В семеен план с мъжа ми станахме даже по-близки. Макар че аз чувствам известна вина, че заради мен не се получават нещата. В личностен план в началото се чувствах много нещастна, непълноценна, по-драматично и по-трагично гледах на живота си. Това беше удар и по самолюбието ми. Дълго време не можех да проумея как като съм толкова перфектна професионалистка и съвсем сама си изградих добра кариера, е, как не мога да се справя с нещо толкова (според тогавашните ми представи) елементарно, каквото е "да си направиш бебе". Еми, не можах, не се справих с това. Не можех да повярвам, че се провалям в тази толкова естествена човешка функция. Постепенно се научих да съм по-смирена, по-мека, по-чувствителна, по-толерантна и малко по-търпима към човешките слабости и различности. Разбрах, че и аз с нещо съм различна. Но на фона на съществуващите въобще човешки драми, моята започна да не ми изглежда толкова страшна. Започнах да благодаря на Бога за съдбата си, защото ме постави в ситуации, които изискваха от мен да се променям в чисто човешки план, да развивам и реализирам качества, които дотогава не са ми били чак толкова нужни. В момента съм на един малко по-спокоен етап от живота си, в който животът около мен отново ме радва. Но тъгата, копнежът, инстинктът по нещо непознато, но заложено в нас като проекция, ме съпровожда. И съм постоянно в едно такова замряло трепетно очакване.