0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #220 -: Август 26, 2007, 19:44:32 pm »
Лара,
това с гаденето си е наистина проблем. На мен ми се гади, когато съм гладна. Ужасно ми става лошо и ме обвзема болезнен глад. В същото време ми се повръща. Навеждам се, мъча се, пъна се, обаче нищо не мога да върна и почвам да ям като обезумяла. Когато съм сита, не ми се гади. Но след 2-3 часа отново ще пукна от глад.
А пък с първата бременност повръщах постоянно и на работа, и по пътя, където ме застигне.
Главоболие нямам, но ми се спи постоянно.
А иначе, Жанета и Миори, аз имам едно раждане. Родих в 36та г.с. / 2400г.
Ще се консултирам и с др. доктори и ще решим.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #221 -: Август 26, 2007, 19:50:46 pm »
Миленка, това с глада е ясно... :wink: Лошото е, че доста ограничен кръг храни ми помагат да премине.

*
« Отговор #222 -: Август 26, 2007, 19:51:46 pm »
Абе момичета, това с гаденето ще отмине и ще го забравите. Приемете го като една от екстрите на бременността. :wink:
За да не ви се гади толкова сутрин, още преди да сте станали от леглото, хапнете няколко солетки или обикновени бисквити и като ви поразмине тогава станете и закусете. Също така, ако ядете често и по малко, през три часа примерно, няма да изпитвате толкова силен глад и съответно няма да ви се гади. Ако все пак продължи да ви се гади, просто го приемете стоически.  :lol:
*

Lara

• 507
« Отговор #223 -: Август 26, 2007, 19:58:57 pm »
Ще го приемем, че къде ще ходим  :wink: Иначе описаното го спазвам, винаги когато мога и...чакам и това да си мине по реда.  :lol: Идеята ми бе да науча някои "хитринки" за по-лесно справяне, ако има такива, че има дни дето ми разказва игричката  :wink:

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #224 -: Август 26, 2007, 20:44:57 pm »
За гаденето. Единственото хубаво и успокоително нещо, което мога да ви кажа е, че рано или късно-отминава  :D Знам какво ви е, ужасно неприятно е. Като се сетя за моите втори и трети месец и ми призлява. Сия е права, винаги имайте до леглото обикновенни бисквити, и още преди да сте станали-хапвайте дори едничка. Много помага!!! При мен гаденето отмина в средата на третия месец, ако не бъркам. Но пък аз имах зацапване, кървене и такива екстри заради ниската плацента на едното бебе.  :(
Пиех също деган често, и помагаше. При мен основно беше гадене и надуване /без повръщане/ по цели нощи, редувани с пишкане.  :) При повечето от майчетата, този период отминава с влизането в четвъртия месец, а пък други въобще нямат такива грижи. Но познавам една мама, която повръща до 6-ия.  :( :x И знайте, лошото отминава и се забравя, слава богу така сме устроени хората. После ще преливате от енергия, да знаете  :lol: особено когато усетите бебето в себе си, как ритка, хълца и опъва ръчички и крачета.  :lol:
 За спането нон-стоп. О, това е другата екстра на първите месеци на бременността. Нонстоп спях, но и това ще отмине.
 За глада. Скоро няма да се отървете от него. Аз съм нонстоп гладна дори сега. Ям през два часа и няма наяждане. Двойни екстри!  :wink:
  Милена, доста се изговори и изписа за теб, мила. Не ти е лесно, разбирам те. Не знам пак какво да ти кажа. Винаги има риск, и с едно и с две, и с три бебета. Но да знаеш от моя опит. С две не е никак лесна бременността. Това което се случва при едноплодната бременност, на нас ни се случва два месеца по-рано. С две не е лесно, камо ли с три. Наистина се раждат бебета с по-ниско от нормалното тегло, но пък са здравички и бързо наваксват. Както и такива родени в 9-ия месец и пак с проблеми.
   Една приятелка роди близнаци преди 9 месеца. Едната 1100, другата 1500, в 31-а седмица. Бяха дълго време в кувиози, сега слава богу са добре вече. :D
  Ти предцени и претегли плюсовете и минусите добре. Не само как ще ги износиш, как ще ги родиш, но и как ще ги отгледаш? Ситуацията в нашата държава за близнаци е ужасна, камо ли за тризнаци. Но ти ще решиш, правилно си решила да се консултираш с още лекари. Каквото и да направиш ти желая сили и късмет!  :)
« Последна редакция: Август 26, 2007, 20:48:07 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #225 -: Август 26, 2007, 20:54:36 pm »
Мен лично нищо не ме спасяваше от гаденето. И просто като влязох в 17-18 г.с. някъде мисля беше просто си спря. Нито бисквитки, нито солетки до леглото, нищо! Просто чакаш да отмине :wink: За главоболието не е лошо да си мериш кръвното, защото аз така с главоболие се оказа, че вдигам кръвно.
*

Lara

• 507
« Отговор #226 -: Август 26, 2007, 21:24:15 pm »
Благодаря ви, момичета! Ще се придържам към съветите и ще чакам да си отмине гаденето :wink: Наистина вярвам, че предстои да става по-хубаво и по-хубаво и че тези първоначални "екстри" ще се забравят! Дано!
Иначе за главоболието - кръвното го меря всеки ден с цифрово апаратче и е добре - 110/70! Та едва ли е от това. Ама ще го траем и него  :)
Имайте хубава вечер!

