Алекс не се извинявай, нищо не е станало. Всяка от нас е вгъбена в мислите си. Напълно те разбирам колко си развълнувана, защото и аз се чувствам по същия начин. Сякаш съм вече нов човек. Днес ходих на гинеколог и видях малкото плодно сакче. невероятно е и дано всички имат щастието скоро да го изпитат.
Сега се сещам и за още нещо, което може да се брои за първи признак за бременност-това е положението на шийката на матката. Тук из Зачатие преди месеци прочетох, че през различната фаза на цикъла положението и твърдостта й са различни. Със започването на мензиса шийката е в най-ниската си точка(ако пъхнете пръст във влагалището тя се усеща на около 2 см. и е твърда на пипане със заоблена форма). След като прочетох за това го пробвах и това е истина. Колкото повече дни минават толкова шийката се усеща по-надълбоко. Най-дълбоко е по-време на овулацията и тогава е мека на допир(като устните). След овуто започва отново да слиза по-наплитко.
Когато преди две седмици очаквах да ми дойде установих, че шийката е все още дълбоко на вътре и е мека на пипане както и самото влагалище беше много меко и със секрети. И това всъщнос е другото, което ме наведе на мисълта, че съм бременна.
Незнам дали го обясних добре. Дано съм ви била полезна при търсене на първите признаци на бременност. Успех на всички!