0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #120 -: Юни 28, 2007, 13:57:41 pm »
White, нямам за цел да споря и не претендирам да съм специалист, но зеленият чай при бременност не се препоръчва по съвсем други причини, а не заради наличието на сена в чая (ако е истински, чист зелен чай, за който аз говоря).  Можеш да погледнеш за повече подробности тук: http://www.buzzle.com/editorials/1-24-2006-87222.asp и тук: http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/nutrition/foodsafety/greenteaexpert/
*
« Отговор #121 -: Юни 28, 2007, 14:16:28 pm »
Моя е грешката. Объркването ми идва от един стар постинг на Лали, където имаше такава връзка. Сега се разрових в нета и не намирам връзка дори в състава на двете. Все пак навсякъде пише, че и двете не се препоръчват при бременност. Зеленият чай може да намали значително усвояването на фолиевата киселина.
Мерси, че отново научих нещо.
Принцеска  :hug2:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #122 -: Юни 28, 2007, 14:18:45 pm »
зеленият чай съдържа кофеин, затова не се препоръчва.
« Отговор #123 -: Юни 28, 2007, 14:27:57 pm »
White, :hug2:

manhattan, да и освен това има някаква особеност на усвоимостта (свръхусвоимост всъщност) на фолиевата киселина, която знаем до какво води :)  Е, казват че до 3-4 чаши на ден не е опасно, но ние дълго чакалите не мисля, че бихме искали да рискуваме  :wink:
« Отговор #124 -: Юни 28, 2007, 22:38:38 pm »
Аз да се отчета - след поредната стерилна урина - вече нямам Ешерихия коли, но пък има някакви Klebsiella pneumoniae 8O. Докторът ми каза да изчакам 1 седмица и да пусна нова, защото може би е била замърсена урината, което до някъде ме успокява. Обаче оставаме в шах до след 1 седмица. Успокоителното е че няма никакво число. Та така, за сега това е при мен положението.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #125 -: Юни 28, 2007, 23:24:37 pm »
Мари, дано да нямаш повече проблеми!
Ини, не се преуморявай, ако можеш де. И мен това ме чака тепърва.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #126 -: Юни 29, 2007, 08:17:19 am »
Аз да се отчета - след поредната стерилна урина - вече нямам Ешерихия коли, но пък има някакви Klebsiella pneumoniae 8O. Докторът ми каза да изчакам 1 седмица и да пусна нова, защото може би е била замърсена урината, което до някъде ме успокява. Обаче оставаме в шах до след 1 седмица. Успокоителното е че няма никакво число. Та така, за сега това е при мен положението.
Много се радвам,че вече е няма тази гадина :D.Дано си по спокойна.Успех! :bighug:
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #127 -: Юни 29, 2007, 11:50:16 am »
Здравейте момичета, ето че и моите поредни резултати от изследвания излезнаха. На мен в седимента на урината ми пише: кристали пикочна киселина. Знаете ли какво трябва да означава това и дали е нещо притеснително? В понеделник съм на консултация, но поне до тогава да знам нещичко. Благодаря ви.

« Отговор #128 -: Юни 29, 2007, 11:53:48 am »
Билката майчин лист, в никакъв случай не се ползва от бременни жени.

Абсолютно вярно. Това е сена и се съдържа в зеления чай също!

Момичета, благодаря ви за информацията. Значи не трябва да се вярва на препоръките, които прозиводителите пишат по опаковките. Миналата година си бях купила сена под формата на филтърни пакетчета и на опаковката пишеше, че е подходящ за бременни жени. Затова и ви го препоръчах, но се оказа, че съм сбъркала и съм направила голяма беля с този си съвет. :oops:
« Отговор #129 -: Юни 29, 2007, 14:21:34 pm »
Аз само ви давам разни сайтове, където само да плакнете очи. Ама вижте в сайта на Мадъркер, какви модели има 8O  линк
Ето специално за близнаци и тандеми /и една за тризнаци, малко е грозничка/ линк

Ето и още един за зяпане http://www.jojomamanbebe.co.uk
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #130 -: Юни 29, 2007, 15:02:40 pm »
Betina, ако си на бюро най-добре си сложи столче, на което да си слагаш краката, аз правя така и вече е по-добре! И се опитвам да ходя поне 30-40 мин, на ден, в жегите беше малко трудно...  :wink:

За запека, потвърждавам, че ако нещата не се оправят с плодове, една лъжица зехтин много помага (по-вкусно е от олиото  :lol:).

