При първия ми опит самия сондаж беше много болезнен,после на самия ЕТ също.Опита завърши с М. И т.к. си спомням какъв малък ужас беше,тази година док. пак ми прави сондаж,един ден преди ЕТ.Страшна работа.Така се бях изтеглила на стола, не питайте...Имаше и защипване...Та казах,че просто не мога да издържа на това,а и точно в името на каузата, настоявах за пълна упойка,както при пункцията.Като се събудих,нищо не усещах.И док ми каза,че т.к. е направил това защипване предния ден,може би е нямало да ме боли при ЕТ.Но така или иначе е добре,защото съм била абсолютно отпусната и всичко е минало както трябва.
Капчице,
отговорът ти толкова ме успокои ... и аз ще настоявам за пълна упойка тогава, колкото и да е необичайно при такава процедура точно поради тази причина - как мога да приема спокойно бластоцистите, за да се закрепят, като се чуствам като на инквизиция и всичко ми се е свило отвътре
Аз за болка - ще я изтърпя, но дали ще е ефективно...
Аз имах изключително болезнена Цветна снимка, колабирах от болка и мисля, че имам психическа травма от това изживяване, защото щом спомена доктора сондаж, изпитах неописуем ужас, че тази болка ще се повтори ...
Освен това имам усложнения - обърната матка и този дефект на церивикалния канал, което така и не разбрах какво е, но явно е проблем. Ще си поискам аз една упойка, иначе няма да спя цяла нощ от мисълта за ЕТ.
Иначе за сега се чуствам много добре с Менопура 125IU. Нямам особени проявления на станични ефекти и ми понася добре. Имам малък миомен възел на предната стена и той почна да се обажда с леко придърпване и болка, веднага след започването на инжикциите. Дано там да нямам проблем ...
Някой, който е минал вече по този път, може ли да опише прословутата пункция. Толкова четох за нея, но всички казват само за приспиването и че не боли, а преди приспиването какво се случва?
Много късмет на всички, които чакат резултати! Дано всички да са положителни!