0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Почивка 2008
« Отговор #140 -: Август 05, 2008, 16:21:19 pm »
Ние искаме да отидем на Кранево , но на добра цена , някой може ли да предложи нещичко ...  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #141 -: Август 05, 2008, 16:31:51 pm »
Хей, мацки, малко да вдигна течмичката!!! Казвайте вече, кой, къде беше и как изкара? Впечатления, препоръки за все още неизлизалите в отпуск!!! :wink:
Ами ние трета година подрет ходим на Черноморец и да ти кажа много ни е хубаво там,спокойно е, не е пренаселено,цените са нормални.Не е лудница.Като се прибирахме минахме и през Слънчев бряг-стори ми се някакъв кошмар.Само строежи,абе кошмар голям

« Отговор #142 -: Август 06, 2008, 09:16:36 am »
Петък,събота и неделя бяхме на риболов, на яз. Росина.Бунгалата са за 2-3-4 човека,върнахме се години назад в соц-а, и се чудех как майка ми се е справяла в подобни условия, с 2 деца, за 1 седмица.  :? Ма тогава е било нормално, всички така са почивали. Компанията ни беше добра, та добре си изкарахме.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #143 -: Август 06, 2008, 09:31:08 am »
Ние бяхме компания 3 дни на палатки на море-Карадере край Бяла.Беше супер.Е, къпахме се от туби с вода, ама баба ми да не е умряла като се е къпала веднъж зиме и дваж лете.Айде молим. :lol:
Прекарахме страхотно, нямаше хора, пустичко, чистичко, не ми ритат джапанките на плажа, най-близките хора бяха на около 50 метра от нас и в двете посоки.Миналата година ни беше за сефте с една 'колежка' от Зачатие, мислим да го направим традиция.Неповторимо изживяване :)
*
« Отговор #144 -: Август 07, 2008, 00:15:23 am »
Ние заминаваме на Обзор. Отзиви след десетина дни.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #145 -: Август 07, 2008, 10:02:06 am »
А ние пък ще сме на Халкидики. Никога не съм ходила там и сега се радвам като малко детенце,на което му купуват сладолед. :lol:
« Отговор #146 -: Август 07, 2008, 12:32:26 pm »
Nowilka -  има защо да се радваш. Там наистина е красиво, спокойно, красиво, спокойно..като се сетя за Халкидики и винаги тези две определения ми изпъкват. Къде по-точно ще отседнете?
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
« Отговор #147 -: Август 07, 2008, 12:39:13 pm »
Nowilka -  има защо да се радваш. Там наистина е красиво, спокойно, красиво, спокойно..като се сетя за Халкидики и винаги тези две определения ми изпъкват. Къде по-точно ще отседнете?

В градчето Перфкохори- хотел Пелли. Нямам търпение да отида. Това ми е първата почивка семейно с моя мъж и съм решила 7 дни релакс-релакс-релакс.
« Отговор #148 -: Август 07, 2008, 21:01:15 pm »
А ние пък ще сме на Халкидики. Никога не съм ходила там .....

Прекрасно място за отдих, едно от любимите ми!
*
« Отговор #149 -: Август 08, 2008, 11:02:36 am »
Чакаме снимки!
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #150 -: Август 12, 2008, 15:43:09 pm »
Ние с мъжа ми много обичаме българското черноморие и вече 10 години не пропускаме, а от 6 години посещаваме един и същи курорт – Китен.
Там изградихме запознанства и имаме много приятели, с които прекарваме страхотни 10-тина дни.
Тази година обаче сме малко разочаровани – цените са доста нагоре, порциите са доста надолу, обслужването е под всякаква критика, за плажа с чадърите – какво да кажа – първите 4 реда, които са най-близо до морето се плаща 15лв. независимо какво ползваш дали само чадър, дали чадър с 1 или 2 шезлонга... ние си взимаме само чадър, защото какво е това море ако не се увъргаляш в пясъка... ама да ме забиват в 6-та глуха, щото искам само чадър да ползвам – някак си ми е тъпо. Още повече, че около нас имаше доста празни чадъри, т.е народа не се блъскаше да им дава по 15лв.
Ама България...
То ясно, че искат да вземат парите на туристите - добре, ама айде нека с кеф да си даваме парите.
На една сергийка за дрехи в центъра имаше едно куче излегнало се под закачалките и забележете една табела: “НЕ ПИПАЙ КУЧЕТО! СНИМКА С НЕГО – 5ЛВ.” На друга продават шапки – “СНИМКА С ШАПКА – 5лв.” Магазин за надуваеми лодки, дюшеци, топки и т.н. – а на витрината табелка: “Надуване на дюшек – 5лв, лодка – 5лв., пояс – 2лв, топка – 1лв. Важи и за клиенти на магазина!”

