0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #660 -: Септември 10, 2008, 15:21:34 pm »
Здравейте докторе,

Имам нужда от съвет. Дъщеря ми /2 години и 10 месеца/ е от доста време /месец приблизително/ с разбит стомах, който се подобрява и влошава периодично. След като се прибрахме от балкана вдигна Т 38 градуса за ден и диарията се засили. В събота сутринта се появиха слуз и кървави жилки в изпражненията. До тук съм давала Хидрасек, Нормафлор, Лопедиум /по третинка, Рутаскорбин, който днес заменяме с Калциев глюконат. Първата лаборатория, в която пуснах изследвания показа, че всичко е отрицателно. Но втората лаборатория днес ми казаха, че има е-коли, но в петък ще е окончателния отговор.Вчера бе с Т 37,3 сутринта и вечерта за кратък период. Днес няма температура, но изхожданията са по-чести и разбити.

Детето е на диета - препечени филии, солетки, картофи, морковчета, бяло пилешко месо, сиренце, макарони. Но диарията днес пак се появи и слузта е пак факт, а беше спряла предните дни.

Как ще ме посъветвате да действам до окончателното излизане на резултатите? И ако все пак има е-коли кое е най-добре да се приема? 
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #661 -: Септември 10, 2008, 15:52:43 pm »
Никакви диети.
Това  вероятно е инфекция, или Салмонела.
Ако е инфекция, ще са нужни АБ.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #662 -: Септември 10, 2008, 19:33:42 pm »
И как да разбера дали е инфекция?

Едната лаборатория казва "Всичко е ОК", а другата че има е-коли. Добре нека приемем, че има е-коли тогава само АБ ли ще помогне? Вие какъв предписвате в подобни случаи?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #663 -: Септември 10, 2008, 20:20:50 pm »
Вярваме на лабораторията, с която работим.
Предписваме АБ, ако има инфекция.
Sir Alec Guinness
« Отговор #664 -: Септември 10, 2008, 21:06:14 pm »
Благодаря за отделеното време!

*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
« Отговор #665 -: Септември 10, 2008, 22:10:51 pm »
Здравейте д-р Бърди, днес посавихме вместо Пентаксим, Тетраксим, като ще поставим Акт-Хиб отделно. Бях ви питала преди време за Акт-Хиб, но закъсняхме с поставянето и ви моля да ми кажете отново ли се нуждаем от 2 дози на наща възраст или само от една. Приключихме със ваксините от здравната каса и от тук нататък по каква схема и на колко месеца да поставим Превенара и Акт-Хиб. Сега сме на 18 месеца.
Благодаря ви и приятна вечер :)
« Отговор #666 -: Септември 11, 2008, 01:43:55 am »
Здравейте Докторе,не си лягам преди да прочета отговорите ви на майките,моля Ви отговорете ми на въпроса за да знам какво да правя-дъщеря ми е на 1,7 години и ще я дам на ясла в Атина,досега е ваксинирана само в Б-я ,но незнам къде да я ваксинирам с Превенара-в Б-Я или там.Да нося ли превод на имунизац.календар на детето
*
« Отговор #667 -: Септември 11, 2008, 12:06:36 pm »
Здравейте докторе, надявам се да можете да ме посъветвате.
У дома стана пожар, горя и пласмаса...имаше бая задушлив пушек. Сега се чудя дали може да се позват отворените продукти( варива, подправки и зеленчуци) или да изхвърлям всичко?

И относно пентаксима, четвъртата ваксина се слага 1годинa след здследната, но колко месеца може да се отлага? В крачето ли да се бие пак?

И с оглед идващото захлаждане се чудя за овлажнителите у дома, нужни ли са, полезни или вредни? Ние сме с пвц дограма и винаги има конденз като застудее, но пък и някак си сух въздуха от парното...

и засъжаление ега сме болни, с  висока темп., ще ходиме при педиатърката и после пак ще се консултирам с вас.
Приятен ден!
« Отговор #668 -: Септември 11, 2008, 15:37:38 pm »
Позволявам си пак да ви помоля за мнение по проблема с разтройството на дъщеря ми.

Днес се потвърди че има е-коли. Лекарката е минала през лабораторията и е получила някаква информация преди окончателното излизане на антибиограмата /тя утре ще е готова/. Но положението се влошава с всяко изхождане на детето и решихме да започнем лечение с антибиотик, който до тук бил дал добър резултат при изследването /е-колите които са намерени в изпражненията на дъщеря ми били резистентни към "препаратите, с които нормално лекуваме коли"/. Изписаха ни Зинат 250 - 2 таблетки на ден. Дъщеря ми не приема /повръща детските сиропи с подсладители и затова се спряхме на хапчета, които да смачквам и давам/.