Момичета, някоя от вас имала ли е проблеми с вените? Моите доста ме наболват, а на гърдите ми така прозират, едни сини такива, направо страховито  8O Може ли да се слага нещо да помогне? Аз преди слагах хепароид (на краката) ама сега не смея!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #131 -: Юни 29, 2007, 16:32:16 pm »
И аз да се отчета за стерилната урина - Ура, няма бактерии!
Направо си бях изкарала ъкъла! :bighug:
*
« Отговор #132 -: Юни 29, 2007, 17:12:16 pm »
Момичета, някоя от вас имала ли е проблеми с вените? Моите доста ме наболват, а на гърдите ми така прозират, едни сини такива, направо страховито  8O Може ли да се слага нещо да помогне? Аз преди слагах хепароид (на краката) ама сега не смея!
моите също са много сини на гърдите, но четох някъде, че това е нормално

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #133 -: Юни 29, 2007, 18:19:09 pm »
Момичета айде и аз най-после да се разпиша в темата  :). Малко се позабавих, но за това си имаше причини разбира се. След неколкократни зацапвания кафяви в седма седмица прокървих и така бяхме меко казано ужасени да не загубим бебчо. След прокървяването зацапванията си продължават даже скоро имах, но за сега всичко е що годе добре. Вчера бяхме на преглед чухме пак сърчицето. Малкото е вече 2,5см и прилича на човече  :lol:. Голямо щастие (пу-пу). Спират ми естрофема, продължавам с Утрогестана и Нош-па, и също включихме Магнерод. И така исках да ви питам дали е редно да си взема витамини защото моя док не каза нищо за тях. Прочетох, че е станало на въпрос за мин. вода аз доста пия горна баня има ли проблем наистина и да я заменям ли веднага с изворна? Гушам ви всички. :bighug:
*
« Отговор #134 -: Юни 29, 2007, 18:26:05 pm »
Прочетох, че е станало на въпрос за мин. вода аз доста пия горна баня има ли проблем наистина и да я заменям ли веднага с изворна? Гушам ви всички.
Проблем - не! Но все пак поне я редувай с изворна...  :)
Дано да се махнат гадните зацапвания и до край да няма вече никакви проблеми! :bighug:
*
« Отговор #135 -: Юни 29, 2007, 18:35:30 pm »
Наха,стискам ти палци да нямаш повече проблеми :).
*
« Отговор #136 -: Юни 29, 2007, 18:49:14 pm »
 Наха, стискам палци всичко да върви нормално yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17. Почивай повече и се пази. Разбирам какво ти е било и аз имах разни зацапвания и кръвотечения до края на 15 седмица.
 Не мисля ,че водата е проблем аз редувам водите, от различни марки  :coke:. За витамини ти е много рано, те започват да се пият от шестия месец, естествено зависи от твоите изследвания. :balk_105:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #137 -: Юни 29, 2007, 18:59:16 pm »
Благодаря Ви момичета за думите. :bighug:
Има толкова много неща, които искам да питам, а не мога да си свормирам изреченията. Странна работа е това за мене  :lol: :D.
*
« Отговор #138 -: Юни 29, 2007, 19:05:39 pm »
Наха, стискам палци вече да нямаш проблеми с бременността, за да можеш да й се насладиш пълноценно.
За витамините имаш време, при следващия преглед ще питаш док дали да пиеш и какви ще ти препоръчат. Ти се пази, почивай си и радвай на малкото човече, което расте в теб!
:bighug:
*
« Отговор #139 -: Юни 29, 2007, 19:13:03 pm »
Наха, стискам палци гадните зацапвания да изчезнат! Почивай си много и мисли позитивно, не се натоварвай и да те глези половинката много! :wink: