0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Напротив, не бързам, даже ми се струва, че един МЦ не е достатъчен, при условие, че аз бях на 400 ед.стимулиращи препарати на ден. Просто исках да знам след колко време горе-долу нещата ще се нормализират

Щом лекарите дават минимум 3 месеца почивка за да се мисли за евентуален следващ опит, то значи че това и е минимума. Макар че при някои може нещата да се оправят и още след първият НОРМАЛЕН МЦ тоест без да броиш този който ти идва след като спреш поддържащата терапия. Не бързай с изследванията и не се притеснявай нещата ще се нормализират.
« Последна редакция: Юни 05, 2008, 11:08:28 am от Starlet »
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
здравейте,момичета
приключи и моята инвитро матурация,за съжаление  :bfn:.Док каза да изчакам МЦ и да отида на преглед,но незнам дали ще изчакаме до септември или ще ни предложи да започнеме ИКСИ.Желая на всички успех и повече  :bfp:
 :balk_144: :balk_145:
следващият път се надявам да се похваля с нещо хубаво :wave: :goodluck: :bighug:
Момичета, искам да питам нещо, не знам дали тук е подходящо, ама да не отварям нова тема. Та въпроса ми е - колко време след стимулацията, препаратите с които е проведена продължават да оказват действие на организма /ох, въобще дали питам правилни неща/. Мисълта ми е ако искам да си пусна хормонални изследвания, които да са реални, кога най-рано може,като стимулацията е била през май?   

Според мен това колко да изчакаш зависи от това блокажа който са използвали дали е бил депо или не.Ако е бил депо трябва да минат най-малко 3 цикала.Ако не е бил депо например Оргалутран трябва да изчакаш един нормален цикъл
« Последна редакция: Юни 05, 2008, 13:01:25 pm от zonceto »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Момичета, искам да питам нещо, не знам дали тук е подходящо, ама да не отварям нова тема. Та въпроса ми е - колко време след стимулацията, препаратите с които е проведена продължават да оказват действие на организма /ох, въобще дали питам правилни неща/. Мисълта ми е ако искам да си пусна хормонални изследвания, които да са реални, кога най-рано може,като стимулацията е била през май?  :ask:
Снежка, най-малко 3 месеца, но какъв отговор ще ти дадат изследванията?!
След първото ни Икси не съм пускала ни един хормон - за нас бе ясно че забременяването ще е с АРТ, и реагирам добре на стимулациите - това бе важно.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Нelkata ,аз съм при др.Стаменов,зад гърбът си имам три опита,за щастие третия беше успешен ,сега ще пробваме да направим братче или сестриче на дъщеря ни.
Успешният ми опит беше класическо инвитро,по дълъг протокол(за този протокол съм чувала ,че дава много качествени яйцеклетки но се препоръчва в краен случай поради опастност от хиперстимулация)Лекарствата ми бяха гонал и .......... другото в момента не си го спомням.
Това е от мен,стискам палци на всички в процедура а на неуспелите,никакво отказване
 прегръщам ви ,хубав ден :lol:

Колко хубаво решение сте взели!
Желая ти успех  :)
*
да се отчета и аз.вчера ми биха първата инжекция Декапептил, на 21ви ден от цикъла.Същия този ден се запознах с две момичета от "зачатие", лично.

Кажете момичета,знаете ли какво представлява този препарат и защо се почва от 21вия ден
Днес ми беше датата за кръвният тест-отивам в Бодилаб и питам кога ще бъде готов и ми отговорят "в понеделник между 2 и 4 следобяд".
За какво изобщо да го правя този тест? Миналата година в Цибалаб така си чаках два дена и си мислех,че само там е такъв ужас.
« Последна редакция: Юни 06, 2008, 09:18:55 am от gubkata11 »
*
Didon,целта на декапептила е да блокира производството на собствените ти хормони от хипофизата и така лекарите да могат да контролират стимулацията и овулацията.
А защо на 21-ви ден от предходния цикъл - ами това си е класическия дълъг протокол,има доста инфо за него в нета,както и тук в зачатие.
Ето някои линкове:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=637&Itemid=26
http://www.ivf.bg/?p=82
« Последна редакция: Юни 06, 2008, 09:37:13 am от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Кажи ми, моля те на каква цена си намери декапетила, че и на нас ще ни трябва.Предполагам и, че си разучила цените, къде е изгодно.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Момичета, искам да питам нещо, не знам дали тук е подходящо, ама да не отварям нова тема. Та въпроса ми е - колко време след стимулацията, препаратите с които е проведена продължават да оказват действие на организма /ох, въобще дали питам правилни неща/. Мисълта ми е ако искам да си пусна хормонални изследвания, които да са реални, кога най-рано може,като стимулацията е била през май?  :ask:
Снежка, най-малко 3 месеца, но какъв отговор ще ти дадат изследванията?!
След първото ни Икси не съм пускала ни един хормон - за нас бе ясно че забременяването ще е с АРТ, и реагирам добре на стимулациите - това бе важно.

Принципно е добре  да се  проследят хормоните преди нова процедура, защото не е добре да се започва стимулация с високо FSH.

Според мен не бързай сега, веднага след стимулацията а предходния месец преди новата процедура ако планирате такава.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Днес ми беше датата за кръвният тест-отивам в Бодилаб и питам кога ще бъде готов и ми отговорят "в понеделник между 2 и 4 следобяд".
За какво изобщо да го правя този тест? Миналата година в Цибалаб така си чаках два дена и си мислех,че само там е такъв ужас.
Мила, доколкото си спомням си пациентка на д-р Владимиров. Защо не отиде сутринта там момичетата да ти вземат кръв и около обяд излиза резултата вместо да се тормозиш с това чакане?
Реших ,че бодилаб ми е по-близо и няма да закъснея за работа  :oops:
Но и без това след два дена мога да си направя и обикновен тест,така че ще си изчакам датата.
*
Каунтииии... благодарско за инфото.И аз така си мислех/по-точно си спомням от четено тук/ обаче като питах сестрата дали е за т.н. блокаж на нея и се стори странно.Може би те го наричат по друг начин...
Реших ,че бодилаб ми е по-близо и няма да закъснея за работа  :oops:
Но и без това след два дена мога да си направя и обикновен тест,така че ще си изчакам датата.

Стискаме палци след 2 дни да се похвалиш с :bfp:
Момичета, благодаря ви за помощта! gubkata11 желая успех на теста  :bfp:
Успех на всички момичета в процедура
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
Момичета да знаете само как ви стискам палци  :bighug: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: Ние се поизложихме малко, но се надявам да напълним септемврийската тема с мноооого положителнирезултати. Хайде сега вие се постарайте да посъживите тази, че нещо много мрачна я направихме  :?

Ами, надявам се аз да съм едно от момичетата, което ще озари нашата темичка.

В понеделник ми е пункцията  :)
Стискам палци Нелка всичко да мине добре и да се похвалиш с  :bfp:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Успех на всички!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън