0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: In Vitro / ICSI - Юни, Юли, Август ' 07
« Отговор #620 -: Юли 13, 2007, 15:55:37 pm »
Момичета, при мен единият трансфер стана доста трудно, а вторият много добре, без сондаж нито първия, нито втория път. Преди това пък, инсеминациите пак така - някои лесно, други кошмар. От един екип лекари :? Шийката ми била "подвижна" много 8O
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #621 -: Юли 13, 2007, 15:58:50 pm »
Момичета, при мен единият трансфер стана доста трудно, а вторият много добре, без сондаж нито първия, нито втория път. Преди това пък, инсеминациите пак така - някои лесно, други кошмар. От един екип лекари :? Шийката ми била "подвижна" много 8O

Фреши,
кървене при някои от трансферите имаше ли? Усещала ли си контракции на матката?

lb2f
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #622 -: Юли 13, 2007, 16:14:44 pm »
Сондажите се правят с инсеминаторски катетри, а за трансферите са други, за трудните трансфери са трети, принципно е възможно канала да направи спазъм. Последния ми трансфер се получи след като лежах 1 час и ми сложиха конска доза но шпа и още нещо, трябваше да съм с мноооооооого пълен мехур, за да "притиска" матката. Едвам се сдържах, повярвайте ми едвам. :wink:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #623 -: Юли 13, 2007, 17:11:47 pm »
При първия ми опит самия сондаж беше много болезнен,после на самия ЕТ също.Опита завърши с М. И т.к. си спомням какъв малък ужас беше,тази година док. пак ми прави сондаж,един ден преди ЕТ.Страшна работа.Така се бях изтеглила на стола, не питайте...Имаше и защипване...Та казах,че просто не мога да издържа на това,а и точно в името на каузата, настоявах за пълна упойка,както при пункцията.Като се събудих,нищо не усещах.И док ми каза,че т.к. е направил това защипване предния ден,може би е нямало да ме боли при ЕТ.Но така или иначе е добре,защото съм била абсолютно отпусната и всичко е минало както трябва.
Капчице,
отговорът ти толкова ме успокои ... и аз ще настоявам за пълна упойка тогава, колкото и да е необичайно при такава процедура точно поради тази причина - как мога да приема спокойно бластоцистите, за да се закрепят, като се чуствам като на инквизиция и всичко ми се е свило отвътре  8O Аз за болка - ще я изтърпя, но дали ще е ефективно... :balk_88:

Аз имах изключително болезнена Цветна снимка, колабирах от болка и мисля, че имам психическа травма от това изживяване, защото щом спомена доктора сондаж, изпитах неописуем ужас, че тази болка ще се повтори ... 8O

Освен това имам усложнения - обърната матка и този дефект на церивикалния канал, което така и не разбрах какво е, но явно е проблем. Ще си поискам аз една упойка, иначе няма да спя цяла нощ от мисълта за ЕТ.

Иначе за сега се чуствам много добре с Менопура 125IU. Нямам особени проявления на станични ефекти и ми понася добре. Имам малък миомен възел на предната стена и той почна да се обажда с леко придърпване и болка, веднага след започването на инжикциите. Дано там да нямам проблем ...

Някой, който е минал вече по този път, може ли да опише прословутата пункция. Толкова четох за нея, но всички казват само за приспиването и че не боли, а преди приспиването какво се случва?

Много късмет на всички, които чакат резултати! Дано всички да са положителни!
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 17:18:39 pm от Bijou »
*
« Отговор #624 -: Юли 13, 2007, 17:38:44 pm »
  Важен е, за да няма изненади при ЕТ. Проверява се шийката и дълбочината на матката. Определя се размера на катетъра, който ще се използва при самия трансфер.
И ако се налага се прави дилатация на шийката.
в месеца предшестващ процедурата :)
Задължително ли се прави тогава? На мен лекарката ми каза, че при пункцията ще ми направи и дилатация, за да мина да една упойка.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #625 -: Юли 13, 2007, 18:45:28 pm »
Ани и аз съм чувала за това, но незнам до колко е добре, аз лично след дилатацията си кървях 10-тина дни!?

Bijou, ако се налага ЕТ под упойка - споко лекуващия ти ще го направи, а преди пункзцията нищо особено не се случва, гладна, жадна боцкат те анестезиолозите и се събуждаш "разтоварена" :lol:
Успех на всички ви!!! :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #626 -: Юли 14, 2007, 07:07:48 am »
Фреши, на мен сондажите ми ги правиха непосредствено преди трансфер.
Вероятно е и на теб да са правили по този начин.
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #627 -: Юли 14, 2007, 12:26:44 pm »
Bijou,няма нищо страшно повярвай ми.Минах по този път и единственият лош спомен ми е по време на ЕТ това, че тлябва да си с пълен мехур,но и това се изтърпява като знаеш за какво го правиш.Пункцията е абсолютно безболезнена ,защото си с упойка по време на нея.Пожелавам ти успех и запомни ,че за всяка процедура трябва да си супер спокойна.Това е най-важно за да има успех! :bighug:
*
« Отговор #628 -: Юли 14, 2007, 18:14:20 pm »
Момичета на мен пак ми е тръгнало.... :(имам задържан фуликул и се отлага инвитрото засега, желая ви успех и ви стискам палци да успеете.
Целувки
« Отговор #629 -: Юли 15, 2007, 12:00:18 pm »
Sany,не се притеснявай,знам,4е сигурно нямаш търпение за започване на IVF.Изписаха ли ти нещо?И при мен имаше забавяне с 1 месец поради същата причина и вземах противозачатъчни.После нещата си дойдоха на място.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #630 -: Юли 15, 2007, 14:40:21 pm »
здравейте и от мен!

