0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Темата на бременните - 9 част
« Отговор #120 -: Септември 02, 2007, 12:05:53 pm »
и аз съм така с корема,но не съм забременяла ин витро.Не знам на какво се дължи това подуване,но ми е наистина доста голям.То от части са и сланинки де,но все пак определено е надут.
<br />
*
« Отговор #121 -: Септември 02, 2007, 12:09:15 pm »
Декики, изобщо не си длъжна да се оправдаваш за коремчето, ами си го носи с гордост. Това, че не ти става лошо вече е страхотно и не е повод за притеснение. Но винаги когато имаш колебания, не се притеснявай да звъниш на лекаря си, за да ги разсее. И ходи на лекар толкова често, колкото да се чувстваш спокойна, въпреки че това да си спокойна е трудно постижимо, предвид с колко усилия си стигнала до заветната цел да забременееш. Аз ако можех нямаше да излизам от кабинета на Док, ама не става.  :lol:
« Отговор #122 -: Септември 02, 2007, 12:11:31 pm »
Ама вие всички май пиете витамини,аз пия само Фолиева киселина.[/color]

Зори, аз също не пия витамини, ям много плодове и зеленчуци и гледам да се храня разнообразно. През първата бременност пих Пренатал по стандартната му схема, то беше есен-зима-пролет и нямаше хубави плодове и зеленчуци. Но явно сме предозирали витамините, защото фонтанелата на Дани тръгна да се затваря много бързо, а той имаше нужда от няколко контролни трансфонтанелни ехографии, та всеки път стискахме палци да не се е затворила напълно. На 5 месеца вече беше затворена, което не е много добре, нормално е най-рано на 8 месеца. Та с витамините - и много хубаво не е на хубаво, трябва да се съветвате с наблюдаващия лекар, той ще прецени. Аз до тук съм направила само един 20-дневен курс с витаминна хранителна добавка Хипп Натал в 15-17 гс и може би сега в 35-37 гс ще направя още един.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #123 -: Септември 02, 2007, 12:19:45 pm »
Мармотче,
само за сведение, аз знам от майка ми, че съм се родила с напълно затворена фонтанела и съм шомпъл 4200 :) Ама тя май много се е тъпчела. :eating:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #124 -: Септември 02, 2007, 12:32:13 pm »
Ей много сте бързи с отговорите,така че ще ви досаждам още.Аз съм от Плевен и тук май не правят фетална,а така ми се искаше.Аз ходя в инвитро клиниката,а там само биохимичен скрининг ми предлагат и то между 19 и 20 седмица.Да съжалявам ли,че няма да правя фм?
*
« Отговор #125 -: Септември 02, 2007, 12:42:44 pm »
Ооооо задължително отиди на фетална морфология - ей къде е София. :lol: Само имай предвид че трябва да си запишеш час месец по-рано, тъй като графика на лекарите е препълнен.
« Отговор #126 -: Септември 02, 2007, 12:44:22 pm »
dekiki ,
Мисля, че за нас е важно да сме сигурни, че всичко е наред с бъдещите ни бебета, особено щом си с инвитро. Не те бърка да отидеш до София с кола и да направите ФМ. На мен много са ми хвалили д-р Димитрова - тя е ехографист с международен сертификат. Доцентката от Варна, при която сме си правили изследванията, ми я препоръча. Така че, аз съм от Русе, но ще припкам до София и за ФМ и за амнио.
Успех!!!

http://mcfemina.com/gynaecologists.php
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 12:51:52 pm от Milena.b »

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #127 -: Септември 02, 2007, 12:54:20 pm »
Снощи обаче се събудих от спазъм в мускула на прасеца. Възможно ли е магнезия да не ми стига? Вас тества ли ли са ви нивото на магнезий?

Това със схващането на мускула е много често срещано.
На мен ми се схваща често. Взимам Магнерот 2*1, не съм
си изследвала магнезия, но мисля, че няма нужда. Ако все пак
много те притеснява, питай лекаря си.
« Отговор #128 -: Септември 02, 2007, 13:06:54 pm »
Привет на всички!
Каси, Честит Рожден Ден!
Да си много здрава, щастлива и обичана :D
dekiki, аз също съм с инвитро и моят корем също е голям. Скоро дори ме попитаха дали съм в 5-ти месец 8O
З22, аз също не пия витамини, освен фолиева, но и нея ще спирам скоро.
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #129 -: Септември 02, 2007, 13:35:59 pm »
Още утре ще се обадя да си запиша час за Димитрова за фм,но ако има действително чак за след месец свободен час да не би да е късно - аз утре влизам в 16г.с.Да ми кажете и други специалисти, които да не са толкова натоварени и също да са добри без значение дали са в София или Варна.мерси предварително!
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #130 -: Септември 02, 2007, 21:02:53 pm »
Радвам се за всички момичета с хубави новини!  :bighug:
На рожденичката - здраве, много късмет и страхотен празник!!!  :happy_birthday_1:
Диде, мерси за инфото за "Закрила". Аз ще отида да ги видя и в офиса им по-нататък, че да кажат какво още могат да сторят за мен  :wink: :lol:
Иначе за витамините - и аз хапвам много плодове, а Док казва, че засетга фолиевата ми е достатъчна и друго не трябва да пия. Питала съм го два-три пъти и той настоява на това, а аз смятам да го послушам...
Хубава вечер на всички!

