0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Боби, може и да не е, може и да е сериозно. За да не се притесняваш и за по-сигурно отиди да те видят. Ще се моля да е нещо незначително. И си почивай повече!
*

eloiz

• 167
  • Чакам те бебчо...
Стискам палци на всички които чакат.Дано ни зарадвате момичета.Не пиша,защото и този месец пропускаме инсето заради задържан фоликул,но ви чета редовно и се моля за всички да видим две чертички :D
Боби,дано всичко е наред.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Момичета, нека ви кажа какво стна.
Днес отидох на лекар и таман за първи път ме видяха за ултразвук. За сега изглежда нормално, но е още много рано да се види зародиша. Вижда се един час 0.63см. и вътре жълто тяло ( така ли се казва yolk sac). Каза, че пулс ще може да се види чак в края на следващата седмица.
Взеха ми кръв за хормоните и ще ми се обадят по-късно да ми кажат. В понеделник ще ходя пак да ме погледнат отново. Междувременно нямам вече зацапване.  Лекарят не изглежда притеснен, но аз пак съм си, защото ми е ясно, че и той няма начин толкова рано да знае дали има пролем.

Благодаря на всички ви за подкрепата. Ще ви държа в течение какво става.

Боби

Боби, радвам се че днес всичко е било наред. Стискам палци и с хормоните да е така, и с прегледа в понеделник  :crossfingers:

*

Bobbie

• *
  • 5701
Боби, радвам се че днес всичко е било наред. Стискам палци и с хормоните да е така, и с прегледа в понеделник  :crossfingers:
ЧХГ-то се е качило както си трябва, но прогестерона е 19.3. Аз знам, че това е в норма, но не знам колко е било преди това, защотото в моята лаборатория ако е над 20 ти казват само >20 и не дават точна цифра. Този падащ прогестерон много ме притеснява.

Боби

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Боби,няма нищо лошо. Прогестеронът дори да пада, може да го компенсираш. Ако и док мисли че е нисък попитай за смяна на прогестероновия препарат- не знам дали това е нужно и се прави, моя идея е!!!!
Боби, стискам палци за биещо сърчице другата седмица.  :D
Взимай си прогестероновия препарат, така ако има дефицит, ще бъде компенсиран.
yolk sac е жълтъчното мехурче на зародиша.
  09.11.2007
*
Bobbie ,много почивка,временно увеличение на прогестероновия препарат и се надявам всичко да се оправи за теб!Аз така зацапах еднократно по време на една нощна смяна към края на 5 г.с и много,ама много се изплаших!Веднага ми биха инжекция Но-шпа и два дни след това го пих за всеки случай.Почивай си и другата седмица стискам палци за :heartbeat:

*
Здравейте отново и от мен! Напоследък влизам по-рядко, но съм заета с работа, а и ми прилошава и нямам много настроение, за което се извинявам! Боби, надявам се при теб всичко да е наред и тръпна, когато чета такива работи! Стискам палци и се моля да на никой да не му се налага да преживява това, което изпитваш! Съветвам те да се замислиш за по активна почивка, макар и всичко да е наред за да не си създаваш излишни рискове! Не се притеснявай излишно и си почивай, а всичко друго е без значение! Хайде момичета, стискам палци и за вас и дано някоя скоро да се похвали с добри новини!
*

Bobbie

• *
  • 5701
Момичета,лекарят не ми каза да си увеличавам дозата на прогестерона. Казаха ми да си продлжавам да си взимам по 2 на ден ( всяка е по 200мг) както до сега и да съм си пиела витамините. Зацапването си продължава - спира сутрин и вечер се появява.

mira_mimi   знам, че мога да го компенсирам, но по-скоро се притеснявам, че това падане може да означава нещо лошо. Не мисля, че прогестерона си пада ей така без нищо, при положение, че взимам влагалищни таблетки.

TINI78 мислиш ли, че е безопасмо сама да си увелича дозата на прогестерона, докато чакам да дойде понеделник да ме видят?

Жабче, мерси за превода :-).

На всички момичета, благодаря ви за подкрепата. Ужасно ме е страх, че пак ще го загубя... Карам ей така от ден за ден и се надявам да не е това, което си мисля.

Прегръщам ви.