емии,не върви нвщо тоя цикъл и тва е,много зорна работа...първо почнахме с двойно повече Гонал Ф(в сравнение с предни път).от 300 та стигнах 450.вчера след конските дози Гонал,Е2-ниско,7-8 фоликули,но док.каза,че не се знае дали ще има 7 качествени :(.от вчера започнах по 6 Меногона и на 18 съм на преглед.пък и не ми е добре от толкова лекарства,избиват ме едни вълни... :?

за вливането пак имаше проблеми.Силвия ме изпрати да изследвам IgA в последния момент,за да се избегне алергичен шок.това пък се оказа адски ниско и д-р стаменов не можа да се реши да вливаме преди да се свърже с имунолози и да кажат какво да правим.е,направихме го,но с доп.лекарства и много разредено и бавно.
нещо хич не върви :(
« Отговор #631 -: Юли 15, 2007, 14:47:32 pm »
taurus,
Аз съм момичето с кафявата пола :D
а бе това ме изкефи,вече да се оглеждам кой с кво е облечен
*
« Отговор #632 -: Юли 15, 2007, 14:51:01 pm »
Всяко зло за добро.Стискам палци.
*
« Отговор #633 -: Юли 15, 2007, 17:27:19 pm »
Благодаря ти капчиче, надявам се и при мен резултата да е като твоят тогава ще знам че си е заслужавало чакането , макар че и така знам че си заслужава.Успех момичета и само положителни резултати, няма да се давате :)
Ще ви стискам палци много силно
« Отговор #634 -: Юли 15, 2007, 18:48:01 pm »
kit kat съжалявам за неприятностите трудностите по време на процедурата. Дано да е за добро и скоро с насмешка да си спомняш за тези моменти.
При мен за сега стимулацията върви много добре.Продължихме с още два дена гонал по 3 и от утре почвам меногон по 4 ампули.
Имам въпрос: 4-те ампули сухо вещество меногон пак ли се разтварят с една ампула разтворител? Забравих да питам вчера,а утре сутринта не знам дали ще успея да се свържа с клиниката.
Купих си днеска едни спринцовки за подкожни инжекции, ма те с много грамадански игли  :lol:, не като тия на гонала. Утре ще има да се кандардисвам, докато се нацеля   :needleani:
*
« Отговор #635 -: Юли 15, 2007, 19:56:20 pm »
Здравейте момичета!
Аз пак да споделя добри новини. В петък бях при док и видяхме две точици. Така че ще са близначета. Направо се разплаках от радост. :balk_146:
А за трудния трансфер... Bijou, при мен също не мина леко трансфера. Въпреки че ми беше правен сондаж, в деня на трансфера шийката се беше изместила и докато док намери точното място ме боля, но в никакъв случай болката не беше като при цветна снимка. След това обаче не ме е боляло нищо. Е, пиех 3 пъти по 2 нош па, но нямах болки. Честно казано след трансфера си мислех, че пак нищо няма да стане, а пък то... Така че дори и с по-труден трансфер нещата може пак да са наред. Аз не бях с упойка, но все пак ти си решаваш. Ако наистина много се притесняваш от нетърпима болка, може би ще е по-добре и ти да си с пълна упойка.
Капка, всичко наред ли е? Мина ли ти зацапването?
На всички момичета в процедура стискам палци и им желая от все сърце късмет!
« Отговор #636 -: Юли 15, 2007, 20:15:55 pm »
sany,спокойно,всичко ще е наред.И моля те не искай да имаш като моя резултат...
Leo,зацапването ми не мина,а даже в петък се позасили,после пак спря,после пак.Цял ден се притеснявах,имаше защо.Вечерта док ми каза,че точицата,която видяхме във вторник не е порастнала въобще.Не искам да ви казвам как се чувствах.Направих веднага уринарен тест - отрицателен... Не можах да задържа сълзите си.Искаше ми се да не се беше стигало въобще до имплантации,положителни кръвни тестове,хиляди надежди,че ето този път ние ще си имаме детенце.В момента продължавам с лекарствата,до утре,когато съм пак на преглед,но въобще не виждам смисъл.Този сак като няма развитие,имам си нещо подобно на М и ... трудни дни имам момичета,стискам палци при вас нещата да са добре.  :balk_144:
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #637 -: Юли 15, 2007, 21:02:52 pm »
Капчице, бъди силна миличка  :bighug:
« Отговор #638 -: Юли 15, 2007, 21:22:37 pm »
kapka_lubov, кураж, миличка!
 :bighug:
*
« Отговор #639 -: Юли 15, 2007, 22:18:13 pm »
Съжалявам за това капчице, дано всичко е наред .Бъди силна .целувки