0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #240 -: Юли 05, 2007, 19:17:57 pm »
Сиа, полезно инфо, т.е. ако ми се наложи сега пак да ми бият, ще знам, че се поема от касата. Това не бях питала лекарката. Тя само спомена, че от 1 юли би трябвало да са им заредили болницата с ампули, ама нали сме в България, та 1 юли у нас ще дойде с 10-ина дена закъснение... Мерси за инфото.
« Отговор #241 -: Юли 06, 2007, 10:08:34 am »
Води се рискова по тази таблица http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=printpage&artid=163
Не че е рискова в истинския смисъл на думата.
А иначе АнтиДгамаглобулинът със сигурност се поема от касата. Това от опит ви го казвам. При първия ми аборт никой не ми каза и си я купих сама. Но след това разбрах, че касата я плаща. При втория аборт бях подготвена и като им казах, че знам че се поема, набързо в МД ми казаха каква им е схемата когато нямат наличност на ампули. Срещу фактура и подпис от лекарят, който извърши манипулацията, от счетоводството ми възстановиха парите. Имайте го предвид като тръгнете да раждате, за да си спестите поне тези пари.
В момента чакам отговор от касата дали се поема и профилактичната, която се бие в посочените седмици.
Сиа, не искам да влизам в спорове, обаче как да си я искам по касата и от кой, след като лекарят, който ме следи не работи по ЗК, а тази при която ходя на някаква си ЖК, твърди, че се бие евентуално след раждане? Според теб на кой да имам доверие. Много ясно, че след толкова години чакане, предпочетох да дам поредните пари, за да си закупя сама инжекцията и да си я поставя.
Така че момичета, не чакайте последния момент. Освен това, ако я бият след раждане, трябва да е до 72 часа, не по-късно.

П.С. На самата брошура в кутията на инжекцията пише, че новите изследвания и методи са да се бият между 28-30 г.с.
*
« Отговор #242 -: Юли 06, 2007, 10:54:33 am »
Мари, а обсъждали ли сте с док. след като са ти били профилактично антиДгамаглобулин след раждането ще ти бият ли пак?
*
« Отговор #243 -: Юли 06, 2007, 11:41:00 am »
Ако имате възможност и желание, никой не може да ви спре да си купите ампулата. На мен ми се налага за 4 път да ми се бие. От друга страна, всеки месец плащам 550 лв. данъци и осигуровки. Та съм решила да си гоня до дупка нещата. Вие постъпете както искате.
А след раждане или аборт ви се полага със сигурност. Просто повечето лекари не са информирани.
« Отговор #244 -: Юли 06, 2007, 11:54:01 am »
А някой знае ли как стои въпроса с посещението при зъболекар при бременност. Дали касата поема нещо повече от обичайното?

Имаме право само на един безплатен профилактичен преглед, извън полагащите се по принцип други дейности, поемани от НЗОК.

http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1152&h=830
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #245 -: Юли 06, 2007, 12:48:21 pm »
Ох аз в понеделник ще се консултирам с гинката ми и ще видим какво и що. Ще я питам за всичко. Обаче и аз не разбрах ако ти бият антидгамаглобулин-а профилактично по време на бременността след раждане бият ли я пак?

п.с. Хора я кажете някакъв сайт, в които мога да си проследявам бебока седмица по седмица. В мама и бебе нещо не ми се вижда правдоподобно.
« Последна редакция: Юли 06, 2007, 12:51:40 pm от naha »
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #246 -: Юли 06, 2007, 12:58:55 pm »
п.с. Хора я кажете някакъв сайт, в които мога да си проследявам бебока седмица по седмица. В мама и бебе нещо не ми се вижда правдоподобно.

Е, защо? Аз там си гледам :D
*
« Отговор #247 -: Юли 06, 2007, 13:05:27 pm »
Anti D след раждане се полага по каса, ако ви искат пари е противозаконно.
« Отговор #248 -: Юли 06, 2007, 14:02:52 pm »
Сиа, казах ти, че нямам намерение да спорим, но няма как да убедиш гинката, която ти води ЖК по ЗК че искаш да си я биеш в 28 г.с. примерно. Аз също плащам данъци, но не смятам, че те са по-важни от детето, което нося в себе си и което чакам 6 години. Всеки сам избира какво да прави.

