Здравейте момичета,
Благодаря ви за вашите отговори. Тук в Канада на парацетамола казват ацетоминофен (тайленол) и е лекарството позволено да се пие по време на бременност при температура и болки. Аз съм толкова страхлива, че никога не бих си предписала нищо сама на своя глава. За всеки случай посетих семейния си лекар днес да ме прегледа,преслуша ме, каза че гърдите са ми чисти, погледна ми лимфните възли, не са възпалени, само гърлото ми е леко зачервено, но за сметка на това ми предизвиква адска болка и кашлица, особено като съм навън на студен въздух. За температурата ми от 37.5 каза, че не е много висока. За всеки случай ми взе секрет от гърлото за да го изследват и да видят дали тези болки в гърлото са причинени от бакериална или вирусна инфекция. Ако се окаже бактериална инфекция на гърлото причинена от стрептококи бактерии, пак ще трябва да пия антибиотик за 10 дни и то точно същия вид който приключих вчера Пеницилин заради бактерии в урината. Док. казва, че е безопасно за бебо, но все пак ако трябва да продължа със същия антибиотик но поради друга инфеция, няма ли да ми стане малко множко, първо 7 дни заради бактерията в урината сега няколко дни почивка и после още 10 дни заради бактерии в гърлото. Това взе да ме тревожи и незнам какво да правя. Дано първо се окаже че не е бактериална инфекция.
Благодаря ви момичета за съветите.