Здравейте, Д-р Birdie. Много бих искала да помоля за Вашето експертно мнение относно следния проблем. Синът ми е на 1г. и 1 м. Преди 3 дни открих подутина в областта на слабините (точно при ластика на памперса)от лявата страна, голяма колкото бобено зърно. Вижда се ясно, когато детето е в легнало положение. Няма Т, нито болка на това място, храни се с апетит, весел е, играе, пее, с 1 дума - няма никакви други симптоми. Личната лекарка ни изпрати в Пирогов със съмнения за херния. Оказа се подут лимфен възел, като хирурга каза, че имало и от другата страна, но по-малък. Пак отидохме при педиатърката, тя ни предписа Аугментин. Миналата седмица направихме профилактични изследвания на кръв и урина (всичко е ОК), като едновременно с това му сложихме и Priorix (биха му я в крака, на който открих подутината). На въпроса ми възможно ли е това да е странична реакция от ваксината, отговорът беше отрицателен. Много съм притеснена, защото все пак подутият лимфен възел е знак за някакво възпаление, а не искам отсега да тъпча детето с антибиотик, но пък лекарката каза, че възелът няма да спадне без него. Моля Ви, помогнете! Благодаря сърдечно. Желая Ви здраве и дано има повече хора като Вас!