Вчера се върнахме от там.
Бяхме за два дни.
От хотелчето съм безкрайно доволна (
http://www.doynov.jeravna.com/)!
Много чисто , (ама много-подчертавам) спретнато , с малко дворче -цялото с цветя. Изключително гостоприемна хазайка . Къщата беше на наше разположение цялата , заедно с дворчето. Едната вечер си имахме неочакван посетител-малко таралежче .
Първият ден обиколихме -Медвен-"Синия вир",заслужава си да се види. В реката видях речни рачета.
,
Котел-етнографския музей , природо-научния музей(представени са огромен брой животински видове , насекоми и растения. Страхотно е!)
и парк "Изворите"- не съм впечатлена от т.н. извори. Занемарени са!
В Жеравна-естествено , къщата - музей на Йордан Йовков и старата църква (в другите музеи , просто ти прибират двата лева и никой не ти разказва нищо , "пишело" , който иска да чете
)
А иначе цялото село със старите къщи , тесните калдъръми , каменните дувари е едно невероятно усещане , атмосферата е неповторима , преживяването също!
Последния ден , на прибиране , минахме през "Карандила". Невероятно място!
Сините камъни , старопланински пейзажи , хайдушкото изворче и величествена гора!
Остана в спомените ми като един незабравим уйкенд , достоен финал за отиващото си лято!
п.п. сетих се нещо в категория - черен хумор.
на излизане от Котел , виждам табела "Място за отдих". Обръщам се в посоката , която сочи и какво да видя-гробища! Явно обозначението е имало друго в предвид , но това беше първото ,което зърнах.