добре да се оставим на естествения ход на цикъла ни, ако нямаме особени проблеми с МЦ?
Прегръдки за всички!