*
« Отговор #131 -: Септември 02, 2007, 21:13:36 pm »
Марипоса,4естито ти мом4енце :bori_002: :bori_006:

И аз да ви се похваля, днес бяхме на ФМ.
Записваме се към отбора на принцеските :bori_015: :bori_010: :bori_009:Бебка си има вси4ко, вси4ки органи са и на мястото и вси4ко е перфектно, като се по4не от мозъ4ето и се стигне до пръс4етата на кра4етата.Толкова сме Щастливи с мойто мъжле, неговата ме4та беШе да си имаме девойка и като каза лекарят "Ще си имате моми4енце" му омекнаха краката :lol:.
А аз се разплаках от Щастие, 4е вси4ко е наред и оЩе "летя"и немога да повярвам, 4е в мен расте живот. yahoo_17
Браво Елеонор,4естито моми4енце !!!
Ти кога усети бебето за първи път,за6тото аз все о6те не съм го усетила и се притеснявам.
*
« Отговор #132 -: Септември 02, 2007, 21:24:22 pm »
Каси, честит рожден ден мила! Бъди жива и здрава  - ти и всичките ти любими хора :) и най прекрасните момченца :)
[/color]
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #133 -: Септември 02, 2007, 21:57:01 pm »
При първата ми бременност усетих бебето веднага след като влязох в 19 г.с. А сега с втората ми бременност усетих бебчо за първи път миналата седмица- на 27.08 и бях точно влязла в 18г.с. Съвсем скоро ще го усетиш. Чувството в началото е като къркорещи черва, но ако се замислиш над усещането ще установиш че има разлика. Все едно нещо пърха с малки крилца в теб. Като го усетиш да споделиш. Леко бременеене!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
« Отговор #134 -: Септември 02, 2007, 22:35:14 pm »
dekiki, не е късно за ФМ след месец, идеално е! Освен д-р Димитрова, много добър специалист е и д-р Марков. Ако искаш GSM, ще ти пратя на лични.

Mari_Pz, какво става с теб?
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 22:37:43 pm от Точица »
« Отговор #135 -: Септември 02, 2007, 23:23:37 pm »
Точице, аз подозирам, че Мари е постъпила и нищо чудно вече да е родила!
Уж тук всички и пожелавахме да устиска до понеделник, че нейния док го нямало, но...
Тя може и да е стискала, но бебето да не е било склонно :)
Дано всичко да е минало гладко и двете да са добре!!!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #136 -: Септември 02, 2007, 23:40:14 pm »
Благодаря ви и тук за пожеланията!  :bighug:

Стискам палци за Мари!! Дано всичко е наред с нея и бебка!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #137 -: Септември 03, 2007, 08:47:27 am »
Mari_Pz още не е родила :lol:
Вчера привечер е писала в отчетната ни сетптемврийска тема :P

*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #138 -: Септември 03, 2007, 09:14:20 am »
Точица,от Фемина ми дадоха тел на мАрКОВ,но за по-сигурно може и ти да ми го пратиш,че на този никой не ми вдигна.А за Димитрова няма свободно скоро.блАГОДАрЯ
предварително.
*
« Отговор #139 -: Септември 03, 2007, 09:22:41 am »
Едно от момичетата спомена в отчетни че 6тия месец се считал за следващият критичен след прървия триместер. Тя не каза по вече подробности, но моля ако някой знае по вече защо 6ти месец да е по различен от останалите и трябва ли да се пазим по особено през този месец, нека сподели? И ако сте чували нещо такова, за кой 6ти става дума - лунарен или календарен.

Както писах наскоро - предстои ми пътуване със самолет след 3 седмици когато ще съм в 25-26 г.с. Та малко ме хвана шубето, дали да не го канцелирам.
[/color][/b]