Какво е вашето мнение за предписаното лечение? Дозата не е ли висока?
*
« Отговор #669 -: Септември 11, 2008, 16:11:50 pm »
Здравейте докторе, надявам се да можете да ме посъветвате.
У дома стана пожар, горя и пласмаса...имаше бая задушлив пушек. Сега се чудя дали може да се позват отворените продукти( варива, подправки и зеленчуци) или да изхвърлям всичко?

И относно пентаксима, четвъртата ваксина се слага 1годинa след здследната, но колко месеца може да се отлага? В крачето ли да се бие пак?

И с оглед идващото захлаждане се чудя за овлажнителите у дома, нужни ли са, полезни или вредни? Ние сме с пвц дограма и винаги има конденз като застудее, но пък и някак си сух въздуха от парното...

и засъжаление ега сме болни, с  висока темп., ще ходиме при педиатърката и после пак ще се консултирам с вас.
Приятен ден!

Цитат
МИнахме през педиатърката: Гърди чисти, гърло ок, ушите ги пипна по моя молба. Щерката не обича да я пипат, та се разплака за кратко. Иначе не забелязвам да си тръска глава, или пипа интензивно ушите. На въпроса къде я боли показва по-скоро скули, гърло. Има прозрачна хрема, която на моменти тече, на моменти засъхва. Док каза - зъби( кучешките) Преди 2 седмици бяхме с 1 ден темп. и 3-4 дни разстройство, давах хидрасек. Не знам доколко са зъби, да кажем, че е пореден вирус... За ушите каза отипакс( няма да навреди)
малко покашля, но каза че не е от гърдите...
Какво препоръчвеате вие?

Без преглед нищо не мога да кажа.
Ушите се преглеждат с отоскоп-не се "натискат".
С натискане нищо не се установява.
« Последна редакция: Септември 11, 2008, 17:44:02 pm от Birdie »
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #670 -: Септември 11, 2008, 16:49:30 pm »
Цитат
Здравейте Докторе. Толкова отдавна не съм писала. Последният път беше в темата за деца до 12 месеца, а сега сме тук. Моето съкровище вече е на 1 год и 1 месец. Проблемът ни е в храненето. По-конкретно - от близо 2 месеца не иска да яде пюрета - нито купувани, нито домашно приготвени. Давам й ги във всякакъв вид - съвсем пасирани, на малки парченца, дори опитах и сварено картофче да си го хване с ръчички и да го изяде. Резултатът е - бърка с една лъжичка в чинийката, смуче я, въобще играе си, но категорично отказва да яде. Иначе си хапва бисквитки, сиренце (обезсолено), кашкавалче, солети (само обикновенни, без сол), хлебче, сухарче, както и пие мляко (адаптирано). Пробвала съм вариант да не я храня с нищо от сутринта до обяд, за да огладнее добре и да си изяде яденето - резултатът е че успявам да й дам половината от порцията и това е всичко. Плодове отказва да яде каквито й да са, зеленцуци също така. Тук обиколих и разпитах кой ли не, за да намеря домашни, но те така си и останаха без тя да пожелае да хапне от тях. Ако на обяд й предложа вместо ядене мляко си го изпива с огромно удоволствие.
Моля Ви посъветвайте ме как най-правилно да постъпя в този случай.
Благодаря Ви.
Дени и Зори

Време да се храни от Вашето ядене.
Търпение е нужно.
А и да излязат всички зъбки.
« Последна редакция: Септември 11, 2008, 17:46:00 pm от Birdie »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #671 -: Септември 11, 2008, 17:42:05 pm »
Позволявам си пак да ви помоля за мнение по проблема с разтройството на дъщеря ми.

Днес се потвърди че има е-коли. Лекарката е минала през лабораторията и е получила някаква информация преди окончателното излизане на антибиограмата /тя утре ще е готова/. Но положението се влошава с всяко изхождане на детето и решихме да започнем лечение с антибиотик, който до тук бил дал добър резултат при изследването /е-колите които са намерени в изпражненията на дъщеря ми били резистентни към "препаратите, с които нормално лекуваме коли"/. Изписаха ни Зинат 250 - 2 таблетки на ден. Дъщеря ми не приема /повръща детските сиропи с подсладители и затова се спряхме на хапчета, които да смачквам и давам/.