Боби

*
Боби неискам да те плаша, но точно преде една седмица ми се случи нещо подобно,в 5г.с ми се появи кафеникаво зацапване което сутрин намалямаше и вечер се увеличавеше и накрая ми прокърви и загубих ембриончето.Ако трябва настоявай да те прегледат по рано и ако трябва влез и в болница. Моето ЧХГ падна чак след като изгубих ембриончето, преди това ми беше високо.Мисля че ако увеличиш прогестероновия препарат няма да навреди,аз го приемах 3.3 ,но за всеки случай пак питай твоя лекар.Почивай си и нищо не прави, най добре е да лежиш и дано да е моментно и да отшуми.  yahoo_17
*

Bobbie

• *
  • 5701
Боби неискам да те плаша, но точно преде една седмица ми се случи нещо подобно,в 5г.с ми се появи кафеникаво зацапване което сутрин намалямаше и вечер се увеличавеше и накрая ми прокърви и загубих ембриончето.Ако трябва настоявай да те прегледат по рано и ако трябва влез и в болница. Моето ЧХГ падна чак след като изгубих ембриончето, преди това ми беше високо.Мисля че ако увеличиш прогестероновия препарат няма да навреди,аз го приемах 3.3 ,но за всеки случай пак питай твоя лекар.Почивай си и нищо не прави, най добре е да лежиш и дано да е моментно и да отшуми.  yahoo_17
Няма как да ме прегледат по-рано. Прегледаха ме в петък и ми взеха кръв за хормоните и ще ме преглеждат пак в понеделник и пак ще ми мерят хормоните.
 Сега седя и чакам да стане понеделник, че да видим как стоят нещата.

Боби

Tanj74, не знаех че си загубила бебето. Много съжалявам да го чуя!  :balk_144:

Боби, сестра ми като беше бременна, до третия месец взимаше дуфастон през устата, по 1 хапче два пъти на ден, и утрогестан вагинално, по две три пъти на ден. Дори аз сега взимам същите дози докато разберем резултата от инсеминацията. И двата препарата са прогестерон, и явно не е опасно да взимаш повече.

*
Боби,не е опасно сама да си увеличиш дозата-поне до като дойде ред някой да те прегледа отново.Ако взимаш Утрогестан-може да го взимаш 3по3.Почивай и да се надяваме,че всичко ще отмине :crossfingers: :bighug:Ако взимаш Аспирин протект,спри го ,до като ти спре зацапването.

*
Цитат
Утрогестан-може да го взимаш 3по3
Само че при нас Утрогестана е от 100 мг.
Боби май беше в Америка и Утрогестана , който ползва е от 200мг.
Така че Боби имай и това на предвид.
*
Дори и да предозира за няколко дни,не съм чувала до сега от Прогестерон да се е случило нещо лошо.Но все пак имай предвид,Боби,от колко мг ти е Прогестерона.В упътването няма ли максимално позволена доза?

*

Bobbie

• *
  • 5701
Моят прогестерон ( казва се Прометриум) е от по 200мг. Има и от 100мг, но на мен ми е предписан от 200мг х2 на ден. Това стандартно го предписват в клиниката, в която правих инсето. В инструкциите не пише максимално допустима доза, а какви дози се дават при различни случаи и не виждам такава, която е повече от 400мг , което е колкото аз взимам. Плюс това там нищо не споменават за вагинално приложение, а лекарят така ми каза да ги слагам, нищо че са таблетки. Май ще си карам на моята доза за всеки случай. Едва ли ще има кой знае каква разлика за още един ден. Само дето съм много примерна със сутрешната доза. Преди я слагах и лежах по 20 минутки и отивах на работа, а тя изтичаше сравнително бързо. Сега понеже е през почивните дни, та си лежа с него доста време, преди да стана.
За аспирина не се бях сетила. Аз и без това взимам ( малко на своя глава) по една, но през ден. Веднага го спирам.

Боби

*

lawyer

Момичета, моля за мнение.
В момента ситуацията е: на 15.07 беше инсето ми при спукан фоликул. Доки каза да пия 10 поредни дни дуфастон сутрин и вечер по 1/2 и да направя два дни почивка след това, като на втория ден от почивката да направя тест и ако е положителен, да продължа да пия дуфастона. Само че на 12 ден от инсето едва ли тестът ще отчете, дори да има резултат, затова и не правя... накратко ще кажа, че втори ден лееекичко ми зацапва, а има още 3 дни до датата на очаквания МЦ, а за тест още е рано. Сега ми е трети ден без дуфастон.
Ако нещо е станало, дали е погрешно, че не пия дуфастон и може ли нещо да се обърка? Да правя ли тест, въпреки че е рано?
*
Bobbie,за прогестерона който взимаш,prometrium 200 искам само дА ти кажа,че аз съм 13 ден след икси и го слагам вагинално 3*1 всеки ден.така,че не мисля ,че това е максимума доза, която изписват.даже тук по италианските форуми съм чела,че има момичета който го слагат и 3*2.това само за сравнение.но все пак мисля, че всеки случай е индивидуален.дано всичко е наред  с теб  :crossfingers:

« Последна редакция: Юли 28, 2008, 18:17:24 pm от aramiz »