8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O

« Отговор #151 -: Август 12, 2008, 16:19:50 pm »
Аз направо се втрещих, като чух, че "чадър с шарена сянка" се отдавал на половин цена. Под "чадър с шарена сянка" разбирайте от онези тръстиковите, изпочупени - така се получава и необходимия ефект  8O
*
« Отговор #152 -: Август 19, 2008, 23:43:35 pm »
Вчера вечерта се прибрахме от почивка. Плажът на Обзор е прекрасен, изключително дълъг, просторен, сравнително чист - доколкото може да бъде чист у нас един плаж. Водата беше топла и чиста. Без водорасли и плаващ боклук. Не ни излезнаха никакви пришки, освен тези от 1-2 щипалки :). Слънчево и топло, без втория и третия ден, когато дори позамръзнахме (тогава се наложи и да стоим в квартирата).
Навалицата обаче е огромна. На плажа не е толкова страшно побира всички ни включая преобладаващата рускоговоряща маса и друга славаноговоряща + нашенци. По улиците в града е малко гадно - много хора, направо клаустрофобия да те хване. Затова там основно и само за плаж - до 18 часа, но не по-късно, защото слънцето се крие от баира по това време и става хладно на плажа.
Могат да се намерят сносни цени на прехраната в заведенията, т.е. оказа се не толкова скъпо колкото ни изплашиха.
Общо взето изкарахме една добра почивка, може би, по-соленичка от предварителните ни планове, но това е защото отпуснахме душата...
Така когато се прибрахме домът ни ми се стори хубав и уютен (мисля си хубав признак, имайки предвид колко омразни ми се виждаха София, кварталът, блокът и пр. след края на почивката друг път - дано е на добро!). Иначе за мен категорично стана ясно, че морето не е мястото за почивка за мен за мое най-голямо съжаление - на втория ден ме удариха шиповете, на третия друго нещо - та направих ударни слънчеви бани на пук, поне полза имаха като намалиха болката в кръста  :( Какво да кажа, то ЕГН ли е, чудесии ли са... ще си ближа сладоледа и туй то!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #153 -: Август 31, 2008, 09:25:06 am »
И ние се прибрахме! Почивката свърши бързо, както всички хубави неща в живота!  :lol: Забелязвам, че с всяка следваща година почивките ни стават все по-кратки за съжаление!  :( Не можахме да отидем в Рибарица, тъй като нямах възможност да заплатя цялата сума за почивката предварително, въпреки, че изобщо не беше голяма!  :( Та, така, заменихме любимия си троянски балкан с еленския.  :lol: Бяхме тук. http://www.visit.bg/staedte/photel.php?hotid=416
Обстановката е прекрасна! Двойна стая - 40 лв, апартамент - 55 лв. Хотелският комплекс "Усоето" е много красив. Намира се на 3 километра от град Елена. Направен е с много любов, с много пари и с много желание! Калпазанска почивка - всичко ти е на няколко метра - кафето, ресторанта, басейна, люлките, поляната, гората, планината... Елена е малък, но много чист и красив възрожденски град. Културно-масовата програма беше доста богата, но най-много се радвам, че посетихме "Даскалоливницата" - първото училище за учители в България! Направихме много снимки и клипчета. Понеже знаете, че аз нямам апарат... като ми дадат снимките ще кача някои от тях... :wink:

« Отговор #154 -: Септември 01, 2008, 13:08:15 pm »
Има ли някой, който е ходил в Котел, Жеравна? Конкретни впечатления, места за отсядане,атмосферата и каквото се сетите. Иска ми се да отидем за 2-3 дни.
« Отговор #155 -: Септември 01, 2008, 13:56:15 pm »
Вчера се върнахме от там. :D
Бяхме за два дни.
От хотелчето съм безкрайно доволна (http://www.doynov.jeravna.com/)!
 Много чисто , (ама много-подчертавам) спретнато , с малко дворче -цялото с цветя. Изключително гостоприемна хазайка . Къщата беше на наше разположение цялата , заедно с дворчето. Едната вечер си имахме неочакван посетител-малко таралежче . :)
Първият ден обиколихме -Медвен-"Синия вир",заслужава си да се види. В реката видях речни рачета. :D ,
Котел-етнографския музей , природо-научния музей(представени са огромен брой животински видове , насекоми и растения. Страхотно е!)
 и парк "Изворите"- не съм впечатлена от т.н. извори. Занемарени са!

В Жеравна-естествено , къщата - музей на Йордан Йовков и старата църква (в другите музеи , просто ти прибират двата лева и никой не ти разказва нищо , "пишело" , който иска да чете 8O)
А иначе цялото село със старите къщи , тесните калдъръми , каменните дувари е едно невероятно усещане , атмосферата е неповторима , преживяването също!