Какво е вашето мнение за предписаното лечение? Дозата не е ли висока?
Ако смятат че изолираното е чувствително на Зинат, лечението е правилно.
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #672 -: Септември 11, 2008, 18:12:03 pm »
Доктор Бърди, много странно  :) Вашето мнение на моя пост  :lol: 

Според Вас не е ли рано на 1 год и 1 мес да давам на малката от нашето ядене. Впрочем последното ядене, което й предложих беше телешко варено (преди поставянето на черен пипер, и с малко сол), но тя и него отказа да яде. И още един въпрос - като отказва да яде такива храни, да й давам ли на обяд все пак АМ?
С огромно уважение - благодаря Ви за отделеното време и помощта.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #673 -: Септември 11, 2008, 18:32:44 pm »
Не е странно. След 1год възраст може да хапват от вашата храна, стига да не е с много подправки.
Може да давате АМ за обяд.
Има такива периоди- преминават се. Макар че понякога траят с месеци.
Sir Alec Guinness
« Отговор #674 -: Септември 11, 2008, 18:35:42 pm »
Благодаря!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #675 -: Септември 11, 2008, 18:47:49 pm »
Докторе, странно, че Вашето мнение е на моя пост  :lol:, а иначе за храненето - да, разбирам. Благодаря Ви за помощта. Притеснението ми идва оттам, да не стане така, че да си свикне с млякото и да не иска въобще да яде друго  :?

*
« Отговор #676 -: Септември 11, 2008, 20:12:24 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Трябва ли да ме тревожи теглото на сина ми? 10кг./малко по-малко/ на 21 месеца? Гледах таблиците които сте дал, но не знам как да интерпретирам видяното там :?
Факт е, че не се храни нормално, но пък си е жизнен и редовно ми обяснява къде е "няко"-то му :D
« Последна редакция: Септември 11, 2008, 22:01:04 pm от via »

« Отговор #677 -: Септември 11, 2008, 23:47:21 pm »
Здравейте, Д-р Birdie. Много бих искала да помоля за Вашето експертно мнение относно следния проблем. Синът ми е на 1г. и 1 м. Преди 3 дни открих подутина в областта на слабините (точно при ластика на памперса)от лявата страна, голяма колкото бобено зърно. Вижда се ясно, когато детето е в легнало положение. Няма Т, нито болка на това място, храни  се с апетит, весел е, играе, пее, с 1 дума - няма никакви други симптоми. Личната лекарка ни изпрати в Пирогов със съмнения за херния. Оказа се подут лимфен възел, като хирурга каза, че имало и от другата страна, но по-малък. Пак отидохме при педиатърката, тя ни предписа Аугментин. Миналата седмица направихме профилактични изследвания на кръв и урина (всичко е ОК), като едновременно с това му сложихме и Priorix (биха му я в крака, на който открих подутината). На въпроса ми възможно ли е това да е странична реакция от ваксината, отговорът беше отрицателен. Много съм притеснена, защото все пак подутият лимфен възел е знак за някакво възпаление, а не искам отсега да тъпча детето с антибиотик, но пък лекарката каза, че възелът няма да спадне без него. Моля Ви, помогнете! Благодаря сърдечно. Желая Ви здраве и дано има повече хора като Вас!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #678 -: Септември 12, 2008, 13:11:07 pm »
Здравейте д-р Бърди, днес посавихме вместо Пентаксим, Тетраксим, като ще поставим Акт-Хиб отделно. Бях ви питала преди време за Акт-Хиб, но закъсняхме с поставянето и ви моля да ми кажете отново ли се нуждаем от 2 дози на наща възраст или само от една. Приключихме със ваксините от здравната каса и от тук нататък по каква схема и на колко месеца да поставим Превенара и Акт-Хиб. Сега сме на 18 месеца.
Благодаря ви и приятна вечер :)
Само една доза Акт-Хиб, ако първата се поставя след 15м възраст.
Две дози "Превенар", поставени през минимум 2месеца, ако поставяте 1-та доза "Превенар" в диапазона 12-23м възраст.
1 седмица разстояние между Акт-Хиб и "Превенар".
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #679 -: Септември 12, 2008, 13:12:51 pm »
Здравейте Докторе,не си лягам преди да прочета отговорите ви на майките,моля Ви отговорете ми на въпроса за да знам какво да правя-дъщеря ми е на 1,7 години и ще я дам на ясла в Атина,досега е ваксинирана само в Б-я ,но незнам къде да я ваксинирам с Превенара-в Б-Я или там.Да нося ли превод на имунизац.календар на детето
Да, нужен е превод.
Ваксинирайте в Атина с "Превенар". В зависимост от това, къде имате застраховка. "Превенар" в Гърция е безплатен и се покрива от всички каси 100%.
Sir Alec Guinness