Понеже бях обещала да пиша, ето ме сега сядам. Вчера бях на лекар, пак чухме сърчицето ( 115- 120 удара в минута) и ембриончето е порастнало както си трябва. Гестационният сак също е порастнал с по 1мм на ден ( както пише, че е нормално), но като че ли от самото начало си е бил по-малък, защото изостава с 5 дена от ембриона. Много ме притеснява това, защото миналият път като го загубих, първото което казаха беше, че имам много малък гестационен сак. Тогава беше просто съвсем около ембриона докато за сега има растояние. Зацапването не ми е спряло. Беше спряло за половин ден и се зарадвах, ама пак се върна. Поне няма болки и съсиреци вече. Докторът продължава да твърди, че излишно се притеснявам, но мен много ме е страх. За да ме успокоят в понеделник съм пак на преглед. Вече започвам да се чудя дали толкова чести прегледи не са вредни. Казах им, че ако и в понеделник все още не виждат проблем на ултразвука, няма да ходя поне една седмица ( те бяха предложили ако искам през ден да ме гледат).
Сега размерите са следните: гестационнен сак 15мм, ембрион - 7мм. Това по техни изчисления означава, че сака е голям като за 5 седмици и 6 дена, а зародиша 6 седмици и 4 дена т.е сака изостава с 5 дена. Много съм притеснена, че това означава, че нещо не е наред. Някой знае ли нещо? Тази неизвестност ще ме побърка.
Боби