0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 9 част
« Отговор #140 -: Септември 03, 2007, 10:27:38 am »
Недей да вярваш на всичко, което се пише в мамата. Аз лично не съм имала проблеми  от четвъртия месец та досега, ако изключим щитовидната жлеза. Нито са ми казвали лекарите, че има риск или че е критичен.
А относно пътуването, добре е да се увериш дали от самолетната компания ще те допуснат да летиш - чувала съм, че повечето отказват да превозват бременни след шестия месец, със или без разрешение на лекар.
*
« Отговор #141 -: Септември 03, 2007, 11:10:26 am »
Нивеар, аз лично отказах всичките си служебни пътувания със самолет. Просто реших, че не искам да рискувам излишно, това е. Всеки си решава сам за себе си. Като цяло до сега съм имала спокойна бременност (да чукна на дърво). Единственото изключение направих за отпуската, с кола до Гърция, но се чувставх сигурна, първо беше близо и второ зависеше от нас транспорта  :P. Тогава бях 20-21 с.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #142 -: Септември 03, 2007, 11:11:10 am »
Ехо, тук съм още 2 в 1, обаче ме наболява корема и затова повечко си полежавам :lol:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #143 -: Септември 03, 2007, 11:17:09 am »
Мари, пази се! С теб сме! И чакаме хубави новини!   :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #144 -: Септември 03, 2007, 11:28:58 am »
Ехо, тук съм още 2 в 1, обаче ме наболява корема и затова повечко си полежавам :lol:
Е, това е добре, значи бебока е послушал да се спотайва, докато се върне док!  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #145 -: Септември 03, 2007, 11:39:15 am »
Благодаря ви Сиа & Роби :)
« Отговор #146 -: Септември 03, 2007, 11:39:44 am »
Мари, бебко разбира от срокове отсега  :D
Спокойствие, кураж и успех! :crossfingers:  :flower:
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #147 -: Септември 03, 2007, 13:15:38 pm »
Марипоса,4естито ти мом4енце :bori_002: :bori_006:

И аз да ви се похваля, днес бяхме на ФМ.
Записваме се към отбора на принцеските :bori_015: :bori_010: :bori_009:Бебка си има вси4ко, вси4ки органи са и на мястото и вси4ко е перфектно, като се по4не от мозъ4ето и се стигне до пръс4етата на кра4етата.Толкова сме Щастливи с мойто мъжле, неговата ме4та беШе да си имаме девойка и като каза лекарят "Ще си имате моми4енце" му омекнаха краката :lol:.
А аз се разплаках от Щастие, 4е вси4ко е наред и оЩе "летя"и немога да повярвам, 4е в мен расте живот. yahoo_17
Браво Елеонор,4естито моми4енце !!!
Ти кога усети бебето за първи път,за6тото аз все о6те не съм го усетила и се притеснявам.

Благодаря ти , АЗИЯ :bighug:
аЗ усетих бебка много рано, в 16 г.с, и от 2  седмици доста силни4ко ритка :babyflips:
Има време, не се тревожи и те усетиШ бебока, някой мами усеЩат 4ак в 20 21 г.седмица.
Ти как си?

Мари имаШ стиснати палци и от мен :crossfingers: yahoo_17

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #148 -: Септември 03, 2007, 13:54:20 pm »
Мацки, дойде време и за моите притеснения. :?
Имам си СУЕ 30 при реф. 2-20. Що е то?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #149 -: Септември 03, 2007, 14:34:42 pm »
White, последния път като се тествах, моята скорост беше някъде там като твоята - 25-30. И аз се бях изплашила и звънях и на двамата ми док - и двамата казаха че при бременни е нормално да има завишение на СУЕ и левкоцити.

Така че споко :)
*
« Отговор #150 -: Септември 03, 2007, 14:47:48 pm »
Спокойно, СУЕ при бременни е съвсем нормално да е завишена, от Мели знам, че е за притиснение чак ако стане трицифрено число. моята не падна под 40 през цялата бременност, за справка всеки месец си пусках ПКК.
*
« Отговор #151 -: Септември 03, 2007, 14:48:43 pm »
Уайт, от лекари знам че скоростта на утаяване на еритроцитите може да стигне и трицифрено число и това не е повод за безпокойство. А и Мели беше писала някъде по-назад из форума по въпроса - пак в същия дух. Така че не се притеснявай!
*
« Отговор #152 -: Септември 03, 2007, 14:49:08 pm »
Златни сте, знам си аз. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #153 -: Септември 03, 2007, 17:45:27 pm »
на мен пък док въобще не ми назначава СУЕ, щото каза, че така или иначе е завишена.

забравих, кой беше питал за усещането на бебчо, ама аз да кажа, че такова притеснение му хвърлих около месец... усетих го да рита в 21 седмица, а в мамата почти всички ги усещат към 15-16-та седмица.... и само това усещам, ритниците, никави пърхания, вибрации и такива работи, само шутчета :D сега пък малко се бях притеснила, че ме рита доста ниско долу, ама док каза, че явно там са му краката и затова там рита :D

ей, много се радвам, че видях док след 2 месеца отпуска, много позитивно и успокояващо ми действа :D

« Отговор #154 -: Септември 03, 2007, 17:53:43 pm »
Относно бебето, аз имам съмнения, че го усещам. знам, че е рано, поне по това ,което съм чела, но някак съм сигурна, че е то.
*
« Отговор #155 -: Септември 03, 2007, 18:39:49 pm »
И аз от събота мога да се похваля с ритничета. То по-скоро побутване, ама ... :D

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #156 -: Септември 03, 2007, 19:32:49 pm »
Относно бебето, аз имам съмнения, че го усещам. знам, че е рано, поне по това ,което съм чела, но някак съм сигурна, че е то.

Диди, Мира, не се чудете, бебчетата са ви това!  :lol: Аз моите ги усетих в 17-а седмица!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #157 -: Септември 03, 2007, 19:37:10 pm »
Сигурна съм, че чувството е било невероятно, Диде и Мира! Нека все е таково, а и по-хубаво!
Мари, бебока си знае работата явно и изчака док. Сега се пази, а той, когато реши! Стискам палци за леко и безпроблемно!  :crossfingers: :bighug:

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #158 -: Септември 03, 2007, 20:46:08 pm »
Pippi и аз бях днес в клиниката и така се зарадвах, че видях док. И аз като тебе след повече от два месеца, като изключим скорошния ни разговор по тел. Инъче много ми стана кофти, че се отлага феталната. Хем така си бих път, хем не 8) :wink:. На теб какво ти казаха?
Упс  :oops: щях да забравя ЧРД Касси (на патерици) да си жива и здрава и много засмяна, целувки.:D
« Последна редакция: Септември 03, 2007, 20:50:33 pm от naha »
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #159 -: Септември 03, 2007, 22:36:44 pm »
4естито на Пипи,Дидка и Уайтза ритни4етата :P много е вълнуваЩо_нали :wink:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