Стефи,
след раждане може да се полага по ЗК, ами ако раждаш в частна клиника?
*
« Отговор #249 -: Юли 06, 2007, 14:07:11 pm »
Мари, ако клиниката работи с касата, а те работят повярвай ми щом имат родилна зала, защото по каса се плащат 400 лв. за нормално раждане, отделно ти им плащаш, мислиш ли че ще се лишат от това :wink:
Та пак ти се полага де :D
« Отговор #250 -: Юли 06, 2007, 14:10:49 pm »
Мари, ако клиниката работи с касата, а те работят повярвай ми щом имат родилна зала, защото по каса се плащат 400 лв. за нормално раждане, отделно ти им плащаш, мислиш ли че ще се лишат от това :wink:
Та пак ти се полага де :D
Ако е така ОК, макар че доколкото говорихме с док в тази, в която смятам да раждам, не работи със ЗК, но във вторник съм при него и пак ще го изкоментирам. Дано си права!  :bighug:
*
« Отговор #251 -: Юли 06, 2007, 14:22:38 pm »
Mari_Pz, говорим за едно и сЪщО, но на различни езици. Аз ще си направя профилактиката, независимо дали се поема или не. Повдигнах въпроса именно защото ме е грижа за детето, което чакам. Исках просто да ви кажа кога се поема от ЗК. А пък всеки да ползва информацията както намери за добре. Просто аз ще си търся правата си, така както си изпълнявам задълженията. Това е. :D
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #252 -: Юли 06, 2007, 14:47:34 pm »
Ако става въпрос за Селена, тя е със скл'чен договор по ЗК и бият анти Д-то.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #253 -: Юли 06, 2007, 16:20:17 pm »
Аз не съм се записвала на женска консултация. Направления и болнични могат да се взимат от джипито - то е ДЛЪЖНО да ви дава, т.е. от ЖК остава да се ползват единствено безплатните УЗИ, ама хич не им ги искам.

... ами че те безплатните УЗИ, които се поемат от касата, ако не се лъжа бяха само 2 за цялата бременност. Аз също не съм се записвала на женска консултация, още от началото си плащам при лекаря при който ходя и нямам никакъв проблем. Той работи със здравната каса, но аз не съм ползвала това право и сега когато вече се наложи той съответно ми издаде всички необходими листа за болницата и ми предложи и болничен ако ми е необходимо. Така че няма срок за записване и прочее, можете и в края на бременноста си да се запишете някъде, за да ви дадът болничен, както и лист по здравната каса за раждането.  :)

*
« Отговор #254 -: Юли 06, 2007, 18:44:29 pm »
Ако става въпрос за Селена, тя е със скл'чен договор по ЗК и бият анти Д-то.
Точно така,защото лично за това ме информира анестезиолога, въпреки че нямам нужда.
« Отговор #255 -: Юли 06, 2007, 22:26:28 pm »
Зизи то не останало бе :lol:
*
« Отговор #256 -: Юли 09, 2007, 11:51:03 am »
Момичета, моля споделете идеи за това къде почиват бъдещите мами. Останах с впечатление че не бива да се излагаме на слънце, да плуваме в морето или в басейн, а това е любимият ми начин за почивка  :(.
*
« Отговор #257 -: Юли 09, 2007, 12:02:28 pm »
Аз лично мисля другия месец да отида до Доспат, ако ме пусне док да пътувам в 8 месец де. Мен лично почивката на море не ме блазни много. Аз принципно съм алергична и се изривам от слънцето. А и 500 км седене в една поза ще ми дойдат в повече. Но според мен не пречи да отидеш на море, ако спазваш всички изисквания - голям слънцезащитен фактор, да избягваш да ходиш на плаж от 12 до 16 часа, да си постоянно на сянка, да пиеш много вода. Където и да решиш да отидеш на почивка, пожелавам ти приятно изкарване.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #258 -: Юли 09, 2007, 12:11:55 pm »
Цитат
Момичета, моля споделете идеи за това къде почиват бъдещите мами. Останах с впечатление че не бива да се излагаме на слънце, да плуваме в морето или в басейн, а това е любимият ми начин за почивка 

Бе ако бях и аз в 14 седмица към настоящият момент никой не би бил в състояние да ме накара да не отида на море.
Брата на мъжо и семейството му заминават на 14 на море и аз вчера като им се примолих да ме вземат с тях, ма не щат да му се невиди.
« Отговор #259 -: Юли 09, 2007, 12:37:26 pm »
Бе ако бях и аз в 14 седмица към настоящият момент никой не би бил в състояние да ме накара да не отида на море.
Брата на мъжо и семейството му заминават на 14 на море и аз вчера като им се примолих да ме вземат с тях, ма не щат да му се невиди.

Ма май съвсем си изпушила в тези жеги :lol:
Аз също в по-малка седмица не бих се лишила от моренцето, обаче сега като не мога нито да се печа като хората, нито да се пльоскам във водата се отказахме да ходим. Та бяхме на Велинград, ама за мен балкана не е си работа. Обожавам морето и не го заменям за нищо, изключая случая, че си имам бебо в корема :lol:
Приятна почивка, където и да ходите!

П.С. Ъъъъ що мнението ми влезе в цитата като нямам нищо след него??? 8O
« Последна редакция: Юли 09, 2007, 12:45:36 pm от mini »