Последния ден , на прибиране , минахме през "Карандила". Невероятно място!
Сините камъни , старопланински пейзажи , хайдушкото изворче и величествена гора!
Остана в спомените ми като един незабравим уйкенд , достоен финал за отиващото си лято! :D

п.п. сетих се нещо в категория - черен хумор.
на излизане от Котел , виждам табела "Място за отдих". Обръщам се в посоката , която сочи и какво да видя-гробища! Явно обозначението е имало друго в предвид , но това беше първото ,което зърнах.  :dog:
« Последна редакция: Септември 01, 2008, 14:16:48 pm от Eфирче »
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #156 -: Септември 01, 2008, 14:09:06 pm »
Здравейте.И ние се върнахме от кратка почивка.Ходих ме до Кръстова гора,Бачково,Карлово и с.Соколица-х-л"ЯЕВ".
На Кръстова гора запалих свещичка и  се помолих за здраве и щастие за всички тук.
Същото направих на  иконата на Богородица в Бачковския манастир.
На финала отидохме в хотелче за 3 дни малко да се излежим.Ми това е за 5 дни.
Давам и малко снимки за доказателство :lol:
Дано успея да ги закача и видите! :)

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #157 -: Септември 01, 2008, 14:13:20 pm »
Здравейте.И ние се върнахме от кратка почивка.Ходихме до Кръстова гора,Бачково,Карлово и с.Соколица-х-л"ЯЕВ".
На Кръстова гора запалих свещичка и  се помолих за здраве и щастие за всички тук.
Същото направих на  иконата на Богородица в Бачковския манастир.
На финала отидохме в хотелче за 3 дни малко да се излежим.Ми това е за 5 дни.
Давам и малко снимки за доказателство :lol:
Дано успея да ги закача и видите! :)
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=280365
« Последна редакция: Септември 01, 2008, 14:29:33 pm от Valikir »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #158 -: Септември 01, 2008, 14:31:04 pm »
Ние тази година съчетахме полезното с приятното.  :wink:
Бяхме в Кюстендил. Резервацията в санаториума беше за 14.08., но ние тръгнахме на 13-ти сутринта. Бяхме решили да отседнем в Рилския манастир, но пристигнахме там в 8 часа вечерта - всичко беше заето и резервирано, заради Голяма Богородица. Преспахме в хотел в гр. Рила - на около 30 км. от манастира.
Кюстендил се оказа един прекрасен град с много мили и сърдечни хора. А за чистотата - нямам думи - не видяхме и един фас по земята, направо бяхме изумени  8O
Била съм там последно преди 10 години - родът ни е от този край, но тогава не съм оценила това, което сега видях. Толкова е хубаво там, че направо не ни се тръгваше.
Само горещината е ужасна - градът е разположен в котловина и отникъде нито грам ветрец
На 24 август към обяд тръгнахме за Рилския манастир. Преспахме в бунгала в местността Кирилова поляна - на 7 км. над манастира. Нощувката е 20 лв. на човек. Бунгалата са хубави и чисти, с телевизор.
На 25-ти тръгнахме уж да се прибираме, но решихме да се отбием в Сандански. Термометъра закова на 39 градуса. Щях да пукна от жега.
Оттам отпрашихме за язовир Доспат. Откога мечтаехме да отидем там ... Нощувахме в х-л "Елит" - страхотен хотел, построен е скоро. Вътре - чисто, чисто. Нямам думи. Нощувката е 30 лв. за двойна стая. Ето снимка: Имало стаи, на които казвали "студио" - те са 35 лв. - със спалня, диван и холна масичка. Цени в заведенията - народни.  :wink:
На 26-ти по обяд тръгнахме за Варна. Отбихме се в Бачковския манастир. Вечерта към 9 стигнахме моето село. Майка и татко като направили една маса ... Е как да си тръгне човек  :lol: Осатахме да преспим там.  :lol:
Сутринта уж щяхме да си тръгваме, докато закусвахме, мъжете решиха да ходим за риба на язовира. И хоп - за риба до вечерта. :lol:
На 27-ми най-после се прибрахме във Варна.  :lol:
Това беше моята почивка - с много хубави емоции  :D :D :D
« Последна редакция: Септември 01, 2008, 14:58:50 pm от eli_v »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #159 -: Септември 01, 2008, 21:33:05 pm »
Ехаа, радвам се, че сте изкарали добре всички, и какви хубави места сте посетили, ще ги имам предвид за в бъдеще живот и здраве.  :D От прочетеното за пореден път се убеждавам, че градовете в провинцията са много приятни за живеене и много по-чисти от столицата. Аз често ходя в Казанлък, а вече и в Стара Загора, чистота бре, как успяват тези хора не знам. За Пловдив е ясно :D.

Ние след няколко часа потегляме за Созопол при denito в хотел Лозите. После ще пиша отзиви.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!