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #227 -: Август 26, 2007, 22:03:07 pm »
Милена вече имам лекооотоооо съмнение, че наистина се подиграваш с всички.
Извинявам се, че се намесвам в толкова хубавата бременелска темичка.
Желая ви успех на всички!

Аз мнооооого отдавна го имам това съмнение.
*

eganeva

• 4584
« Отговор #228 -: Август 26, 2007, 22:32:24 pm »
Каси,
мен са ме съветвали чаршафчетата да са от хасе. Крепонът, който се продава у нас е малко твърд и някак остър ми се струва?
Каси, вие 2 креватчета ли сте купили? А аз 3 ли ще трябва да подредя? :D :D :D

Милена, изчакай до другата седмица.
Тогава може да се окаже, че са 4.
 :wink:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #229 -: Август 27, 2007, 09:01:56 am »
Каси,
мен са ме съветвали чаршафчетата да са от хасе. Крепонът, който се продава у нас е малко твърд и някак остър ми се струва?
Каси, вие 2 креватчета ли сте купили? А аз 3 ли ще трябва да подредя? :D :D :D

Милена, изчакай до другата седмица.
Тогава може да се окаже, че са 4.
 :wink:

Това последното ще се направя, че не съм го видяла.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #230 -: Август 27, 2007, 11:23:38 am »
На който не му изнася защо изобщо чете, не виждам смисъл да нападате който и да било тук. Просто сте нагли!
*

eganeva

• 4584
« Отговор #231 -: Август 27, 2007, 11:54:13 am »
На който не му изнася защо изобщо чете, не виждам смисъл да нападате който и да било тук. Просто сте нагли!

Мари, нагло е, ДА.
Айде, прочети малко и ще разбереш защо.
*

eganeva

• 4584
« Отговор #232 -: Август 27, 2007, 11:55:23 am »
И аз се извинявам, че се намесвам във ВАШАТА тема.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #233 -: Август 27, 2007, 12:01:14 pm »
За главоболието можеш да пробваш айрян със малко сол. На мен ми помага, но и не съм била с непрестанно главоболие де. А за повръщането аз започнах в 3-ти месец и до сега си продължава. Преди това не ми се повръщаше нито ми се гадеше. Предимно вечер ми става кофти. Сега съм направила 3 дни пауза и не мога да повярвам :lol:. Интересно ми е, че нямам апетит по скоро като си наумя, че ми се яде и за кратко подлудявам моя, но бързо ми преминава дори и без да съм вкусила това, за което съм мрънкала 8) :lol:. Всеки различно, но аз определено съм изненадана от себе си с липсата на бременелски апетит :).
А и мога да се похваля че усетих мъника ихихих като малки потупвания- туп-туп-туп :D.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #234 -: Август 27, 2007, 12:13:04 pm »
Eganeva постинга на Мари е провокиран заради това, че на момичето сега не му е лесно и едва ли ще се очарова от подобна закачка. Не се карайте вярвам, че не е лично. :D
*

eganeva

• 4584
« Отговор #235 -: Август 27, 2007, 12:17:09 pm »
Eganeva постинга на Мари е провокиран заради това, че на момичето сега не му е лесно и едва ли ще се очарова от подобна закачка. Не се карайте вярвам, че не е лично. :D

Нахи, за кой ли път се уверявам, че като си от другата страна, виждаш нещата под
друг ъгъл. Ако и аз бях бременна, може би така щях да реагирам. Но не съм - и ги виждам
по друг начин.
Не ми се пишат подробности.

« Отговор #236 -: Август 27, 2007, 12:37:48 pm »
Привет от мен :)
Днес ще ми взимат цитонамазка, да ви кажа много се притеснявам..
на вас в коя седмица са ви взимали материал за изследване?

Айран със сол се пие, само при ниско кръвно - той задържа вода и така се покачва кръвното.
Аз при болки в главата просто си ги търпя...
Аз вече от седмица нямам гадене, иначе и моето беше предимно вечер.
Апетита не е голям, но пък само тестени неща ми се ядат. Днес съм търсила банички като луда :oops: :D

Поздрави,
Диди
*
« Отговор #237 -: Август 27, 2007, 13:04:06 pm »
Здравейте,

дано сте имали прекрасен уикенд, макар и малко дъждовен :)

Аз пак с моите питанки и чуденки...мисля си че задържам вода. Пия по много, около 4- 4.5 л вода на ден, а в тоалетната не отива кой знае колко. Моите и 2 мата лекари са в отпуска и си ме гризе до като отида и питам. Знаете ли някакъв начин за обезводняване без лекарства, примерно с ядене на един или друг продукт.

Благодаря на всички които ше се включат със съвети и мнения :)
*
« Отговор #238 -: Август 27, 2007, 13:04:13 pm »
На мен ми взеха в 10 г.седмица ,може след това да ти се появи леко зацапване(така ми каза доктора)и 4е е нормално
Успех...
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #239 -: Август 27, 2007, 13:16:47 pm »
На мен ми взеха в 10 г.седмица ,може след това да ти се появи леко зацапване(така ми каза доктора)и 4е е нормално
Успех...
мерси! :)